29.000 utförsäkrade – oacceptabelt säger Shekarabi


TRYGGHET. Antalet personer som blir av med sin sjukpenning efter 180 dagar har ökat kraftigt sedan förra året, rapporterar Sveriges Radio. Fram till början av november i år hade hittills 40 procent av sådana sjukfall avslutats genom avslag – jämfört med 29 procent förra året.

Ardalan Shekarabi (S)

Antalet har ökat ända sedan 2014 då Försäkringskassan förstärkte handläggningen för att göra bedömningar av sjukskrivna efter 180 dagar, då deras arbetsförmåga ska prövas mot hela arbetsmarknaden.

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) säger att läget är ”väldigt allvarligt”. – Nu har vi en rejäl ökning och då är det innan vi börjar se de effekter som hänger ihop med långtidssjuka på grund av covid-19.

Det handlar om 21.000 personer som blivit av med sin sjukförsäkring, en siffra som redovisades för socialförsäkringsutskottet under onsdagen. – Det är inte acceptabelt vi kan inte ha det så, människor måste kunna ha ekonomisk trygghet och få gå igenom sin vårdinsats eller rehabilitering för att komma tillbaka till sitt arbete, säger Ardalan Shekarabi (S).

-Pettersson ser att Shekarabi (S) skyller på covid-19 precis som om problemet är nytt, det är det inte, men socialförsäkringsministern har tillsatt en utredning som kanske blir klar nästa år och sedan ska förslagen ut på remiss och sedan baxas genom riksdagen.

Den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen infördes av regeringen Reinfeldt år 2008 och innebar att det fanns en gräns för antalet dagar med sjukpenning. Det var i grunden bra men slår fel ibland.

Grattis Ardalan, socialdemokraterna har bara haft makten sedan 2014 och pratat om trygghet…

Om den illegale invandraren Ardalan Shekarabi på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “29.000 utförsäkrade – oacceptabelt säger Shekarabi

 • hllviken

  Att en illegalt invandrad iranier fick (S)ministerpost är tillräckligt för att ta avstånd från (S).

  Gilla

 • ossie

  Den enda trygghet som finns i detta land numera är väl för invandrarnas bidrag utan krav.

  Gilla

 • Billy Boy

  Socialförsäkringsminister Ardala Shekarabi säger bl a:

  ”Vi behöver ha ett mycket tydligare fokus på rehabilitering, människor måste få rehabiliteras. Man kan inte bara avsluta vårdinsatser och rehabiliteringsinsatser innan de har nått i mål”

  Shekarabi och hans chef …

  Jeander

  … plus många fler i den nuvarande vanstyrande regimen i Sverige skulle verkligen behöva rehabiliteras både från sina besvärande somatiska problem men ffa också andra handikapp de visar upp och som kraftigt begränsar förmågan att snabbt ta de rätta besluten för stöd till den oförskyllt svårast drabbade delen av den svenska befolkningen.

  Gilla

 • SVENSK

  Man skapar problem medvetet sedan söker man sympati genom att stå och säga att de helt givna konsekvenserna är ”oacceptabla”.
  Höjden av hyckleri! Men man ska ha i minnet att det var Reinfeltregimen som införde detta år 2008! Den ”Bortre parentesen” i sjukförsäkringen är nu äntligen borttagen (för många, dock ej alla) , bra! MEN alla som drabbats av den lider fortfarande!

  Gilla

 • DP

  Bra, sjukpenning ska inte vara ett socialbidrag för dom som inte vill arbeta.

  Gilla

 • Majbjörn

  Allt som sozzarna lägger fram blir med tiden oacceptabelt.

  Gilla

 • Elon.

  Stoppa importen av sjuka.

  Gilla

 • Totta

  Är man sjuk blir man inte frisk av att bli utförsäkrad. Men jag antar att det är de 90% som fuskar och inte alls är sjuka som man vill komma åt. De lystrar oftast till outalbara namn. Man offrar alltså de 10% som verkligen behöver hjälp.

  SKÄMS ERA GALNINGAR.

  Gilla

 • Niklas R

  Det är oacceptabelt, säger sossarna, vi räknade med att det skulle 45 000 vid det här laget!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: