Landet som dignar av bidrag


INVANDRING & PENSION. Sverige ska inte vara en magnet för asylsökande ljög justitie och migrationsminister Morgan Johansson (S)igår. Våra förmånssystem utnyttjas inte bara av asylsökande utan av många andra.

Socialdemokraterna vill vara en humanitär stormakt för utlänningar…

Arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav. En stor del av arbetskraftsinvandring är förtäckt asylinvandring.

Vi har Äldreförsörjningsstödet som är till för dem som är gamla när de kommer till Sverige och ger dem en skälig levnadsnivå. Alltså en person från Mellanöstern som flyttar hit vid 65 års ålder garanteras en inkomst i nivå med dem som slitet i lågavlönade arbeten i 45 år.

Tabellen nedan stämmer men är inte komplett. Många kommer aldrig upp till en slutlön på 30.000. Andra äger sin bostad och kan inte få bostadstillägg trots låg pension. Pensionssystemet verkar gjort för dem som varit anställda hela livet och bor i hyresrätt, men inte ens för dem är det bra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Landet som dignar av bidrag

 • Peter Sjöström

  Gamgubben , svenska folket läser inte . De tittar på snabba klipp i mobilen och tittar på tv . Folkbildningen är borta . Det är vad jag tycker . Ni andra håller jag också med om vad ni skriver .
  Mvh Sjöström

  Gilla

 • gamgubben

  Jag förstår inte varför svenska arbetare röstar med sossarna efter att läst vad Di skriver.
  Är det enkla svaret att de inte läser ,eller vad?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Sverige, världens största socialbyrå !

  Gilla

 • Urban Lindgren

  Som jag sagt tidigare. Välfärd endast till de som är svenska medborgare till att börja med. Då skulle den stora pullfaktorn försvinna och kommun / stat skulle spara många miljarder per år

  Gilla

  • Maja 1

   I så fall måste man förtjäna medborgarskap!
   Jag har fått mitt efter 6 år slit med årsinkomster mellan 450 000 -650 000 medan mina bekanta som ljög om sina identiteter fått UT av flyktingliknande själ och har aldrig jobbat, fått sina medborgarskap betydligt fortare…Typ efter 3-4 år (kommer inte ihåg exakt)…
   Varför sådana som jag som bidrar får inte ha tillgång till välfärd mellan de som tilldelades medborgarskap utan prestationer får det?
   Medborgarskap ska inte vara avgörande. Utan hur mycket man bidrar… tycker jag iaf…

   Gilla

 • ossie

  Detta har SD predikat i åratal och bara fått mobbing utfrysningar och kränkningar för.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: