Somalier döms för mordförsök med taxi


BROTTSLIGHET. Ahmed Yosaf Amin, född 1992 och medborgare i Somalia döms till nio års fängelse för mordförsök, fyra fall av grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik efter att ha kört på fem personer med flit i centrala Borlänge i somras.

Borlänge-hästar skulle passa bättre till många av dagens taxi-förare och andra trafikanter med för den delen…

Ahmed frias däremot för sexuellt ofredande som han också stod åtalad för fast vid ett tidigare tillfälle.

Enligt förundersökningen ska den 28-åriga taxichauffören ha kört in på gågatan, med syfte att döda en 35-årig man han känner och har en konflikt med sedan tidigare. Fem personer blev påkörda och mannen som var måltavla hamnade under bilen och släpades med flera meter. Därefter ska taxichauffören upprepade gånger kört fram och tillbaka på gågatan och försökt köra på mannen igen.

-Pettersson ser inget om utvisning men mordförsök och grov misshandel samt tidigare brottslighet kanske räknas som pojkstreck…

TIDIGARE 2020-07-28 Sexbrott bakom mordförsöket med taxi i Borlänge

BROTTSLIGHET. En anhörig till en tonårsflicka anmälde en taxichaufför för sexbrott. Av en slump möttes de en sen kväll i centrala Borlänge. Taxichauffören försökte då köra över den anhöriga – och skadade totalt fem.

Nu har taxichauffören häktats för mordförsök och fyra fall av grov misshandel. Taxichauffören ska nyligen blivit anmäld misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn. En anhörig till målsägande, som är en tonårsflicka, ska gjort anmälan. Utredningen i ärendet pågår fortfarande.

På fredagskvällen ska den anhörige och taxichauffören av en slump mötts inne i Borlänge. Efter att de kom i konfrontation ska taxichauffören påbörjat mordförsöket med bilen och försökt köra på den anhörige som vid ett tillfälle hamnade under fordonet.

Den på sannolika skäl häktade är Ahmed Yosaf Amin, född 1992, medborgare i Somalia men han behöver inte tolk.

Falu tingsrätt: Mål nr: B 2702-20

-Pettersson noterar att chauffören var känd av rättsväsendet. I början av 2014 vägrade han lämna ett socialkontor, och polis larmades. ”Han brusar upp och blir uppenbart irriterad och svävar iväg med att vi kan lika gärna skjuta honom. Han säger att han också har en pistol, i Afrika. Han säger att vi är rasister, att vi inte visar honom respekt, och så vidare och så vidare”, skrev en av poliserna i ett PM.

Det blev ”en liten ståendes brottningsmatch”. Poliserna, som kom till platsen civilklädda, fick kalla på förstärkning. I förhör berättade mannen att han inte förstod att de första personerna på plats var poliser.

Herr Amin dömdes för våldsamt motstånd, och fick betala 2000 kronor i dagsböter.

TIDIGARE 2020-07-27. Borlänge vill se över säkerheten efter mordförsök med taxi

BROTTSLIGHET. Nu kommenterar Borlänge kommun det som hände på fredagskvällen när en taxiförare med flit ska ha kört på flera personer i centrum, rapporterar Sveriges Radio.

Kommunalrådet Karin Örjes (C) menar att kommunen ska se över vad de kan göra så att något liknande inte kan hända igen. ”När vi får en klar bild av vad som hänt kommer vi titta över om vi behöver göra något för att öka säkerheten”, säger Örjes.

I Borlänge styr socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet och Omsorg med med 31 av 61 mandat.

-Pettersson har två lösningar, återvandring för somalier och går inte det så utveckla verksamheten så den passar den nya tidens chaufförer bättre…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Somalier döms för mordförsök med taxi

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: