Flickor får utreseförbud – misstänks bli bortgifta

INVANDRING. Två flickor i 15-årsåldern i Växjö kommun har fått ett utreseförbud ur Sverige av Förvaltningsrätten i Växjö. Anledningen ska vara att deras pappor vill gifta bort dom i Irak. Flickorna har gått med på utreseförbudet, skriver Sveriges Radio.

En av flickorna var nära att bli bortgift i Irak 2019 men mamman och de två flickorna lyckades då fly tillbaka till Sverige.

– Pettersson tycker det verkar som de som ”flytt” från Irak verkar åka tillbaka dit de inte kan sätta sin fot utan att bli mördade regelbundet. Konstigt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Flickor får utreseförbud – misstänks bli bortgifta

  1. Judendomen har ett liknande system med ingiften . Där märks intet av dumheter som islam omges med . Någon förklaring , någon ?
    Mvh Sjöström

  2. Har dom fått asyl kan dom väl inte åka tillbaka. Och hur får dom pengar till resan. Får dom socialbidrag så ska dom väl stå till arbetsmarknadens förfogande, precis som alla arbetslösa svenskar. Om du är svensk och åker utomlands dras ju bidraget in. Gäller det inte för alla. Har myndigheterna inte någon koll på vem som har asyl och socialbidrag. Alla svenskar kollas ju noga. Gäller inte alla människors lika värde på alla sätt.

  3. Varför är den familjen här? ”Flyktingar”, lever på bidrag och åker hem på semester.
    Varför är det så liten koll på alla dessa bidragsfamiljer som vi måste försörja?
    Här krävs åtgärder!
    Tänk om vi hade en vettig regering och vettiga myndigheter så mycket bättre livet skulle bli för oss svenskar.

  4. Jag har förstått att araber gärna gifter bort sina döttrar till landsmän i Mellanöstern, inte sällan mer eller mindre utvecklingsstörda, för att dessa och deras familjer ska få komma hit. Inaveln har satt sina spår Mellanöstern.
    Socialstyrelsen avråder numera från kusingifte, pga risk för inavel. Tyvärr för sent för araber.

Kommentera