Fakta att begrunda

Inlägget du just nu läser kommer att lägga fram fakta som hämtas från två välkända opinionsbildare. Det finns skäl att begrunda detta, ty…

…den ena opinionsbildaren tar upp hur en statlig myndighet kan ha bearbetat fakta för att på så vis nå ut till medborgarna med ett ”mildare” resultat. Den andra opinionsbildaren tar upp ett ämne som borde förskräcka de flesta som följer utvecklingen i vår del av världen.

Affes statistikblogg är ett unikum i sitt sätt att med statistik och humor informera om händelser och fakta i ämnen som berör oss alla. Brottslighet är något som engagerar och ämne det ofta pratas om vid frukostborden, i fikarummen och när kompisgängen träffas.

I sitt senaste inlägg tas BRÅ:s roll upp och inte minst den rapport som släpptes 2005 och som berörde brottsligheten bland inrikes- och utlandsfödda. I inlägget ställs frågan om den rapporten är bearbetad för att inte framställa utrikesfödda brottslingar i allt för dålig dager, i sådana fall av vem och på vems order? Inlägget är mycket läsvärt och ställer en rad intressanta frågor på sin spets. Rapporten som sådan kan laddas hem som pdf-fil här.

Länk till Affes inlägg Under täcket på BRÅ

Ledarsidorna med Johan Westerholm tillhör de mer informativa sidorna i den alternativa sfären av medier. Som f.d. officer i Försvarsmakten, politiker och debattör har han skapat sig en bra insyn i det svenska samhället och vad som ofta försiggår i kulisserna.

Idag tar han upp det relativt nystartade Partiet Nyans som bygger på muslimska värderingar och deras chans att ta sig in i det politiska finrummet. Partiet som sådant har enligt Westerholm en islamistisk profil och leds av en individ som 2018 uteslöts från Centern p.g.a. sina kopplingar till turkiska extremister

Nu är han ledare för ett parti som 2022 tänker kandidera till kommunfullmäktige i fem svenska städer. Göteborg, Malmö, Stockholm, Växjö och Örebro. Även en kandidatur till kommande riksdagsval står på partiets agenda. Dock tror inte Westerholm att Partiet Nyans tar sig hela vägen redan 2022, utan att valet 2026 kan komma att se ett islamistiskt parti i Sveriges riksdag. Vägen dit kommer att gå genom de fem städer som nämns och vägen dit kommer att stakas fram genom de omdiskuterade klanröstningarna. Minns att Miljöpartiet fått in den då okända Leila Ali Elmi i riksdagen p.g.a. av klanröstning i den somaliska diasporan i Göteborgs förorter.

Just den somaliska diasporan i Sverige kan enligt Westerholm bana väg för Partiet Nyans genom Somalias goda relation till Turkiet och inte minst genom den f.d. moderate riksdagsmannen Abderizak Waberis nya islamistiska partis utbyte med turkiska islamister.

Läs inlägget på Ledarsidorna och försök sedan lura ut svaren på två frågor. Vad kommer Partiet Nyans närvaro i det politiska finrummet innebära för ett land där islam och dess regler redan tar en allt större plats i samhället? Vilket eller vilka partier kommer att förlora de väljare som partiet kommer att locka med löften till landets muslimer?

4 thoughts on “Fakta att begrunda

  1. Jo du Gamgubben , vad ska man om Kvartal tycka o tänka ?
    Kvartal skall man ner i gyttjan sänka !
    Otroligt att de kan cencurera i yttrandefrihetens ” högborg ” och utan att skämmas . Mvh Sjöström

  2. Det borde innebära att Nyans plockar ett par %-andelar från S och någon halv-% andel vardera av C, L, V, M i valet 2022, men inte når upp till 4%-gränsen. Nyans lär dock komma in i kommunfullmäktige i sina målkommuner. Hälften av invandrarna har valt att anpassa sig och röstar fortfarande på ett ”svenskt parti”.

    Till valet 2026, lär det finnas minst 1 muslimskt parti ytterligare. Nyans bör koppla sig till sunni (muslimska Brödraskapet innofficiellt) medan det blir ett shiaparti (Herzbolla) också. Hälften av invandrarna har valt att anpassa sig och röstar fortfarande på ett ”svenskt parti”.

    Under tiden kommer Sverige att styras av S, denna gång med stöd av C resp M. Samma politik som under nuvarande mandatperiod, men exkl ”den gröna hållbarheten”, d v s planerade välståndsminskningen!

    Valet 2030 kommer således ytterligare 600000 röstberättigade invandrare från MENA/Afrika att rösta. Processen kan påskyndas genom att den tidigare vänsternomenklaturen börjar massutvandra från Sverige. Denna gång har islam sådan styrka att alla muslimska röstberättigade är tvingade med risk för livet att rösta på ett islamskt parti. Det är nu islam tar makten i Sverige – i praktiken och utrensningar av etniska svenskar ur statlig/kommunal administration påbörjas.

    MEN INGENTING ÄR SKRIVET I STEN! KAN DE ETNISKA SVENSKARNA SAMLA SIG OCH SLÄPPA KOPPLINGEN TILL DEN MUTANDE VÄNSTERN FINNS EN CHANS ATT ÄNDRA UTVECKLINGEN.

  3. Affes statistikblogg påminner om arbetet i Klondyke. Det är inte ofta man hittar något men när man väl gör det är det värt allt. Han är inte den som uppdaterar ofta men det som han publicerar är pålitligt och mycket väl genomarbetat. Det är dock en skrämmande läsning.

  4. Vägen för Islam står vidöppen. Kvartal hade en krönika om mordet på den franske läraren, där Jörgen Huitfeldt ansåg att fastän det var yttrandefrihet i Sverige vi kanske borde hålla inne med vad vi ansåg, man får men man bör inte, tyckte han.
    Kommentarer fick göras jag skrev följande:
    ” Vad du skriver Jörgen kan jag hålla med om, men som du vet så blir dansen njutbarare om båda håller takten. Den dag våra främmande verkligen försöker få sina halvvuxna pojkar och flickor förstå, bara för att de får, skall de inte kalla våra unga flickor för ”svennehora.” De skall ej heller bränna bilar och absolut icke utsätta sina värdars barn för förnedrande handlingar just för att de kan. Dessutom är integrationen ett beslut av våra politiker där förmodligen de inte har en majoritet av befolkningen på sin sida. Assimilation är en bättre väg in i ett främmande samhälle för personer från en kultur där väsentliga grundläggande principer strider mot våra.

    Svaret från Kvartal:

    Denna kommentar tas bort eftersom den bryter mot riktlinjerna för kommentarer, specifikt dessa: Framför egna åsikter i god ton och visa respekt för dem som eventuellt berörs av nyhets- eller debattartikeln.

Kommentera