Islamskt Land avrättar 49 människor på 10 dagar

Egyptiska myndigheter avrättade 15 män som dömdes för påstådd delaktighet i tre fall av politiskt våld samt två kvinnor och 32 män som dömdes i brottmål mellan 3 och 13 oktober 2020, enligt Human Rights Watch .
”Egyptens massavrättningar av många människor på några dagar är upprörande”, säger Joe Stork, biträdande chef för Human Rights Watch i Mellanöstern och Nordafrika. ”Den systematiska frånvaron av rättvisa rättegångar i Egypten, särskilt i politiska fall, gör varje dödsdom en kränkning av rätten till liv.”
Fjärranösternredaktören påminner om att Islam är en fredlig och human religion!

6 thoughts on “Islamskt Land avrättar 49 människor på 10 dagar

  1. Och ändå finns massor med svenskar som inte har några som helst problem med att semestra i Egypten.

  2. Muslimska broderskapsrörelsen blev utkastade från Politiken i Egypten och det är väl de som emigrerat till välvilliga bidrags Sverige för alla utom för etniska svenskar som betalat in till Maggans välfyllda lador.

  3. Personligen är jag inte för dödsstraff.
    Dock Egypten har stora problem med muslimska terrorister och ser väl ingen annan väg än att utdömma hårda straff.

  4. ”Gör varje dödsdom en kränkning av rätten till liv.” Nu kan inte jag Egyptens lagar, normer eller samhällsregler. Men ställ er frågan varför har de rätten till sina liv? Vad gör dem till mer värdefulla medborgare än de som drabbades av deras brott? Egypten ser kanske de så att man som brottsling har förbrukat sitt förtroende mot staten. Politiska domar handlar nästan bara om makt, detta förkommer även i Sverige. Inte med döden som utgång men den som drabbas har inte mycket kvar att komma hem till.

Kommentera