Idag blixtinkallade regeringen till en meningslös pressträff

INRIKES. Idag blixtinkallade regeringen till presskonferens angående coronaläget och det som framkom var inget som inte hade sagts förut och som det hade räckt med att skicka ett skriftligt meddelande om.

Statsministern sa att vi inte skulle trängas i butikerna eftersom det är Black Friday i morgon och att regeringen har bett Folkhälsomyndigheten att ta fram en analys om det framtida läget.

Generaldirektör Johan Carlson, Folkhälsomyndigheten förklarade att han inte kunde lämna en prognos eftersom han inte hade något att jämföra med så det fick bli ett scenario i stället.

-Pettersson skulle vilja kalla det scenariot en grov gissning med tanke på tidigare scenarier…

Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet och Anders Tegnells chef den 7 februari 2020

Nåväl, statsminister Stefan Löfven (S) borde lära sig att inte ringa 112 i onödan för då är det ingen som lyssnar när det är allvar.

En misstänksam person skulle kunna tro regeringen snabbinkallade sin presskonferens för samtidigt höll Konstitutionsutskottet en presskonferens om sin granskning av regeringen angående Preem-hanteringen.

Johan Ingerö, KD-politiker reagerade på Twitter.

Ingerö menar att regeringen medvetet la sin presskonferens samtidigt för att skifta fokus från KU:s presskonferens. Ingerö skriver att det ofta förekommer ett visst mått av ”rävspel” när det gäller politikers mediekommunikation, men att regeringen gick över gränsen.

”Men: blixtinkallar under kris gör man INTE utan goda skäl. Och man tar INTE av den ansvariga myndighetens personalresurser utan ännu bättre skäl. Detta är botten”, skriver Ingerö.

För Stefan Löfven är makten ett gott skäl…

Bild från Politikfakta

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Idag blixtinkallade regeringen till en meningslös pressträff

  1. Hur länge skall det dröja innan folket säger
    ” Han är ju naken och har inga kläder på sig”
    Såsom i sagan ”Kejsarens ny kläder”.

  2. Varför talar ingen om att 50 % av testerna visar förmodligen fel!
    Uppfinnaren av metoden.
    ”Det går inte att ställa diagnos med denna metod.”

  3. Idioterna gillar att visa sig i tv. Dom börjar nog inse vartåt det lutar. Sveriges strategi är en katastrof hittills men genom att ideligen kalla till pressträffar vill dom framstå som handlingskraftiga. Undrar om nån går på det. Många svenskar har dött i onödan tack vare deras felbedömningar och åtgärder. Domen blir hård för samtliga ansvariga. 👎👎👎👎👎

    • Det blir gärna såhär i det inkvoterade och löjeväckande myndighetssverige. Av någon anlednings samlar dessa inrättningar de minst begåvade under ett tak.

  4. Det verkar som att någon har trott att Stefan Lövfen ska få landsfader status om han får stå i TV och förmana folk med självklarheter.
    Om Johan Carlson kallar sina spådomar för prognos eller scenario så är det bara turen som avgör.

Kommentera