4-0 till bortalaget vid grovt rån i bostad i Danderyd

VÅLDSVÅGEN. Tre pixelhuvuden har dömts till fängelse i 5 år och 6 månader efter att ha utsatt en familj för grovt rån i Danderyd.

Polisen tog omedelbart upp jakten på gärningsmännen. En polishelikopter och ett stort antal bilburna polispatruller, bland annat med två hundförare, skickades mot området. Insatsen ledde till att fyra män kunde gripas.

– Lokalpolisområde Täby genomförde därefter en gedigen brottsutredning med tekniska undersökningar där spår av skor, kläder och annan teknisk bevisning analyserades, säger Per Åkermark, operativ koordinator i lokalpolisområde Täby.

Tre av de åtalade männen är nu dömda till 5 år och 6 månaders fängelse för grovt rån.

-Pettersson läser detta i ett pressmeddelande från polisen och där står tyvärr inte vad den fjärde fick för straff men de heter enligt ATTUNDA TINGSRÄTT MÅLNR: B 5640-20

Cierbel Chabo
Amanuel Gebrihiulet
Abubakar Abdullahi Yassin
Alieu Ceesay

Alltså vanliga namn hos den folkgrupp som kallas pixelhuvud och är motborgare…

  • TIDIGARE 2020-10-11. Rånarna stormar lyxvillan i Danderyd – hotar kvinna med kniv

VÅLDSVÅGEN. En mamma med tre barn sov i villan i Danderyd kommun. Tidigt på morgonen vaknade hon och hörde ett ”knastrande”. Hon gick upp och såg att en ruta var krossad. – Då känner jag att någon tar tag i mitt hår eller om det var nacken. Jag hamnade på knä och tre personer har kommit in i huset från fönstret, berättade hon för polisen, enligt Expressen.

En av rånarna. Foto: Polisen

Efter att ha tvingat ned kvinnan på knä, hotat med kniv, stulit bland annat en klocka och smycken, tog rånarna bilnycklarna och försvann i familjens bil.

Polisen larmades och fyra män i åldrarna 22 till 27 år greps på olika platser i närområdet. Intrånget genomfördes i mitten av maj, och kvartetten åtalades för grovt rån.

Två av rånarna, den ene bär kniv. Foto: Polisen

Pettersson säger att de fyra misstänkta rånarna tillhör folkgruppen pixelhuvud enligt Expressen.

Minimistraffet för grovt rån är fem års fängelse. I åtalet skrev åklagaren att ”brottet bör bedömas som grovt eftersom det skedde efter intrång i familjens bostad nattetid och att gärningsmännen således har visat synnerlig råhet och utnyttjat målsägandenas skyddslösa och/eller utsatta ställning”.

De misstänkta lystrar till namn som

ATTUNDA TINGSRÄTT MÅLNR: B 5640-20
Cierbel Chabo
Amanuel Gebrihiulet
Abubakar Abdullahi Yassin
Alieu Ceesay

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “4-0 till bortalaget vid grovt rån i bostad i Danderyd

  1. Grattis Pettersson om det är du som döpt dem till ”pixelhuvud”,lär bli ett lika vanligt ord som Abzurdistan har blivit !!! 😉

  2. pixelhuvuden! Utmärkt benämning! Det skall jag använda i fortsättningen också. 😊😊

    Sent from my iPhone

    >

  3. Uppenbarligen skrämmer inte svenskt fängelse. Målgan, det blir till att fila på den preventiva effekten. Fängelse på andra sidan Östersjön eller ännu hellre i Långtbortistan typ ”Bangkok Hilton”, utan gym, anpassad kost och ensamcell med utsikt kanske, kanske hjälper?

  4. Svennejävel och blekansikte är i alla fall inte rasistiskt, dessa ord klassas som smeknamn !

  5. Undrar om det är rasism att kalla någon pixelhuvud ? Om inte då kan man använda sig av det ordet i fortsättningen när man pratar utan att bli kallad rasist

    Och det finns inga andra att skylla på än MSM som alltid har ett pixelhuvud på vissa utvalda, ibland görs det undantag om det är svensk som är misstänkt då blir namn och bild direkt med. Så det är fortfarande våran MSM som har tagit fram namnet pixelhuvud i slutänden

  6. Om nu minimistraffet är 5 år varför får de bara 6 månader ytterligare?
    Vi måste få till att även ”svenska” medborgare kan utvisas på livstid inget annat straff behövs det får deras hemland sköta om.
    Det viktiga är att alla dåliga äpplen tas ur korgen.

Kommentera