”bögar och muslimer sicket jävla skit”

YTTRANDEFRIHET. En man i 60-årsåldern döms av Uddevalla Tingsrätt för ”Hets mot folkgrupp” för att på en bild föreställande Jonas Gardell, Malena Ernman och Henrik Schyffert skrivet ”bögar och muslimer sicket jävla skit” meddelar Uddevalla Tingsrätt.

”Det är uppenbart att han avsåg att uttrycka sig negativt om muslimer och homosexuella och han måste, med hänsyn till att det var fråga om en offentlig grupp med ett stort antal medlemmar, ha förstått att hans kommentar blev tillgänglig för ett flertal andra,” skriver tingsrätten i domen.

Utöver den villkorliga domen ska mannen också betala en avgift på 800 kronor till en brottsofferfond.

– Pettersson säger att domen känns fånig, speciellt med tanke hur herrarna Gardell och Schyffert brukar uttala sig och Ernman kan hon också. Det är tydligt att Sveriges rättsväsende inte bryr sig om vad som sägs utan vem som säger det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “”bögar och muslimer sicket jävla skit”

 1. När man läser Henrik Schyfferts kommentarer är det ett språk som tillhör fyra – femåringar. Svenska folk, ha överseende!

 2. Rättsväsendet skyddar kändisar och åtalar dem som blir
  förbannad över kändispatraskets arrogans, där tydligen
  dom kan uttrycka sig hur fan dom behagar utan att
  rättsväsendet(?) bryr sig!

 3. Han skulle ha skrivit HBTQ istället för bög och icke kristna troende istället för muslimer.
  Men jag har länge funderat hur Jonas Gardell som är homosexuell kan umgås med sin bror som är öppet pro islam, eftersom muslimer dödar homosexuella genom hängning och luftfärder från balkonger, Tänk att sitta vid ett bord där en bror sitter som stöder ett folk som vill döda en bara för att man är en HBTQ person

 4. Ja det är vidrigt.Man behöver inte tycka om
  jämtlänningar,skåningar,norrmän,finnar,
  asiater,författare,sångare etc.Man behöver inte
  ens tycka om sin egen fru, men muslimer måste man tycka om.Märkligt.

 5. Men jösses, lilla fjolliga tingsrätten i Uddevalla ! Man får ju tycka att mussar och bögar är fina fisken. Men om detta nu ska bedömas som en åsikt, något som man tar ställning för, så måste det ju naturligtvis också finnas en möjlighet att ha en annan, eller även helt motsatt uppfattning. För annars är det ju ingen åsikt eller ställningstagande, utan ett påtvingat diktat.
  Skärpning nu, j-a åsiktspoliser !!!

 6. Som Rowan Atkinson uttryckte det ”vi som har fått en mer känd status verkar ha större utrymme för vad vi säger, men de som inte är kända döms hårdare och oftare.”
  Det är ju exakt lika i Sverige ex. vis bergsturken som åkt landet runt och smädat och hånat svenskheten under åratal inte fälls han.

  Att säga som den här mannen skrev finns det tusentals kanske hundratusentals som tänkt och sagt sin hjärtats mening.

  Varför döms inte varje dag en som vräker ur sig mot svenskar mycket värre saker? Nej våra syltryggar till jurister har tolkat lagen, ungefär som de har tolkningsföreträde, att det inte gäller en majoritet.
  En lag som kan tolkas olika från fall till fall är en dåligt skriven lag, lagen skall vara glasklar i sin mening.
  Det är inte långt borta att vi inte längre är i majoritet, men ni kan ge er sjutton på att inte ens då kan en svensk bli utsatt för HMF.
  Absurdistan är nu en dålig kopia av forna Sovjet eller DDR.

  • Allt beror på att Sverige har blivit ett mobbarland. Man ger sig på dem man säkert vet att inte kan försvara sig. Den enskilda människan har säkert ingen i maktposition eller bland PK som kan hjälpa, så den kan man lätt mobba utan följdproblem.

 7. Förr i tiden kunde man gå och lyssna på dessa artister men numera vet man vilka man ska undvika.

  • Artister? Lena kan jag hålla med om att man kan kalla artist fast hon är politiskt handikappad. Hade inte Jonas varit bög så hade ingen visst vem han var. Henrik är ju inget annat än en stor byfåne som lever på sina anfäders meriter.

Kommentera