”Jag fick bara stå i köket och arbeta för honom”


INSÄNDARE. Till Inas Hamdan och Katarina Melvinger, sydsvenskan

Vill tacka er båda för en mycket informativ artikel i sydsvenskan (betalvägg) idag där det med all önskvärd tydlighet framgår att man kan komma hit till Sverige och bo här i tjugo år utan att behöva göra ett handtag för att försöka att stå för sin egen försörjning.

Bild från Jeander

Som om det inte räckte kan man också sätta åtta barn till världen och på så sätt belasta stat och kommun ytterligare vad det gäller att få bidrag i olika former.

Informativt i artikeln var också det faktum att Fatens man utan vidare kunde återvända till sitt gamla hemland därifrån han säkerligen för svenska naiva myndigheter uppgivit att han flytt för sitt liv och hämta hit sin blivande fru Faten.

Måste till sist också berömma er för att ni på ett mycket ovanligt sätt redogjort för på vilket sätt Faten fördrev tiden när barnen var i skolan och hushållssysslorna var färdiga, nämligen med att sitta på balkongen i hopp om att få se något underhållande.

Det underhållande var kanske att skåda när svenska kvinnor jäktade iväg till sina jobb eller jäktade till dagis för att hämta sina barn efter heltidsjobbet dom hade?

Ni kan väl följa upp er artikel om Faten och Mona med att redogöra för vilka olika bidrag familjerna uppbar och vilka summorna var. Det hade nog intresserat läsarna och särskilt alla dom som måste arbeta för att säkerställa sin försörjning och inte som Faten kunna sitta på en balkong och vänta på underhållning.

Ni skriver i artikeln att Fatens familj knappt får plats i den trånga fyrarumslägenheten i ett av Malmös miljonprogramsområden.

Föreslår att familjen tar kontakt med socialfallens skyddshelgon i Malmö, socialdemokraten och kommunalrådet Andreas Schönström, så fixar han säkert till en större lägenhet ute i Limhamns sjöstad, i folkmun Rosengård by the sea, och har dom tur så kanske det blir en lägenhet med havsutsikt från balkongen.

Så Andreas, finns det någon femrummare på översta våningen i Rosengård by the sea med havsutsikt ledig till Faten med familj?

Säkert kommer denna balkongvistelse då att bli mycket mer underhållande för Faten än den nuvarande. Att hyran kan ligga på över 16.000 kr i månaden behöver säkert inte Faten bekymra sig över. Vi skattebetalare, dom som fortfarande finns kvar i stan vill säga, betalar gärna detta ur egen ficka eftersom vi ju är så tacksamma att få ta del av främmande kulturer och allt som detta för med sig och som framför allt gjort Malmö så spännande att bo i.

Jag undrar vad syftet med denna artikel om Faten och Mona var? Om det var för att läsarna skall tycka synd om deras situation så tror jag att ni båda blir mycket besvikna för jag tror att det framkallar helt andra känslor och det särskilt bland dom som måste jäkta till och från ett arbete fem dagar i veckan för att kunna försörja sig av egna medel.

Helt ärligt så tror jag t om att det hos somliga framkallar rent hatiska känslor när man läser att man kan vistas i landet upp till tjugo år utan att lära sig språket och framför allt inte ens ha behövt jobba en enda dag och bidragen i olika former droppar in punktligt.

Hur som helst, jag tror att er artikel har öppnat upp ögonen på hur det kan gå till i Sverige när det gäller att från politikers och myndigheters håll se till att andra länders medborgare skall trivas i sitt nya land och framför allt inte behöva bekymra sig om så triviala ting som kostnader.

Faran är dock att när Heidi Avellan och Jonas Kanje får läsa er artikel så kan det vara sista artikeln ni skriver och det blir andra arbetsuppgifter som väntar er.

I bästa fall alltså för det kan också bli för er som det blev för Mats Skogkär.

Heidi i synnerhet tycker ju inte om när obekväma sanningar sätts på pränt när det gäller invandring.

Sandor Herold, bidragslös invandrare

Sandor Herold vid ett annat tillfälle…

3 responses to “”Jag fick bara stå i köket och arbeta för honom”

 • messkalle

  Sydsvenskan har sannolikt mediastöd.
  Alla statsunderstödda media ska förbjudas att ha betalvägg för svenska reportage.
  Tack Sandor, jag lyckades behålla frukosten tack vare din satir över domma (skånska) Sydsvenskan.

  Gilla

 • Tanten

  Sandor,
  jag blev mållös när jag läste detta för en stund sedan.
  Bestämde mig för att läsa igen. Blev mållös igen.

  Gilla

 • gamgubben

  I Sydsvenskans artikel skrevs det om att maken var på arbetet, intressant vore att veta vilket sorts arbete.
  Kan undra om hur och när blir barnen radikaliserade, är det koranskolan i unga år eller senare.
  Det behövs att bara ett barn blir radikaliserad och praktiserande muslim för att problem skall uppstå.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: