När kommer förtjänsten, Stefan Löfven?

INVANDRING. Vi ska ha invandring därför att det blir en förtjänst för samhället lite längre fram, sa statsminister Stefan Löfven (S) i SVT Agenda den 11 maj 2015. Sedan säger Löfven att hans regeringen är den regering som minskat asylinvandringen mest.

– Pettersson undrar var statsministern minskar på något som kommer att ge vinst längre fram?

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrtionsverket:

2020 till och med oktober 75.460 varav asyl 8.338
2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 722.848 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister hösten 2014 och hittills i år till och med oktober 75.460 permanenta uppehållstillstånd med coronastängda gränser.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “När kommer förtjänsten, Stefan Löfven?

  1. Stefan verkar har lärt sig en hel del av Trump. När Trump säger något dissekeras svaret av alla. När Stefan säger något verkar ingen förstå vad han säger och hur det skall tolkas. Samtidigt ger det en bild av att vem som helst kan bli statsminister i Sverige. Att vara ärlig, säga sanningen och ha kunskap är inga krav.

  2. Framtidens dom över denna s.k regering kommer att vara mycket hård. Även om dom inte fattar det själva har dom ansvar för landets befolkning. Allt fler som ska försörjas av allt färre är en omöjlig kombination som slutar i katastrof. Den välfärd vi och våra förfäder byggt upp under generationer raseras nu på ett decennium. För hundra år sedan var vi också ett fattigt bondesamhälle men med hårt arbete och envishet blev vi ett av världens rikaste länder. Vi har blivit socialbyrå åt hela världen och har släppt in människor helt okontrollerat från medeltida kulturer. Dessa kommer aldrig att bidra utan kom hit enbart för att leva på oss. Detta måste stoppas om vi ska överleva som nation. Minst en miljon måste ut och gränsen måste stängas för lång tid framåt

  3. ”Sedan säger Löfven att hans regeringen är den regering som minskat asylinvandringen mest.”

    Så förbannat fel, en enda stor lögn. Den statsminister som minskade invandringen mest var Ingvar Karlsson. 13/12-89, då stängde han gränserna med orden ”Sverige är fullt”. Valet 1991 fick de borgerliga, med stöd av Ny Demokrati en majoritet i riksdagen. Det var då Folkpartiets ledare Bengt Westerberg krävde att luciabeslutet skulle upphävas. Så två icke socialistiska regeringar har skapat det kaos som råder. Måste vara underbart att få vara i regeringsställning. Då kan man fatta den ena lagen värre än den andra, typ att andra länders innevånare ska försörjas av det fattiga i Sverige. Och till syven och sist så är det det svenska folket som har det yttersta ansvaret eftersom de röstar som de gör.

  4. Den enda förtjänst som han möjligen talar om är den muta, efter att ha förstört landet, han själv kommer att få när han slutat!?

  5. Men varför vaknar svenska väljare? Är det så intressant allt annat som sker i deras liv att de inte förstår att det är bråttom att förändra, snarast en ny inriktning vad gäller immigration och flyktingmottagning.
    Men prio ett bort med sossarna från regeringsmakten, ut med MP och L från Riksdagen.

  6. Anna Dahlberg i en ledare i Expressen, några rader ur texten:

    ”Statsministern envisas med att förvränga verkligheten.Stefan Löfven gled iväg i förskönande omskrivningar. ”Visserligen finns det några med väldigt låg utbildning bland de nyanlända”, medgav Löfven. Men han ville hellre tala om alla läkare, ingenjörer, sjuksköterskor och svetsare som nu har kommit till Sverige. Hur stor är då den grupp som Löfven refererar till som ”några med väldigt låg utbildning”? Svaret är att det är den enskilt största gruppen. 31 procent av de nyanlända hos Arbetsförmedlingen har inte ens gått ur grundskolan. Ytterligare 17 procent har en utbildning motsvarande svensk grundskola (9-10 år). Löfvens ”några” utgör alltså ungefär hälften av alla nyanlända.Inget annat västland har någonsin tagit emot så många asylsökande i relation till sin befolkning som Sverige gjorde under åren 2014-15 (OECD). Det säger något om den unika utmaning som vi står inför.Önsketänkande och förvrängda fakta kommer inte att underlätta den uppgiften. En som länge har påtalat detta är nationalekonomen Tino Sanandaji, läsvärda boken ”Massutmaning – ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende”. Sanandaji ställer några tänkvärda storheter mot varandra: UNHCR lyckades under förra året skrapa ihop 30 miljarder kronor i donationer från världens länder. Det kan jämföras med de svenska kostnaderna för migration, etablering och kompensation till kommunerna som uppgick till runt 75 miljarder kronor samma år. FN hade alltså inte ens hälften av den svenska budgeten för sin uppgift att hjälpa världens 65 miljoner människor på flykt. Det väcker onekligen intressanta moraliska funderingar.”

    (Hela ledartexten i Expressen fr. jan.2017): https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/lofven-borde-akta-sig-for-alternativa-fakta/

    • Sedan skall dessa nykomna lära sig ett nytt språk från en helt annan språkgrupp, lära sig skriva med ett nytt alfabet, dvs. som att börja från noll i småskolan, lära sig ett nytt samhälle med ett helt annat sätt att leva, lära sig leva i ett nytt klimat osv. En omställning som kräver kraft och tid. För dem med högre utbildning, som kan engelska, som kan skriva med latinskt alfabet, som rest i västeuropa och mött europeisk kultur går det antagligen lättare.
      Att utmåla detta kostsamma projekt som en vinst är en lögn rakt upp och ner.

  7. Samma lögner gång på gång. Oavsett om det berör invandringen, arbetslösheten, pensionerna eller skolresultaten. Man kan icke, med den ev. hedern i behåll, bara plocka det mikroskopiskt lilla uns av russin i den stinkande kakan och triumferande slå sig för bröstet med hur fantastiskt det egna partiet agerat. Om nu invandringen för 5 år sen var så förtvivlat lönsam ; hur kan den då, nu 5 år senare (innan den ens hunnit bli lönsam), vara så beskaffad att man skryter om hur mycket MINDRE den plötsligt blivit. Dessutom har den ju inte alls blivit mindre. Möjligen har asylinvandringen sjunkit en aning, medan anhöriginvandringen och IS-återvändarna har skjutit i höjden helt okontrollerat.
    Stefan är t.o.m. så j-a fräck att han blå-ljuger helt Öppet. Kan det möjligen bero på att väljarna är så hjärntvättade och blåsta att det går hem ändå ?

    • Har han gjort annat centurion. Han ljuger ju till och med om sin utbildning och skämmer ut yrket.
      Folk kan ju tro att svetsare är i klass med honom.
      Han är ju urdålig skämt. Svårt att ta ställning om jag ska tycka synd om dåren eller bli förbannad på riktigt.

Kommentera