Skärpta försörjningskrav har stoppat tusentals anhöriginvandrare

INVANDRING. Över 30 000 personer som har sökt uppehållstillstånd med anknytning till en person som bor i Sverige har fått avslag från Migrationsverket sedan den tillfälliga lagen infördes 2016, skriver Sveriges Radio.

Steget Efter

Det är i dag exakt fem år sedan regeringen lade fram ett åtgärdspaket för att minska asylinvandringen till Sverige. Daniel från Eritrea har flyttat till från Stockholm till Boden för att hitta ett boende som uppfyller kraven, men har inte hittat ett jobb med tillräckligt hög lön för att få ta hit sin familj.

– Pettersson undrar vem Sveriges Radio och Daniel från Eritrea tycker ska försörja hans familj, jag tycker inte kraven verkar för höga. Tvärtom och Daniel har alltid möjligheten att resa till fru och barn.

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrationsverket:

2020 till och med oktober 75.460 varav asyl 8.338 – anknytning 25.000
2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201 – anknytning 31.785
2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377 – anknytning 44.482
2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607 – anknytning 48.082
2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571 – anknytning 39.007
2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462 – anknytning 37.262

Alltså 722.848 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och hittills i år till och med oktober 75.460 permanenta uppehållstillstånd med coronastängda gränser.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Skärpta försörjningskrav har stoppat tusentals anhöriginvandrare

  1. Åsikten bland aktivisterna och myndigheterna är nog: Det är bara en person som det är synd om. Och sedan säger dom: Det gick ju bra, då orkar du nog försörja en till. Det gick ju också bra. Då kan en till komma. Och så fortsätter det bara. Bara en till, Det är ju ett barn ,han har ju bara fyllt 25. Du är väl inte rasist som inte vill ta hand om ett barn. Svenskarna är inte rasister. Men av dom som kommit är väldigt många rasister.

  2. Men !

    Det kommer att bli dyrt för oss !

    De kommer att få ersättning för att de
    är kränkta – hela familjen, 48 st i ”familjen”.

    Invällarna tar alltid hem vinsten !
    Vi bjuder alltid dem på den välfärd
    byggt åt oss själva !

  3. Svt är Sveriges värsta lobbyister för fri invandring från Mena och då enbart muslimer.
    Senast i går kväll ett reportage från Gran Canaria där Kanarieöarna har drabbats av en invasion från Afrika av katastrofala mått.
    Naturligtvis så ger man ett exempel av en stackars svart man som familjen har skickat till Europa för att förbereda till ett bättre liv för hela familjen.
    Hans namn var föga förvånande Muhammed och ville till Frankrike.

  4. Det alltid någon annan som ska betala för deras ”godhet”. Det är samma sak med svenska kyrkan som trots enorma egna resurser ändå tycker att någon annan ska betala. Nej, Sveriges Radio, säg upp hälften av era anställda så får ni lite resurser till att betala anhörigförsörjning.

  5. Har dom 30.000 lämnat landet ????? Först stänger vi gränsen. Sedan ska ALLA som fått nej lämna landet. Sedan utvisar vi ALLA invandrare som begått allvarliga brott oavsett om dom fått put eller inte. Både de som är ute i samhället och de som sitter i fängelse. Därefter startar vi Återvandringsverket. Här blir det många arbetstillfällen. Samtliga kriminella klaner ska ut direkt. Samtliga moskeer jämnas med marken. Stoppa ALLA bidrag till invandrare. Stoppa sfi och all typ av tolkhjälp. Nu börjar utgifterna komma ner på en vettig nivå. Rensa ut bland poliser och åklagare som har problem med att döma opartiskt. Stoppa ALLA bidrag till media och tidningar. Sist men inte minst – sätt vår s.k. regering på en rymdfärja till månen och bränsle bara för ditresan.

    • Och framförallt, sluta med gratis rättshjälp, fria
      advokatkostnader, straff efter brottets art, och
      inte något joller om att dom kan mista livet om
      dom återvänder till hemlandet? Dom blir ju inte
      avrättade när dom reser hem på semester?
      Just det där med fria advokatkostnader är en
      stor orsak att dom inte bryr sig, och Advokater
      skiter i om så hela landet går omkull bara dom
      får sina feta arvode!

      • Bravo, Tony, tack för dina kloka ord. Du har så rätt att s.k. flyktingar inte blir avrättade när de reser hem på semester. Jag har själv sett flera somaliska klaner på Arlanda åka hem att hälsa på släkten. Varje vuxen hade 4-5 resväskor och otaliga mängd barn. Trodde att jag hamnade i Mogadishu !!!!
        Sedan får vi inte glömma den syriske s.k. flykting med sina tre fruar och 16 barn med olika bidrag till 1.2 mil. om året. Inte nog med det – Nacka kommun köpte tre lägenheter till dem. Varför jag säger s.k. flyktingar är för att 90% av dem är , som alltid visar sig, ekonomiska bedragare.

    • ”Kungen”!

      Du missade en viktig och grundläggande
      del i hela processen!

      KONTRAKTET som sossarna har med
      muslinerna sedan 1999 –
      – och att SÄPO har accrpterat
      LANDSFÖRRÄDERIET i 21 år ! ! !

  6. Titta på den nya äldrevården , som den skulptureras fram av Sossarna i Eslöv. Sjuka 82åringar behandlas som skit , nyanlända hamnar på fint Hotell .
    Det är mallen för resten av Sverige .

  7. Det är nog så att vi bör betala de kostnader som Daniels familj kostar i början, de blir alla lönsamma på sikt enligt Einstein Stefan.

    Vilken sjuk värld vi lever i. Demokratins baksida har jag sett nog av.

  8. Svensson Svensk kan inte heller köpa sig ett hus ifall
    han saknar inkomst ,men propagandakanalen SVT
    tycker förstås att kommer man från ett annat land
    så ska det bara vara att flytta in direkt, var det inte
    så att om en Svensk inte kunde få ett jobb på orten
    där han bodde, så blev han uppmanad att flytta dit
    där jobben fanns? Men det är väl skillnad på folk o
    folk, det har vi sett på många håll!

Kommentera