Utredning mot höga polischefers korruption läggs ned


KORRUPTION. I går meddelade åklagare Joakim Zander vid särskilda åklagarkammaren att man lägger ned utredningen där höga polischefer skaffat lägenheter åt sig själva genom sina uppdrag i en fastighetsstiftelse, rapporterar SVT.

– Det är möjligt att det kan handla om vänskapskorruption. Men det har jag inte utrett, säger åklagare Joakim Zander och fortsätter – Det har inte varit frågan om mutor eftersom man inte kan muta sig själv och det har inte varit frågan om trolöshet mot huvudman för lägenheterna har inget värde i sig. Sedan har man hyrt ut till marknadshyra så då är det inte frågan om grov förskingring.

-Pettersson undrar om inte åklagaren är den största mutkolven och borde åtalas.

 1. Kanske vänskapskorruption, men det utreds inte
 2. Man kan inte muta sig själv???!!! Lägenheterna var avsedda för behövande poliser. Inte polischeferna och deras barn.
 3. Inte trolöshet mot huvudman för att lägenheterna inte har något värde i sig! Vet inte åklagaren att det betalas enorma belopp för hyreskontrakt i centrala Stockholm.

TIDIGARE 2020-10-21. Höga polischefer är korrupta

KORRUPTION. Höga polischefer har fått exklusiva hyresrätter i centrala Stockholm, via en stiftelse som de själva suttit i styrelsen för. Dagens Nyheter skriver bakom betalvägg, att bland andra Polisregion Mitts förra chef Carin Götblad och den nytillträdde chefen Ulf Johanssons barn tilldelats lägenheter.

Polisen förvaltar genom stiftelsen fastigheten, med 15 sekelskifteslägenheter – de flesta stora paradvåningar.

Stiftelsen är bland annat till för att ge stöd till behövande poliser.

Carin Götblad var ordförande i bostadsstiftelsen 2003-2012 och fick en sexrumslägenhet i fastigheten 2004. Ulf Johansson är ordförande i stiftelsen sedan 2015 och 2018 gick ett hyreskontrakt på en enrumslägenhet till ett av hans barn, som är polis.

Dagens Nyheter har sökt Carin Götblad, som inte vill kommentera uppgifterna. Ulf Johansson har svarat på frågor via mejl och konstaterar att: ”Alla polisanställda har rätt att anmäla sitt intresse för en bostad i stiftelsens fastighet”.

När DN återkommer med fler frågor svarar polisens pressavdelning att Ulf Johansson inte deltog i processen kring beslutet.

Länsstyrelsen i Stockholm har tidigare granskat hur Ulf Johanssons barn fått sin lägenhet och kommit fram till att det inte handlat om jäv eftersom Johansson själv inte vunnit något ekonomiskt på hyresavtalet.

– Pettersson säger att polischeferna följer i spåren efter otaliga socialdemokrater och fackföreningsledare som Göran Persson, Stefan Löfven, Margot Wallström, Laila Freivalds med flera och det finns andra än sossar. Moderatledaren Ulf Kristerson till exempel…

Sedan kan man undra varför polisen förvaltar lägenheter, de borde ägna sig åt annat.

Den dåvarande justitieministern Leila Freivalds och hennes S-regering slogs för att stoppa utförsäljningen av hyresrätter. Problemet för Laila Freivalds var att hon i samma veva gjorde en miljonvinst på sin egen lägenhet…

Ulf Kristerson (M) då socialförsäkringsministern anklagades för att ha roffat åt sig ett exklusivt lägenhetskontrakt som egentligen skulle ha gått till sjuka eller behövande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Utredning mot höga polischefers korruption läggs ned

 • Nizze

  Är det någon som är överraskad?

  Gilla

 • Tony

  Alla ska skämmas utom ni Rufflare, eller hur Freivald???
  Ni ska gå ftre i köerna och suga till er dom bästa bitarna.
  Fy fan!

  Gilla

 • villervalle03

  Det var väntad. När har en myndighets person blivit åtalad för korruption sist. Vad var straffet. Polis åklagare och domstolsväsende går hand i hand.
  Är på samma fester, sitter vid samma bord, och har samma arbetsgivare, vem tror att någon av dom vågar gå emot resten av etablissemanget. Måste vara våldsbrott eller mycket graverande som inte går att sopa under mattan.

  Gilla

 • hllviken

  Bra, Pettersson! 👍 👍 👍 👍 👍

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Om nu lägenheter i Stockholm och annorstädes i riket saknar värde varför betalas fantasipriser i miljonklassen för dessa ” värdelösa ” lägenheter ? Vad är det jag inte förstår ? Korruption !! Läste att Mussulini lyckades att kväsa La Maffia på sin tid . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Kungen

  Jaha. Mygel inom en myndighet måste sopas under mattan. Sanningen är jobbig….

  Gilla

 • Moberg

  Tror inte att det är ovanligt att närstående eller bekanta får favörer. Exempel en anställd får frågan av sin chef ”tar du ut familjen och äter på restaurang?” Nej säger den anställde ”min lön går till annat.” Chefen säger då ”men om du betalar och sedan sänder in räkningen som representation tillsammans med kund X, så attesterar jag den.”
  Det är korruption eller trolöshet mot huvudman och både chefen och den anställde är skyldiga om det händer, och sådant händer jag garanterar, fick erbjudandet en gång men avböjde.

  Gilla

 • Michael Pettersson

  Så lyxlägenheter saknar alltså värde. Ok, då vet vi.

  Gilla

 • Tony

  Partiboken hos Sossarna är guld värd, hade vi haft opolitiska
  chefer som såg till folkets bästa då hade vi haft en helt annan
  uppklarningsprocent, och så ska det givetvis va.
  Men man springer hellre regimens ärenden, precis som Media!
  Därför kommer bara en bråkdel ut till folket över hur snett allt
  blivit.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: