Afrikan misstänkt för flera våldtäkter begärs omhäktad


BROTTSLIGHET. En man begärdes omhäktad idag misstänkt för bland annat sju våldtäkter, bland annat på Södermalm. Filmer som hittats tyder på att han utsatt fler kvinnor för övergrepp och polisen önskar nu komma i kontakt med dessa.

Fantombilden efter våldtäkterna i Rågsved

Mannen begärdes omhäktad vid Södertörns tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för en grov våldtäkt, sju våldtäkter och två fall av sexuella övergrepp. Han är dessutom sedan tidigare häktad misstänkt för ytterligare tre våldtäkter.

Enligt åklagaren har vissa av övergreppen filmats och identiteten på de kvinnor som syns på filmerna är okänd. Vid vissa tillfällen tycks kvinnorna ha sovit eller varit medvetslösa.

De misstänkta brotten har bland annat ägt rum i mannens bostad på Nytorget, Södermalm i Stockholm under 2018–2020, enligt kammaråklagare Helena Nordstrand vid Söderorts åklagarkammare.

De personer som har uppgifter att lämna i ärendet kan höra av sig till polisen på telefon 114 14.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 7816–20.

-Pettersson funderar på hur mycket våra gemensamma resurser räckt till utan invandring och hur mycket tryggare landet varit…

TIDIGARE 2020-11-12 Afrikan misstänkt för flera våldtäkter efter DNA-träff

BROTTSLIGHET. En mörkhyad man som sitter häktad misstänkt för bland annat människorov och tre våldtäktsförsök på Södermalm knyts nu även, via dna, till en överfallsvåldtäkt i Rågsved förra sommaren.

Polisen i Stockholm fick upp ögonen för mannen efter en rad händelser i oktober i år. Tre kvinnor utsattes för våldtäktsförsök, och en av dem utsattes även för människorov.

Polisen kunde knyta den misstänkte mannen till de ärendena och efter en kortare spaningsinsats greps han den 28 oktober i stockholmsområdet.

I samband med gripandet topsades mannen och efter dna-analys gjordes en träff på en av överfallsvåldtäkterna i Rågsved förra sommaren.

Den våldtäkten ägde rum den sjunde juli 2019. Eftersom det skett en annan överfallsvåldtäkt i området tidigare samt ett par våldtäktsförsök fanns en misstanke om att brotten hängde samman, och utredarna var mycket angelägna om att hitta den skyldige. Bland annat publicerades en fantombild.

TIDIGARE 2019-09-05. Fantombild på våldtäktsmannen i Rågsved

BROTTSLIGHET. Överfallen mot kvinnor i Stockholmsförorten Rågsved kan vara över. För knappt två veckor sedan släpptes en fantombild på en gärningsman som misstänks för två våldtäkter och två våldtäktsförsök.

Nu har åklagare anhållit en man misstänkt för tre av brotten.

-Pettersson vet inte om det är tillfälligheter men igår greps Den mycket mörkhyade ”cykelmannen” gripen i Eskilstuna, detta efter att polisen släppt ett signalement.

TIDIGARE 2019-09-05. Fantombild på våldtäktsmannen i Rågsved

BROTTSLIGHET. Vi har tidigare skrivit om att en mörkhyad våldtäktsman sätter skräck i Rågsved, söder om Stockholm. Sedan mars har fyra överfall varav två våldtäkter inträffat. Nu går Efterlyst ut med en fantombild på den misstänkta gärningsmannen. Programmet Efterlyst sänts i TV3 klockan 20:00 i kväll. Facebook.

En gemensam faktor är att alla fall utgår från tunnelbanan och enligt polisens geografiska profilering handlar det om en gärningsman som har koppling till området.

Gärningsmannen är mellan 18-35 år, 170-185 cm lång, har smal kroppsbyggnad samt talar engelska och svenska med brytning.

I kvällens Efterlyst kommer vi också att visa övervakningsfilm från tunnelbanan där gärningsmannen syns – och polisen behöver din hjälp för att hitta honom.

Känner du igen mannen? Har du gjort iakttagelser i Rågsved som kan hjälpa polisen? Ring oss på 08-702 00 90 eller maila till efterlyst@tv3.se.

Programmet Efterlyst sänds i kväll den 5 september klockan 20:00 i TV3

TIDIGARE 2019-07-27 Mörkhyad misstänkt för fyra kvinnoöverfall i Rågsved

BROTTSLIGHET. Fyra kvinnor har överfallits i Rågsved, södra Stockholm på kort tid. Två av dem inträffade den 31 mars då två olika kvinnor attackerades av en okänd man med en kniv vid ungefär samma tidpunkt.  Den 14 juni och 7 juli skedde två överfallsvåldtäkter i Hagsätra respektive Rågsved.

Fyra kvinnoöverfall har skett i närheten av T-stationen i Rågsved. Polisen var ovetande till media började skriva om dem.

Åsa Hansson som har hand om våldtäkterna inte kände till överfallen den 31 mars innan tidningens rapportering om fallen. Förundersökningsledaren Joakim Odell som utreder ett av överfallen kände heller inte till att ytterligare en attack skett bara 20 minuter senare.

– Det är flera olika utredare som sitter på det och då vet man inte vad den andra handen gör eller vad de andra ögonen har sett för någonting. Det är en svaghet vi har i organisationen, säger Joakim Odell.

Dagens Nyheter skriver om fallen, men lämnar inget signalement: ”Likheterna handlar mycket om signalementet men också om tidpunkten, enligt Åsa Hansson. I de båda överfallen den 31 mars uppger kvinnorna att det användes en kniv med ett orange skaft, men det är ingen uppgift som hon har sett i utredningarna gällande de misstänkta våldtäkterna”.

Mitti.se

-Pettersson undrar vad polisen sysslar med? Fyra kvinnoöverfall inom någon km, och polisen känner inte till det.

Signalement enligt TV4, mörkhyad, c:a 180 cm, mössa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Afrikan misstänkt för flera våldtäkter begärs omhäktad

 • villervalle03

  Måste vara en hel del som inte anmäler, allt åt alla tanter förmodligen, som röstar rött med gröna inslag. Kanske väl bekommit. Behöver inte fara till Gambia mer, när det finns nästgårds.

  Gilla

 • Carl b

  Bara ”anmälningsbenägenhet” som ökat.

  //

  Socialistisk demokratur

  Mvh
  Eu

  Gilla

 • runar

  är BRÅ underrättade om denna pensionsräddares etnicitet ?

  Gilla

 • Moberg

  Hur kan en sådan typ ha bostad vid Nytorget, när svenskar får söka och stå tiotals år för att få något i periferin av stan.
  Det här landets regering har fullständigt glömt bort till vilka de borde ha mest skyldigheter att värna om.
  Om det ändå fanns ett bättre alternativ än denna fullständigt svenskfientliga Regering.

  Gilla

 • Fjölet

  Tänk vad alla nykomna tillför mycket enl. S
  psykvård
  sjukvård
  advokathjälp
  socialbidrag
  bostadsförmåner
  fängelsevård!!
  etc etc etc.
  kantat med offrens rädsla och övergrepp t.o.m självmord
  fantastiskt gjort av en enda person

  Gilla

 • rustibus46

  Hur mkt kostar 1 (en) sån här typ under
  sin livstid? Kommer att knäcka Sveriges
  ekonomi. Arma land

  Gilla

 • whatthefeng

  Någon kastrering och direktutvisning blir det nog tyvärr inte tal om.

  Efter rättegång lär nog många dra paralleller med en gammal väl använd reklamtext.

  KÖP 3 – BETALA FÖR 1

  Gilla

 • Kungen

  Kastrering och direktutvisning är bäst och billigast för svenska skattebetalare

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: