Aftonbladet vilseleder


Igår publicerade Aftonbladet en snyftartikel som förmodligen var ämnad att skapa opinion, men som också använder en ren lögn i sin rubrik.

Ni kan se rubriken nedan.

Självklart är att barn som drabbas skapar känslor hos folk och inte sällan används barn när någon vill skapa opinion. Syftet med AB:s artikel kan inte ses som något annat än att skapa en debatt i ämnet.

Den unga pojke som rubriken syftar på är född i Sverige av föräldrar som kom hit under asylkaoset 2015. Scenariot känner vi igen från tidigare. Afghaner som bott i Iran tar en chans att fly hundratals mil till ett land de aldrig varit i och kanske inte ens hört talas om. Allt p.g.a. rykten om generösa bidrag, egna lägenheter och en välfärd också för de som inte arbetar och betalar skatt.

Kvinnan i familjen var höggravid under flykten och pojken i artikeln föddes bara några veckor efter ankomsten till Sverige. Vad som är mer anmärkningsvärt är att det afghanska paret från Iran fött ytterligare ett barn under sin vistelse i Sverige. Låter detta som ansvarsfullt när man inte vet om man får stanna?

För här kommer fakta in i bilden. Varken pojken i rubriken, hans nyfödda syster eller föräldrar måste fly Sverige. Föräldrarna har fått avslag på sin asylansökan vid tre tillfällen och tillhör därmed alla de tiotusentals människor som både moderater och socialdemokrater vill ska lämna landet.

Nu tvingas familjen inte fly, utan de väljer nu att åka till ett annat europeiskt land för att söka lyckan där.

Aftonbladet i sitt esse


8 responses to “Aftonbladet vilseleder

 • Kattsand

  Hade det varit fråga om ”kompetensutvisning” hade man aldrig gjort någon snyftartikel om deras barn…

  Gilla

 • ossie

  Om Aftonslasken skriver nåt som är sant så är det kanske lottoraden en del sportresultat på sin höjd.

  Gilla

 • gamgubben

  Största felet med svensk migrationspolitik är att ett nej inte är ett nej, ingen som fått ett avslag skall kunna överklaga mer än möjligtvis en gång.

  De största och mest slipade lögnarna får flest bidrag och hjälp av den goda staten.
  Den familj som ej fick stanna kanske var de ärligaste människorna.
  Jag har exempelvis sett svenskar som p.g.a. stor fabuleringskonst har och levt på bidrag utan att ha annan sjukdom än latmasken.

  Gilla

  • Lisa.

   Kanske inte så konstigt eftersom det står i Koranen att de skall ljuga om det kan gynna lögnaren.

   Gilla

  • messkalle

   Apropå latmaskar oavsett om de är por(r)maskar eller skogs-, och mördarsniglar måste dagarna börja med march till utdelning av dagens försörjning. Det räcker säker med digital skanning utanför Systembolaget eller någon annan kontrollplats för att verifiera att det bara finns en Ali och en Bertil eftersom regeringen inte vill.genomföra en folkräkning. – Övervakningssamhälle tycker någon, men va fan, de arbetande och skattebetalande är kontrollerade.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Har Aftonbladet en journalistisk agenda i sitt sätt att driva opinion?

  REDAKTIONELL POLICY från AB:

  – Aftonbladets journalistik ska utgå från läsarens perspektiv, vara innovativ och lyhörd för samtida trender.

  – Aftonbladet ska kritiskt granska makthavare i offentlig sektor och näringsliv, driva opinion och ge journalistisk service. Aftonbladet ska vidare bidra till en bred debatt genom att ge röst åt människor som annars har svårt att göra sig hörda.

  – Aftonbladets journalistik ska vara sann och pålitlig.
  Inga lojalitetsband, vare sig till ägare, ideologier, annonsörer eller partners, får hindra Aftonbladet att så ärligt som möjligt skildra verkligheten.

  Att punkten, ”driva opinion och ge journalistisk service”, ger stort utrymme för att vara partisk i sin journalistik. Kan man nog konstatera utan större tvivel.

  Om nu någon annan trodde något annat.

  Gilla

 • Majbjörn

  Vem litar på vad som skrivs eller sägs i PK-media nu för tiden.
  Ljuger, vinklar, vilseleder mm är vad de håller på med.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: