Frankrike mot Turkiet

ISLAM. En kris mellan Frankrike och den muslimska världen är under uppsegling. Uppmaningar att bojkotta Frankrike sprider sig efter att Frankrikes president Macron kritiserat Islam i samband med mordet på den franske läraren som visat bilder av Muhammedkarikatyrer, rapporterar Sveriges Radio.

Turkiets president som gör tecknet för Muslimska brödraskapet har sagt: “Demokrati är tåget vi reser med till vår slutdestination. Moskéerna är våra militärbaracker, minareterna är våra spjut och moskéerna är våra hjälmar. Där ni nu bor, det är era nya hemländer. Ert nya moderland. Ta det i anspråk! Skaffa inte bara tre barn, skaffa fem!” Twitter

Turkiets president Erdogan har uppmanat Macron att genomgå en psykiatrisk undersökning, vilket lett till att Frankrike kallat hem sin ambassadör från Turkiet.

Butikshyllor i snabbköp i Kuwait och Qatar rensas nu på franska produkter som mjukost och marmelad. Jordanien fördömer ”att använda yttrandefrihet som förevändning för att publicera Muhammedkarikatyrer.” Och arga protester har brutit ut i flera städer i Mellanöstern.

Det var efter en lektion om yttrandefrihet där bilder av Muhammedkarikatyrer visades, som den franske läraren Samuel Paty mördades. Efter det brutala mordet, har Emmanuel Macron har sagt att Frankrike inte kommer att sluta publicera karikatyrerna och att Islam befinner sig i kris, något som bidragit till den turkiska presidentens uppmaning till psykiatrisk undersökning.

Erdogan har drömmar om att återupprätta det ottomanska imperiet som går ut på att ockupera och islamisera stora delar av världen samt utropa sig själv till kalif.

Frankrikes president Emmanuel Macron behöver ett ”psyktest”, säger Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. CC-licens.

– Pettersson undrar vad Sverige och statsminister Stefan Löfven står i den här konflikten? Törs Löfven tala klarspråk och ställa sig på västvärldens sida eller ska han fortsätta gulla med islam?

Jag är emot våld men funderar ibland på om vi inte sluppit en massa problem om någon slagit ihjäl profeten Muhammed medan han var liten…

Efter den misslyckade statskuppen den 15 juni 2016 har den religiösa nationalismen växt sig starkare i Turkiet. President Erdoğan har utnyttjat situation för att utöka sin makt och befästa sin position.

Förföljelsen mot landets kristna ökar i takt med att president Erdoğan försöker förändra Turkiet från en sekulär nation till en sunnimuslimsk stat, som inte lämnar mycket utrymme för landets minoriteter. Att vara ”sann” turk är att vara sunnimuslim.

På en mer lokal nivå möter kristna konvertiter starkt motstånd från sina familjer, då konvertiter betraktas som förrädare mot den turkiska identiteten, islam och familjen. Den starka nationalismen i samhället sätter hård press på de kristna, framför allt kristna konvertiter. Konvertiter möter hårt socialt motstånd, men det är inte förbjudet enligt lag att konvertera. Personer kan ändra religionstillhörighet på sina ID-kort, men processen är många gånger svår och känslomässigt stressande.

Kom dock ihåg att jättestaden Istanbul en gång hette Konstantinopel och var kristen i över 1000 år innan muslimerna erövrade staden år 1453 och nu finns det inte många kristna kvar.

Läs gärna: Islams mål är världsherravälde – att hata islam är inte något irrationellt eller fobiskt. Bara rent förnuft.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Frankrike mot Turkiet

  1. Psyk test borde sådana som Erdogan genomgå, figurer som
    utser sig till ledare på obestämd tid är diktatorer, dessutom
    är han en kaxig herre Erdogan, eller Odogan som någon
    kallat honom. Han säger sig va vän med Ryssland, men om
    han tror att det går att fylla upp Ryssland med Muslimer
    tror han nog fel, dom har stora problem med dom muslimer
    som redan finns där.

    Är heller ingen beundrare av Makronen fast i detta fallet
    håller jag med honom , inget fjäsk för muslimer, för då blir
    det som i Sverige

  2. för sent skola syndarna vakna…avarterna borde som
    Olle, ha stoppats i grind…domedagen kommer, var så
    säkra…mussarna kommer sprattla emot, med blodvite
    som följd…ussanemej

  3. Bättre om alla kristna länder sluta sälja varor till muslimska länder.
    Så kan livnära sig på sandkakor bakade med olja

  4. Araberna tvingas av mullan att avstå från franska ostar, och franska köttvaror.
    Det kan bli nog så svårt.
    Deras ekonomi går på kryckor.
    Och Ryska varor vill araberna inte ha.
    Kineserna köper upp allt kött, frukt och grönsaker de kan få från Polen.
    Då får väl araberna äta sin olja, som de har överskott på.

  5. Gött att SVT visar att muslimerna eldar upp en fransk flagga med en bild av presidenten. Det ger oss anledning att elda upp fler koraner.

  6. Vad gör Eu, som vanligt ingenting. Hela Eu skall sätta press på turkarna, dom kan få hjälp av USA därför turkarna vill köpa ryska vapen. Att knäcka Turkiet skall då gå ganska snabbt. Men Eu är en meningslös snacke klubb

    • EU har fullt upp nu med att utreda på vad grönsaks-korven skall heta.
      Det visar nivån på vad parlamentarikerna klarar av.
      Timmerman och brottslingen Tusk representerar det lägsta bottenskrapet.
      Ett tydligt bevis för vad folket får parlamentarernas flera hundra tusen i månads-lön.

  7. Socialdemokraterna har väl alltid hamnat på fel sida först är man entusiastiska nassar sedan kommunister nu islamister.

  8. Vive la France. Här borde Sverige ställa sig solidariskt jämte Frankrike och tydligt visa att man tar seden dit man kommer. Enkelt uttryckt – passar det inte så stick härifrån. Detta skulle tydligt upplysas till alla som kommer hit. Gör vi inte det är vårt land snart förlorat och det vill vi väl inte.

  9. ”Jag är emot våld men funderar ibland på om vi inte sluppit en massa problem om någon slagit ihjäl profeten Muhammed medan han var liten…”

    Du kan inte slå ihjäl en sagofigur. Allt mer tyder på att Muhammed är en påhittad person som växte fram bitvis under en period av 250 år.

    Det första man måste veta om Muhammed är att ordet muhammad är en titel som betyder ”den välsignade”. Det var alltså inte hans namn. Myten om Muhammed startades troligen av abbasiderna i mitten av 700-talet och de byggde den på en tidigare arabisk ledare och kung från 600-talet som dog 634 eKr. Hans namn var Ilyas ibn Qabisah of Tayaye men hans smeknamn var Mahmet aka Muhammad. De tog helt enkelt denna mans historia, skrev om den lite, gav honom en låg status istället för en hög och sålde in honom som profeten av islam i mitten av 800-talet i och med att de började publicera haditherna då.

    Den muhammed som finns nämnd i koranen, på tre eller fyra platser, samt i Klippmoskén i Jerusalem passar mycket bättre in på titeln muhammad än ”personen”. Titeln ”den välsignade” gör texterna mer flytande och mer lättförståeliga. Den välsignade i dessa sammanhang kan mycket väl vara Jesus.

  10. Från Libyen hörde vi diktator Muammar Ghadaffi för c:a 14 år sedan drömma om och planera för islamiseringen av Europa och USA. Han sa:

    ”Vi har 50 miljoner muslimer i Europa. Mycket tyder på att Allah kommer att ge islam seger i Europa – utan svärd, utan vapen, utan erövring. De 50 miljoner muslimerna i Europa kommer att förvandla det till en muslimsk kontinent inom ett par decennier.

    Allah mobiliserar den muslimska nationen Turkiet och inkluderar det i den Europeiska Unionen. Det blir ytterligare 50 miljoner muslimer. Det kommer att finnas 100 miljoner muslimer i Europa, som antingen måste acceptera att bli islamiskt eller förklara krig mot muslimerna”

    Lägg märke till alla intresserat lyssnande åhörarna vilka säkert fortfarande minns budskapet i talet, bl a att kvinnorna i Skandinavien går nakna. Ghadaffis tal sändes också på TV till arabländerna.

    Avsnittet kommer c:a 3 min in i YT-videon nedan. Speltid 5:17.

    http://www.youtube.com/watch?v=LNUqLztI4mQ

    Nu när Ghadaffi inte längre är i livet så har Recep Tayyip Erdogan i Turkiet tagit upp Ghadaffis gamla drömmar att i första hand fullfölja islamiseringen av Europa.

  11. Jag tycker Turkiets ambassadörer i alla EU-länder ska kallas upp och stå till svars för Erdogans uppvisade brist på empati mot jihad-mördade civila yrkesmän i Frankrike. Har de inga bra svar kan de gärna utvisas.

  12. Erdogan en ulv i fårakläder. Häromdagen sa han att det var demokrati i Turkland där muslimer och kristna levde sida vid sida.
    Han är dock ärlig i att moskèerna är militärbaracker, vilket även vissa i vårt land har misstänkt länge.

  13. Jag har aldrig haft något större förtroende för Macron utan ansett honom vara en typisk vänsterliberal med en globalistisk agenda och utan någon större stake och kraft. Vi får se vad som händer men just nu stödjer jag Frankrikes och Macron i kampen för demokrati och yttrandefrihet. Dessutom bugar jag för uppvisningen i gårdagens agenda när Frankrikes ambassadör totalt plattar till Holmberg, det var en uppvisning i intellektuell överlägsenhet från en välutbildad diplomat som möter en svensk statsjournalist med en bristfällig insikt i vad demokrati och yttrandefrihet innebär. Vive La France.

    • Vad pinsamt dålig han var SVTs journalist. Typisk vänsterfeminist som fattar noll. Vi ser det i Sverige också, att muslimerna inte vill inrätta sig i våra lagar och regler, utan hittar på dåliga förevändningar för att få göra på sitt sätt. Löfven, regeringen och alla riksdagspartier, passa på och lär er av Frankrike.

Kommentera