Ola Rapace kräver tillbaka 1,7 miljoner från död hyresvärd

KORRUPTION. Skådespelaren Ola Rapace, ursprungligen Pär Ola Norell, gråter ut i media, bland annat i Aftonbladet och tidningen Hem & Hyra.

Ola Rapace. Pressbild. Foto C More

Skådespelaren Ola Rapace betalade enligt egen uppgift strax över en miljon kronor 2013, för två hyresrätter där en vägg slås ut och blir en stor lägenhet. Pengarna betalas in till olika personers konton, utöver en summa som betalas kontant i våningen på Strandvägen, detta enligt mejl från Ola Rapace som används som bevisning i tingsrätten.

Ola Rapace skriver i mejlet ”Här är bevis på de transaktioner som betalade hyreskontrakten. Kontantsumman betalade jag personligen i hennes lägenhet på Strandvägen. Min dåvarande flickvän kan vittna om det behövs. Med vänlig hälsning Ola Rapace”.

Det är en ovanlig stämningsansökan som landade i Stockholms tingsrätt strax innan sommaren. I ansökan berättar elva hyresgäster hur de köpt sina lägenhetskontrakt för över fyra miljoner kronor mellan 1997 och 2013. Och nu vill de ha tillbaka pengarna. Med ränta. Totalt kräver de tio miljoner kronor av den sedan fyra år avlidna hyresvärdens dödsbo, något som dottern till hyresvärden vägrar gå med på.

– Pettersson säger att herr Rapace och de andra får skylla sig själva. Ola är rebell och till eliten av kulturetablissemanget, alltså alla dem som gapar om högre skatter och rättvisa men använder själva svartaffären för att skaffa sig fördelar.

Var du tvungen att ha en hyreslägenhet på söder Ola? Dög inte en i Rinkeby? Eller var du för snål för att köpa en på öppna marknaden?

Hornsgatan 153, porten och huset där Ola Rapace påstår sig ha köpt ett svartkontrakt på en hyresrätt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ola Rapace kräver tillbaka 1,7 miljoner från död hyresvärd

 1. Cosi fan tutte öppet köp 4 år och få pengarna tillbaka, trots använda och behålla varan. Skäligt enligt bidragsfinansierade FaresFares branschen.

 2. Rap arsle kunde fått jobb på P3 om han flyttat till Ken Ring ke by och diggar sexistisk musik med narkotikareklam?

 3. Att köpa ett svart hyreskontrakt är korkat.
  Att sedan polisanmäla sitt eget svartköp är snudd på imbicilt
  Hoppas åklagare åtalar honom.

 4. Tant Fesse , hur ser det ut på fängelserna procentuellt mellan utlänningar / etniska svenskar ?? Mvh Sjöström

 5. Hur kan man vara så otroligt korkad o betala så mycket pengar för ett hyreskontrakt.Det är ju inget värde i sig.Förstår att dottern inte vill betala tillbaks några pengar.Det skulle inte jag heller ha gjort.Va Ola o gubben har gjort upp för affär får ju stanna hos dom.

  • Nu ska vi hålla oss till fakta. Gubben var en kärring. Dottern tror jag är en kärring. Den där Ola Rapare verkar också vara en riktig kärring.

 6. Håller med dig Pettersson. Så fort jag ser denne SD hataren Ola i någon film har jag sett färdigt. Tål inte fanskapet.

  • Hur fan kan man hata någon för deras åsikt, precis
   som om alla skulle bestå av Sossar Miljöpartister o
   Kommunister?
   Han måste ju då hata en väldigt stor del av svenska
   folket, och vem har gett honom tolkningsrätt över vad
   man ska tycka. Märkligt, det är ganska utbrett bland
   just skådespelare att hata SD ? Och ändå visar det
   att S D haft rätt i det mesta hela tiden?

Kommentera