Ny klimaterietant på Expressen

Expressen har legat lite lågt med det klimathysteriska, men nu har det dock dykt upp en ny klimatterietant, Johanna Waak. Hon verkar kunna bli en bra ersättare för de gamla klimattanterna. Läser man hennes ”Extremhetta i Australien – kan bli 50 grader varmt”, så förstår man att hon är ett ämne till en riktigt klimathysterisk journalist!

Men bättre kan du Johanna, du kör med de vanliga flosklerna och överdrifterna men får inte till den klimat-rätta hysterin. Att flera av det påståenden du drar till med är helt felaktiga, verkar inte störa dig, den om att 50% av världens koraller dött tex. Som klimatteriereporter så är ju fakta och sanning inte speciellt viktigt, huvudsaken är ju skrämsel och hysteri, så där har du lite pluspoäng!

Mer pluspoäng hämtar du hem på påståendet; ”Det beräknas bli över 50 grader”!  Tidningen du länkar till, NZherald  nöjer sig med att : ”with the mercury rising close to 50C.”,  så där är du klimathysteriskt bättre. 

Tittar man efter fakta, (vilket en riktig klimathysteriker aldrig skall göra) så meddelar Australiens meteorologiska byrå att för den omnämnda orten Tarcoola, så var det som högst 45 gr idag. Dom spår 44 gr i morgon och sedan  31 gr på Söndag!

Win 10 väderleksprognos, nedan, visar på liknande siffror.

Naturligtvis, Johanna så skall du inte nedlåta dig till att rätta faktafel och överdrifter, det gör aldrig en riktig klimatjournalist!

Å sen nämner du att ”genomsnittliga havsytan redan höjts med cirka 20 centimeter”, utan att nämna vilken tid det tagit.  Titta på grafen nedan! Havsnivån har stigit så där 120 meter de senaste 16 tusen åren, vilken idiot som helst förstår naturligtvis att mänskligheten genom klimatkatastrofala utsläpp av CO2 orsakat de sista 20 centimetrarna !

 

Också i ett närmare tidsperspektiv så är det bra att du utlämnar hur lång tid det tog för  havet att stiga 20 cm, tittar man på havsnivån i Velinge som stiger ca 0,3mm per år, dvs det kommer med den farten att ta 666 år för havsnivån att stiga 20 cm. Det skulle ju kunna invagga läsekretsen i en falsk känsla av säkerhet.

Ha det bra Johanna och dra klimatflosklerna lite hårdare i bordet, jag skall så gott jag hinner komma med mer tips!

14 thoughts on “Ny klimaterietant på Expressen

  1. Hur ser det ut i verkligheten i Australien (och Nya Zeeland) just nu?

    Visst är det några dagar med extrem hetta längst i öster resp längst i väster i Australien. Men Expressens nya klimakteriejournalist missade vid sin research, för hon besvärade sig väl att göra en sådan, att 50% av Australiens yta just nu är EXTREMT KALLARE än normalt. Så kallt att prognosen säger att något så sällsynt som SNÖFALL ”sommartid” kan ske.

    F ö har södra halvklotets vinter varit avsevärt kallare än de senaste 30-40 åren.

    https://electroverse.net/australia-dec-1st-threatens-record-cold-and-summer-snow/

  2. På grafen verkar det som att ökningen av sjövattennivån minskade drastiskt för ungefär 8000 år sedan.

    Var det då vi började att öka våra koldioxidutsläpp?

  3. Klimaterietant mycket fyndigt som det finns allt för många av, utav båda könen. Det är väl inte PK att bara tala om två kön, men vad jag vet så finns ännu inte hermafroditer bland Homo Erectus.

  4. Läste att corallreven växer upp mot ytan där de dör när de kommer för nära ytan . Detta är ett naturligt skeende . De döda corallerna utgör sedan näring till de under att växa vidare . Ett kretslopp ? Allt dör och skapar utrymme för ny kraft . Mvh Sjöström

  5. Stackars Ylva, ta inte i så du spricker. Vi som varit med ett tag har fått uppleva många varningar och sedan har de visat sig att de s.k forskarna inte gjort ett grannlaga arbete. De har inte fått med alla parametrar, som solens aktivitet tex. men tvärsäkra i sina påståenden är de. Att hata någon för att de redovisar andra uppfattningar baserad på statistik, än just de som du inte för fram tyder på en viss okunskap i ämnet.

    • Den där får alltså svenska skattebetalares skattepengar insatt på sitt konto varje månad.

      Bidragen erhålls pga den blåljuger folk rätt upp i ansiktet.

      De mest lättpåverkade är Barnen som har lite möjlighet att värja sig och kanske mår dåligt av alla lögner.

      Ännu en Feg lögnare och bedragare som använder en skärm och ett tangentbord för att försöka påverka vanligt folk åt de med Makt.

      En elak nyttig idiot……

  6. Det var nära 50 C redan 23 Januari 1982 (48,5 C) så varför denna överdrivna hysteri ? Al Gore vet nog svaret.

Kommentera