Skattefinansierad rasism

Public service som alla skattebetalare nu tvingas finansiera via skattsedeln, anklagas åter för rasism.

Det är ett tag sedan vi fick läsa om 39 medarbetare på public service som ansåg sig vara utsatta för rasism. Nu kommer nya anklagelser mot både SVT och SR där hot och trakasserier mot rasifierade verkar vara norm.

Trakasserier i sociala medier och diverse incidenter på public service egna arbetsplatser tas upp i intervjuer som Expressen gjort med rasifierade medarbetare på SVT och SR.

I Expressens artikel ställs frågan om mångfalden i public service. Drygt 22 procent av medarbetarna har invandrarbakgrund, vilket reportern menar är för lite i förhållande till antalet invandrare i den svenska befolkningen. Många av dessa 22 procenten har dessutom anhöriga som är födda i de nordiska länderna, vilket får Expressens utsände att ställa frågan ”Vittnar detta om mångfald?”

Hur många inom public service som representerar eller röstar på SD eller AfS framgår inte, men ska public service spegla Sverige borde de vara runt 20 procent och kanske mer.

Fast det här med rasism är en fråga med många bottnar. Självklart finns det människor som drabbas av verklig rasism och detta oavsett om personen i fråga är svart, brun, gul eller vit. Fast i dagens samhälle har vi fått lära oss att ordet rasism kan användas vid varje tillfälle en minoritet drabbas av något negativt i vardagen eller inte får det han/hon vill ha.

Tänk att vi svenskar idag skattefinansierar rasism!

Expressen

9 thoughts on “Skattefinansierad rasism

 1. Nästan komiskt när s k minoritetsgrupper som kvoterats in, klagar på rasism och vithetsnormer.
  De som anklagas är miljöpartister och vänstern, som knäböjer för ”de utsatta” och påstått kränkta.

 2. Mångfald är något stort och bra påstår många liksom mångkultur. Det innebär ej automatiskt att antalet medarbetare på någon arbetsplats skall inrymma exakt lika många procent som de vilka tagit sig in i vårt tidigare paradis.
  Är du svensk så är du en av oss, får du en anställning så skall just du vara den bästa av kandidaterna hur du ser ut hur mycket pigment du har i din hud är fullständigt irrelevant.
  När någon börjar klaga på rasism så är de ej tillräckligt försvenskade, för inte kan jag som är upplänning klaga på om skåningarna retar mig eller vice versa. Ta det för vad det är vänskapligt gnabb, har du mer än tillräckligt att göra så har du inte tid att bry dig om tjafs.
  Att SR anställda klagar visar bara att de har för mycket spilltid, och efter programmen att döma även brist på kunnande.

 3. Pascalidou har gjort intervjuerna , är hon den mest opartiska Expressen hade. Dom intervjuade klagade på att dom inte blev högre chefer bla. Har det fallit dom in att dom stackarna inte var kvalificerade nog.

  • Det går tydligen dåligt för Expressen nu, då man lurar folk att betala för att få tidningen i brevlådan, först gratis och sedan ramlar saftiga fakturor in.

 4. Man vill motverka rasism säger man och uppträder som ärkerasister själva.
  Vad regimmedia behöver mindre av är rabiata medlemmar av miljösekten och fler från SD.
  Mångfalld av åsikter och infallsvinklar är viktigare än färger på huden.

 5. Blir det nån svensk över när negrer, kineser, eskimåer, zigenare, lappar, indianer, aboriginer, judar, araber, afganer och andra minoriteter fått sitt ?

 6. De där 39 är djefla rasister som inte fixat högbetalda statusjobb åt svenskar i deras egna länder!!!

Kommentera