Körde 274 km på Öresundbron


BROTTSLIGHET. Den danska polisen stoppade i går kväll en svenskregistrerad Mercedes AMG som körde hela 274 kilometer i timmen över Öresundsbron. Köpenhamnspolisen skriver på Twitter att maxhastigheten på sträckan var 90 kilometer i timmen.

Föraren, en man i 20-årsåldern, fick byta plats med sin passagerare som fick köra hem bilen till svenska sidan igen.

Mercedes AMG är ett dotterbolag till Mercedes-Benz, som bland annat utvecklar högpresterande motorer. Ovanstående ett exempel. Bild från Mercedes.

– Föraren blev på stående fot fråntagen rätten att köra bil i Danmark på grund av den höga hastigheten, säger Michael Andersen vid Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.

-Pettersson tycker att i detta läge borde föraren åtalas för framkallande av fara för andra samt lämna ifrån sig körkort. Bilen hade den unge mannen lånat av pappa och papporna brukar inte vara som papporna var för…

Araber farligast i trafiken, Malmö hade högst antal omkomna och skadade människor i trafiken per capita under 2012. 660 skadades eller dödades per 100.000 invånare på kommunens vägar. I Stockholm var siffran 391 och i Göteborg 246. Det visar statistik från Transportstyrelsens olycksdatabas som Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, NTF, och Statoil låtit sammanställa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


25 responses to “Körde 274 km på Öresundbron

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: