Har ni firat Diwali eller hört något om festen?

INVANDRING & TRADITIONER. Det pågår ingen islamisering av Sverige påstår de vänsterblivna, trots att islam tar steg för steg i vårt land och tidningar, radio och TV fylls av reportage när muslimerna firar ramadan och butikerna är fulla med prylar och reklam för islam.

Bild av Asif A. Ali is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Det är annat med Diwali som är en större hinduisk, jainitisk, buddhistisk och sikhisk ljusfest. Diwali kallas ljusets högtid och pågår under fem dagar kring nymånedagen i den hinduiska månaden Karttika. I år firas Diwali från den 12 till 16 november.

Det är en tid då man enligt den hinduiska tron ska vara snäll mot andra människor. I hus, gårdar och butiker tänds ljus och tända ljus placeras i floderna. Budskapet är att det goda segrar över det onda. Under högtiden passar släktingar på att hälsa på hos varandra, gåvor delas ut och olika maträtter serveras. Tillsammans sjunger och dansar man och fyrverkerier avfyras för att driva bort illvilliga krafter.

Vad är det som gör att våra allsidiga och opartiska media kritiserar de kristna högtiderna för att var kommersiella, hyllar islam och glömmer resten av världen religioner?

– Pettersson misstänker att majoriteten av de som kallas journalister är lata och följer huvudströmmen i fåran. De har helt enkelt sluta tänka själva och jag ser inga svenska politiker som önskar Trevlig Diwali men…

De som firar Diwali i Sverige vet att de är i främmande land och prackar inte på andra sina högtider, vilket vi tackar för…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Har ni firat Diwali eller hört något om festen?

  1. Om Veronica Palm behagade arbeta lite och bidra till vår rikedom, vore det bra, men det är klart, det är bättre att luta sej tillbaka och bli försörjd av oss skattebetalare. Kanske sjunga lite i kören GULDFITTORNA.

  2. Jag skiter i utländska traditioner. T.o.m. Halloween tycker jag inte hör hemna på denna sida pölen. Det är mest kommersiellt krimskrams. Muslimer skall inte tillåtas bo i Europa. Vi har nog med problem. Svarta är djävulens avkomma så vad gör de här? Många tankar, få svar.

  3. Min indiska kollega talade om ”Indisk jul” och har tagit ledigt nu på måndag. Jag missunnar henn inte den glädjen.

  4. När upphängningar i lykstolpar börjar så inser alla förnekare av en Islamisering försent att den kristna tiden bara är ett minne blott i Sverige !
    Som man röstar och massimporterar får man ha det men det har inte och begriper fortfarande inte en tragisk majoritet av den svenska väljarkåren vilket alla korrupta och landsförrädiska politiker tackar för.

  5. Ja vi är snart så rika att ingen behöver jobba mer utan bara springa och slå huvudet i marken på alla fyra

Kommentera