KU kritiserar regeringen

INRIKES. I går presenterade ett enigt Konstitutionsutskottet, KU, sin årliga granskning av regeringen, rapporterar Ekot. Där har Ni förklaringen till att statsminister Löfven blixtinkallade till en onödig pressträff om ingenting och Sveriges ”opartiska” journalistkåren gick på regeringens finter.

Gruppbild på regeringen 2020-10-08. Frånvarande är Amanda Lind och Peter Eriksson.

Bland annat kritiseras försvarsminister Peter Hultqvist (S) och utrikesminister Ann Linde (S) för att inte ha informerat om att Iraks försvarsminister bland annat var svensk medborgare, när avtalet som svensk militärinsats i Irak skulle skrivas. Det är ministrarnas skyldighet att skaffa sig information säger Tuve Skånberg(KD) – När riksdagen ger legitimitet för svensk trupp att vara utomlands då ska vi känna oss trygga. Då ska det inte i efterhand komma fram att försvarsministern inte kände till det och utrikesministern inte visste.

KU riktar också kritik mot att Miljöpartiets före detta språkrör Maria Wetterstrand utredde biobränsle för flyget eftersom att hon inte var opartisk.

Regeringen borde också ha tagit på sig ärendet kring Preems ansökan om utbyggnad i Lysekil tidigare, enligt KU. – Som svar på en direkt fråga har miljöministern, Isabella Lövin (MP) i det fallet, svarat på ett sätt som kan ge upphov till tvivel om hennes opartiskhet vid handläggningen av det ärendet, säger Linda Modig ( C)

KU slår också fast att Morgan Johanssons ljugit om migrationen. – ”Utskottet konstaterar att det framgår av utredningen att den statistik som statsrådet redovisade i sitt uttalande inte, mer än i möjligen begränsad utsträckning, ger underlag för några slutsatser om den aktuella lagändringens effekter. Justitie- och migrationsministern ansvarar för sina uttalanden och därmed även för att de uppgifter som han lämnar är korrekta”, skriver KU.

– Pettersson säger att tyvärr händer inget med Konstitutionsutskottets kritik för våra journalister bryr sig inte om att vi har korrumperade politiker som ljuger och vilseleder.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “KU kritiserar regeringen

  1. Ja han är tydligare än Löfven, för han har inte lovat att
    lämna sin plats trotts om dom förlorar valet!

  2. När KU kritiserar regeringen så händer ingenting, det är mer en tillsägelse fastän personerna misskött sitt yrke till sitt yttersta. Bättre ifall dom gånger KU kritiserar någon då får denna person sparken med omedelbar verkan, och alla löner och avtal avskrivs. Inga extra pengar ska betalas ut, det är arbetsförmedlingen nästa som gäller. Inte förrän det blir så kommer ingenting hända med regeringen, nu är det som att hälla vatten på en gås

Kommentera