Kriminalvården bygger baracker för att klara trängseln


BROTTSLIGHET. Anstalter och häkten fylls betydligt snabbare än Kriminalvården räknat med och nu räcker det inte längre med att ställa in våningssängar i celler för att få plats med fler intagna.

För att lösa den akuta platsbristen slår myndigheten upp baracker på flera platser i Sverige.

På grund av den akuta platsbristen gick Kriminalvården i september upp i stabsläge. I dag finns totalt 4.920 platser på de svenska anstalterna att tillgå och av dessa används i dagsläget 4.916. Men behovet av platser för intagna ser olika ut och störst brist är det inom de avdelningar med högst säkerhetsklassning, klass 1 och 2 för män. I klass 1, den högsta säkerhetsgraden, är beläggningsgraden närmare 120 procent, långt över Kriminalvårdens mål som är 90 procent. 

– Pettersson konstaterar att när man eldar får man tåla rök och regeringen försöker släcka elden med bensin och fortsätter massimporten av unga män och vill till och med ordna amnesti åt 9000 afghanska män utan asylskäl.

Svenskt rättsväsende klarar av svenska kriminella men inte Mellanösterns.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Kriminalvården bygger baracker för att klara trängseln

 • Kretin

  I arkiven torde finnas färdiga planer från den organisation som Tage Erlander basade över på 40-talet, detta kunde spara en massa tid och pengar genom att förkorta planeringstiden. Problemet i detta fall är dock att dagens sossar är så mjäkiga att de inte skulle klara av att sätta upp kopior utav Erlanders koncentrationsläger.

  Gilla

 • ThePeter

  Så, har ”vi” varit naiva nu igen?

  Hur många ny anstalter byggs eller planeras just nu?

  Detta landet har den regering som det förtjänar, förbannade folk som röstar på dessa politiker.

  Gilla

 • Moberg

  Det är väldigt många nu i Sverige som vet vari felet består, dock ej våra ledare. De hävdar bestämt att vi inte kan behålla välfärden om vi inte importerar arbetskraft, detta fastän vi har en arbetslöshet på 8,9% eller 531200 personer, enligt ekonomifakta.
  Arbetslöshet är en dyrbar del men än värre är ju brottsligheten som sliter sönder förtroendet för Sverige som nation och ger definitivt inga pluspoäng till våra ledare.
  En nation som gör anspråk på att vara demokratisk styrs just nu av en regering som representerar mindre än 40% av vår väljarkår.
  Sverige skulle egentligen tas om hand av resten av Skandinavien genom att de tillsätter en förmyndarregering.

  Gilla

 • Kungen

  VANSINNE. Det behövs inga nya fängelseplatser. Den enkla lösningen är att istället utvisa samtliga utlänningar som sitter i svenska fängelser. Även de som blivit svenska medborgare och begått allvarliga brott ska utvisas omgående. Nu har vi minskat antalet fångar med minst 70 % och det räcker mer än väl med befintliga anstalter. Enkelt o billigt

  Gilla

 • Hans

  Apropå överfyllda fängelser, kan man inte hyra in dom i dom gamla Slottens fängelsehålor? Där kan man ju kedja fast dom i väggarna så som man gjorde förr i tiden, då får man ju ett straff man förtjänar!!! Och så kommer dom gamla hederliga cellerna till användning och så kan man ha lite Turist Guidning och visa hur det går när man inte sköter sig.

  Gilla

 • centurion

  Den naturliga reaktionen för en normal människa hade ju förstås varit att man bommade igen gränsen så att det ej kunde komma in fler busar. Men det är ju där det blir lite knepigt, eftersom vi har med såssar att göra. Normala kan man knappast beskylla dem för att vara. Däremot listigt beräknande när det handlar om fultrix. Att bygga baracker för att härergera importen kan ju tyckas innovativt. Men glöm inte bort att många av dom intagna ändå får rösta i valet och dom rösterna vill ju inte såssarna vara utan. Alltså, vidöppna gränser, mutor till buset, mer svindyra fängelseplatser — ger ännu mer röster till landsförrädar-partiet.

  Gilla

 • Bigman

  Enligt vänstern är alla som kommer hit en tillgång.
  När verkligheten knackar på och tillgången kostar några miljoner per år, då är det svårare. Då finns det ingen medkänsla med dem som drabbas, både genom brottslighet eller genom minskade resurser.

  Gilla

 • Billy Boy

  Migrationsverket säljer ut bättre begagnade våningssängar till lågbudget-pris …

  … så Kriminalvården borde passa på nu när de har ont om pengar och det samtidigt är jättetrångt och ont om plats för de intagna i fängelsebarackerna!

  Gilla

 • Björn Kåverud

  Det blir en vinst, längre fram
  Hahahaha
  Regeringen är ett skämt

  Gilla

 • Kent

  Om man sitter i regeringsställning och säger att man har varit naiv eller vi såg det inte komma så är det det samma som att säga, jag saknar förstånd och är totalt dum i huvudet.
  Köp fängelseplatser i deras hemland med deras standard. Hur svårt kan det vara.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: