Tunisier överföll kvinna, greps, släpptes och våldtog 13-årig flicka

BROTTSLIGHET. Efter ett misstänkt överfall på en kvinna i en park spårades en 24-årig man upp av en polishund. Men han häktades inte. Därefter överföll han och våldtog en 13-årig ficka då hon var på väg hem från skolan. Nu döms mannen till fängelse och utvisning.

Från Expressen vid ett annat tillfälle.

En 22-årig kvinna var på väg hem en natt i slutet av maj. Hon gick genom Tantolunden i Stockholm. Plötsligt märkte hon att hon var förföljd. En man kom ikapp henne, började göra närmanden och tog tag i henne.

Hon lyckades slita sig loss. Polisen larmades och polishunden Izor – som nyligen utnämndes till årets polishund – fick upp ett spår. Izor fick ta emot flera slag men gick själv till attack och en 24-årig man kunde gripas.

Mannen misstänktes för bland annat våldtäktsförsök och blåljussabotage – för att ha slagit på Izor.

– Jouråklagaren fick en dragning av ärendet och baserat på uppgifterna tyckte hon inte att det räckte för att att han skulle misstänks för försök till våldtäkt. Så han försattes på fri fot, säger åklagare Kajsa Hultqvist.

En dag i början av september var en 13-årig flicka på väg hem från skolan i södra Stockholm. En man kom fram och tvingade under knivhot ner henne i källaren till ett flerfamiljshus. Därefter våldtog han henne. Hon blev även biten, enligt utredningen.

– Man säkrade dna både på flickan och på platsen, och eftersom det blev träff i polisens register kunde den här mannen gripas, säger Kajsa Hultqvist.

Det handlar om samme 24-årige som misstänktes för överfallet i Tantolunden. Han är sedan tidigare dömd för bland annat misshandel och trafikbrott.

Han åtalades nyligen för grov barnvåldtäkt. Han åtalades även för överfallet på kvinnan i Tantolunden – i första hand våldtäktsförsök och i andra hand sexuellt ofredande.

– Efter att vi hade hållit kompletterande förhör med de inblandade gjorde jag bedömningen att det ändå handlade om ett försök till våldtäkt, säger Kajsa Hultqvist.

Vid rättegången yrkade hon på åtta års fängelse och livstids utvisning för mannen.

24-åringen är medborgare i Tunisien och har tidigare haft ett tidsbegränsat uppehållstillstånd. Han har små barn och fast arbete – där han använder knivar för att hantera livsmedel – och har på nytt ansökt om uppehållstillstånd. ”Migrationsverket noterar att NN den 6 december 2018 inte har haft rätt att arbete i Sverige, eftersom han ansökt om uppehållstillstånd för sent”, finns att läsa i handlingar vid tingsrätten.

Vid rättegången nekade 24-åringen till brott. Men nu döms han för både grov barnvåldtäkt och våldtäktsförsök. Rätten skriver i domen att mannens brottslighet ”tycks eskalera” och att barnvåldtäkten haft ”förnedrande inslag”.

Straffet blir fem års fängelse och 15 års utvisning. Han ska betala skadestånd till flickan om 280000 kronor, och till kvinnan ska han betala 25000 kronor.

-Pettersson undrar vad araben gör i Sverige? Vem har släpptin honom och varför åkte han inte ut när han dömdes första gången. Varför greps han inte vid våldtäktsförsöket?

Vem är ansvarig för flatheten och att en 13-årig flicka våldtogs?

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Tunisier överföll kvinna, greps, släpptes och våldtog 13-årig flicka

  1. Ojdå! Miss av Migrationsverket. Har han inte hunnit få svenskt medborgarskap innan domen föll så att utvisningen kunnat förhindras av denne framtida talang?

  2. kunde inte se om detta var från tingsrätt men var det så blir han garanterat frikänd i hovrätt

    men var det en hovrättsdom är det så förbannat ynkligt så man vill kräkas

  3. Utvisning på livstid eller ska han få en ny chans att bli en lönsam raketforskare i Sverige ?

  4. Är det en nyhet ?
    Är säker på det är ännu fler och världens största socialbyrå Sverige bara fortsättter importen och betalar med svenska folkets skattepengar…

  5. ansvariga är alla mångkulturivrande fähundar som trots
    att dom sett denna sjukdom förstöra livet för många Svenskar
    ändå fortsätter att köra samma dårskap.

    inte ens under en pandemi med massor av restriktioner för
    den inhemska befolkningen går det att stoppa vansinnet, nu
    ska man istället öka antalet kvotflyktingar, människor som vi
    inte vet ett dugg om, eller ens vet vilka sjukdomar dom bär på?
    Det är en skrämmande nonchalans från myndighetens sida.

  6. Politiskt korrekta åklagare är ett hot mot den svenska befolkningen.
    Kan de inte sköta sitt jobb, skall de omplaceras.

  7. I liknande fall har gärningsmannen inte blivit utvisad eftersom det åberopas att vederbörande har barn här som behöver sin pappa. Jag skulle skämmas över att ha en pappa som har har skändat allt som är etiskt och moraliskt.

  8. Den 22 åriga kvinnan och den våldtagna flickan ska naturligtvis båda ha skadestånd från rättsvårdande myndigheter, eftersom myndigheterna brustit i att beivra första brottet och indirekt har orsakat anledningen till att brottslingen öht. befinner sig i Sverige.

  9. det pågår väl inga krig i Tunisen? vad gör han här och så klagar åklagare på att dom har mycket att gör gör rätt vid första brottet dv.s utvisa honom då slipper man förhoppningsvis honom igen Men Ygeman glömde visst utvisa 80,000 stycken och Morgan lägrar Strandhäll och när vintern kommer med elbrist blir det spännade

  10. Den som godkände frisläppande av Tunisern i det första våldtäkts försöket, bör bli åtalad för medhjälp till våldtäkt på barn

Kommentera