Landet som dignar av bidrag

INVANDRING & PENSION. Sverige ska inte vara en magnet för asylsökande ljög justitie och migrationsminister Morgan Johansson (S)igår. Våra förmånssystem utnyttjas inte bara av asylsökande utan av många andra.

Socialdemokraterna vill vara en humanitär stormakt för utlänningar…

Arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav. En stor del av arbetskraftsinvandring är förtäckt asylinvandring.

Vi har Äldreförsörjningsstödet som är till för dem som är gamla när de kommer till Sverige och ger dem en skälig levnadsnivå. Alltså en person från Mellanöstern som flyttar hit vid 65 års ålder garanteras en inkomst i nivå med dem som slitet i lågavlönade arbeten i 45 år.

Tabellen nedan stämmer men är inte komplett. Många kommer aldrig upp till en slutlön på 30.000. Andra äger sin bostad och kan inte få bostadstillägg trots låg pension. Pensionssystemet verkar gjort för dem som varit anställda hela livet och bor i hyresrätt, men inte ens för dem är det bra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Landet som dignar av bidrag

 1. Gamgubben , svenska folket läser inte . De tittar på snabba klipp i mobilen och tittar på tv . Folkbildningen är borta . Det är vad jag tycker . Ni andra håller jag också med om vad ni skriver .
  Mvh Sjöström

 2. Jag förstår inte varför svenska arbetare röstar med sossarna efter att läst vad Di skriver.
  Är det enkla svaret att de inte läser ,eller vad?

 3. Som jag sagt tidigare. Välfärd endast till de som är svenska medborgare till att börja med. Då skulle den stora pullfaktorn försvinna och kommun / stat skulle spara många miljarder per år

  • I så fall måste man förtjäna medborgarskap!
   Jag har fått mitt efter 6 år slit med årsinkomster mellan 450 000 -650 000 medan mina bekanta som ljög om sina identiteter fått UT av flyktingliknande själ och har aldrig jobbat, fått sina medborgarskap betydligt fortare…Typ efter 3-4 år (kommer inte ihåg exakt)…
   Varför sådana som jag som bidrar får inte ha tillgång till välfärd mellan de som tilldelades medborgarskap utan prestationer får det?
   Medborgarskap ska inte vara avgörande. Utan hur mycket man bidrar… tycker jag iaf…

Kommentera