Klimatnödläge i Kalmar

KLIMAT. Thoralf Alfsson skriver på son blogg.

Idag har det varit en minst sagt intressant dag. Jag har fått ganska många telefonsamtal angående att Kalmar kommunfullmäktige igår beslutade att det råder klimatnödläge i Kalmar. Alla har undrat vad det är som pågår i Kalmar? Flera har skrattat och ironiserat över hur partierna i 7-klövern agerar i Kalmar.

Några har letat upp debatten i kf innan beslutet togs och tittat på den och sedan undrat om alla utom jag är så verklighetsfrånvända. Det har blivit både många och långa samtal men väldigt intressanta samtal.

Jag kan väl säga att jag inte var imponerad av den artikel som Barometern skrev om kf-mötet och debatten om klimatnödläget. Det var jag mot resten i kommunfullmäktige. Jag fick inte ens stöd från SD:s ledamöter.

Moderaternas kommunalråd Hanne Deverén och ledamöterna Jonas Löfgren, Måns Linge och Lisa Jalmander satt knäpptysta under hela debatten. Detsamma gällde för liberalernas Carl-Henrik Sölvinger och Lotta Wahlmino men det gällde även kristdemokraternas Christopher Dywik och Fredrik Sjömar. Sorgligt.

Det roligaste idag var dock den ljudfile som jag fick på mejl under eftermiddagen från en SD-kvinna i en helt annan landsände. Ljudfilen visade sig vara en kvinna som ringde upp ordföranden för gårdagens kf-möte, Elisabeth Heimark Sjögren som är socialdemokrat och vice ordförande. Kvinnan undrade lite om beslutet att det råder klimatnödläge i Kalmar. Jag avstår att kommentera samtalet. Lyssna på klippet!

Den som är intresserad av att lyssna på gårdagens debatt i Kalmar kommunfullmäktige, där jag (Thoralf) var ensam mot hela övriga kommunfullmäktige. Se debatten här nedan. Debatten om klimatnödläge börjar vid ca 2 timmar och 50 minuter.

Hela inlägget från Thoralf Alfsson…

14 thoughts on “Klimatnödläge i Kalmar

  1. Ett lysande bevis på den totala idiotin.
    Man rösta för ett nöd läge men vet inte vad man ska gör åt saken eller vad nödläget är för något.
    Hur kan så många dårskallar samlas på samma plats och sitta och ta beslut?

  2. förslaget är lagt av om jag inte missförståt
    ”Extinction Rebellion Öland-Kalmar”
    Vilket som så sitter ett gäng PK rättfärdiga hemma och slår sig för bröstet hur de kan lura hela komun styrelsen till det
    Klimatnödläge och ingen som röstat har en susning av vad det innebär.
    Det var en mycket intresant intervju en fullträff, man bara undrar om det är dags och ringa runt till alla komuner och fråga vad ALLT innebär som de röstar igenom.
    är det så här ihåligt förstår jag plastpåse skatten
    ingen vet varför!!!

  3. Är någon förvånad. Det är nog vanligt att dom röstar för eller emot utan att veta nånting.
    Det är inte dom vassaste knivarna som är politiker. Dom duger väl inte till ett riktigt jobb

  4. Det är sådana idioter, så det är heeeelt sinnesjukt.

    Röstar för nått, men vet inte vad man röstar för, men röstar ja, det gör de.
    Idiotin är fullständig ! 🤮

    Bara en Socialdemokrat kan vara så här sjuk !
    Men nästan lika sinnessjukt…det är att folk i Sverige röstar på dessa Socialdemokrater…
    Ni förstår…sinnessjukhusen och mentalvården behövs.

  5. Kalmar kommun har infört klimatnödläge på grund av att någon kuf har lagt ett medborgarförslag om detta. Även om man kan tro att politiker är svagbegåvade så tror jag inte att det är anledningen utan det är brist på civilkurage.
    Det är som hämtat från en pilsnerfilm från trettiotalet.
    Ska grannkommunerna också införa klimatnödläge så att de kan stötta Kalmar kommun i sin utsatta situation.
    Risken är att de svagbegåvade inte har insett vidden av beslutet. Helt säkert att det är någon rabiat medlem av miljösekten som har lagt förslaget. Sen kan miljösekten motsätta sig förslag med att de inte tar hänsyn till klimatnödläget.

    • Det är ingen enskild ”kuf” som har skickat in förslaget. Det är en grupp klimataktivister som ligger bakom. De skickar det s.k. ”medborgarförslaget” till alla kommuner i landet. Som tur väl är det väl bara i kommuner där kommunstyrelsen består av inavlade byfånar som i Kalmar som tar förslaget på allvar.

      Att notera är att inte ens SD:s ledamöter röstade nej till förslaget. Det säger väl en hel del om vilka personer som representerar SD i en del kommuner.

  6. När en mycket stor del av Sveriges befolkning inte tror på klimatfantasierna så provar politiker och övriga PK att försöka skrämma folket att tro på dem. Då uppstår beslut om en massa korkade åtgärder som politikerna beslutar om men som de inte själv fattar.

  7. Det luktar Grönköping lång väg. I landet Absurdistan finns inga gränser.

    Humorister som Hasse och Tage eller Galenskaparna hade haft en uppsjö av idéer hämtade direkt från vår numer galna verklighet!

  8. Har funderat varför det är så svårt att få folk att tänka självständigt och framförallt politikers ovilja att förstå verkligheten vi lever i.
    Här är ett praktexempel på att politiker bara jamsar med i mittfåran av vad de styrande i Fjollträsk anser vara rätt.
    Att lägga tid och kraft på ett sådant medborgarförslag som skulle avslagits i första instans är ett hån mot kalmarborna.
    Jag talade med min svåger i Kalmar han hade inte sett skymten av detta i Barometern, utan det synes mig bara höra hemma i sandlådan benämnd Kommunstyrelsen.

  9. Jag vill påstå att vår tids problem är att så många jobbar med ord, och stora delar av dessa persongrupper stiger högt över sin egentliga förmåga och intelligens, och där vi ser detta tydligast är i media, politiken men också allt mer i akademin då låtsasvetenskaper sprider sig allt mer.

  10. Stor humor när den socialdemokratiske ordföranden i kommunfullmäktige inte vet vad hon själv röstade för. Vilken samling av idioter det finns i Kalmar kommun som röstar på något som dom inte begriper ett dryft om.
    De har blivit toklurade och nu får dom skämmas hela bunten som röstade ja till detta lurendrejeri.

    • Mest får de fyra SD skämmas som inte ens vågade rösta ja eller nej. De hade nog fått direktiv att inte rösta nej som Thoralf. Sandlådan i riksdagen omsatt till Kalmar.

Kommentera