Kontroversiell moské i Oslo har kopplingar till Iran och Sverige

ISLAM. Med över 600 registrerade medlemmar är moskén, Det Norske Imam Ali Senter, en av Norges mest populära mötesplatser för shia-muslimer, den del av islam som är mest utbredd i Iran, Libanon, Irak och Azerbajdzjan. Under de senaste tre åren har moskén fått cirka en miljon statligt stöd.

Det kallas islamsk demokrati. ”Allah skapade inte människan för att han skulle ha kul. Syftet med skapelsen var för mänskligheten att sättas på prov genom umbäranden och bön. En islamisk regim måste vara allvarlig på varje område. Det finns inga skämt i Islam. Det finns ingen humor i Islam. Det finns inget roligt i Islam. Det kan inte vara skoj och glädje i det som är allvarligt.” Ayatollah Khomeini, 1979

Enligt den norska tidningen Dagbladet har moskén tagit emot pengar och imamer direkt från Iran – och nu vill PST, den norska motsvarigheten till Säpo, utvisa en imam i moskén. Moskén i Oslo har kopplingar till regimen i Iran, bland annat via en stiftelse i Sverige.

Nyligen rapporterades att PST, den norska motsvarigheten till Säpo, vill utvisa en imam i moskén som enligt myndigheten använder moskén som en plattform för underrättelsearbete och övervakning. Imamens advokat Javeed Shah skriver i ett mejl till Dagbladet att hans klient menar att han aldrig gjort eller sagt något straffbart, och att han nu är utsatt för svartmålning.

Granskningen visar att moskélokalen i Oslo fram till nyligen ägdes av stiftelsen Ahl Al-Bayt Assembly Scandinavia, som är registrerad på en postbox i Järfälla utanför Stockholm. I den norska moskéns bokföring för 2018 framgår också att moskén tagit emot ett miljonlån från den svenska stiftelsen.

Ahl Al-Bayt är en iranskkontrollerad internationell organisation som skapades under 1990-talet, med kopplingar till den religiöse ledaren Ayatollah Khomeini.

– De står bakom Imam Ali-moskéer över hela Europa, USA och Afrika, säger en källa till Dagbladet och tillägger att organisationen hjälpt till med att skicka imamer och att täcka kostnader för löner i Oslo.

– Pettersson säger att det började med att muslimerna ville komma hit, sedan ville de ha särskild mat och någonstans att be, sedan ville de ha böneutrop en gång i veckan, sedan sju dagar i veckan fem gånger om dagen, sedan vill de ha sharialagar och sedan vill de ha vårt land och dårarna tror att de inte ska ta ett steg till.

  • I de länder där muslimer är i minoritet är de upprörda, eftersom de påstår att de inte har några rättigheter.
  • I de länder där muslimer är i majoritet, så finns det absolut inga rättigheter.
Bild från Jeander

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Kontroversiell moské i Oslo har kopplingar till Iran och Sverige

Kommentera