Fröken har fel

DEMOKRATI. I ett fritt samhälle har man rätt att säga otrevliga, provocerande och till och med elaka saker – och det är ett problem att allt färre erkänner den rätten.

– Pettersson menar att fröken borde tänka på att det finns människor som tycker att demokrati är kränkande och att gud ska bestämma allt och i stället vid tillfälle ta upp yttrandefrihetsgrundlagen

Får man inte såra eller kränka någon, innebär det i praktiken att uttalanden som ”din tröja är inte så snygg” inte omfattas av yttrandefriheten.

I Sverige har vi en yttrandefrihet som är begränsad till dem som säger rätt saker. Yttrandefrihet som inte gäller alla yttranden, alla idéer och alla ideologier är inte yttrandefrihet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Fröken har fel

  1. Jag skall inte ha dåligt samvete för att stora grupper av svarta lider av mindervärdskomplex. Det är inte heller mitt ansvar att försörja dem med mina skattepengar mm. Mitt ansvar är att se till att vi nordbor i synnerhet vår kommande generation mår bra och inte blir mobbade av de nya kränkta.
    Det är dags för alla flyktingar från varje land som har kommit hit att visa ödmjukhet och respekt mot oss, som tvingas dela allt med dem och litet till.
    För fan ,börja arbeta och dra ert strå till stacken eller stick härifrån.
    God natt!

  2. Barnen börjar se det uppenbara, ju mer dom blir indoktrinerade, ju mer kommer dom att lära sig vad sammhället försöker göra med dom.
    Våra barn och barnbarn är inte dumma, men behöver hjälp hemifrån av ansvarstagande föräldrar m.fl. Ställ rätt frågor till dom och dom drar egna slutsatser.

  3. Och kränktaste av dem alla borde 11-åringen vara som skrev föredömllg redovisning av frågeställningen men fick en tillrättavisning, och ett ok, i st f en stjärna i kanten.

  4. Det är just det så länge det inte är kränkande, och vem bestämmer det? Jag mottagaren bestämmer tydligen vad som är kränkande. Då jag växte upp och kom ut i livet blev jag kränkt i stort sett varje dag, om jag varit lättkränkt, ”har du käkat flaggstångspiller” sa de roliga jag var 195 och de flesta 175.
    Nu ska man om man har en uns av värdighet i sig hålla inne med vad som kan uppfattas som kränkande, det kanske inte alltid går men försök.
    Att övertyga en annan person om att SD’s politik är fel går snett om man påstår att ”er värdegrund är fel om man ingen egen har eller vet vad som menas.”
    Ett utbyte av tankar och att diskutera sakligt gör att var och en av oss kan lära av den andre, det kan inte våra politiker för de lyssnar inte. De har bestämt sig ”vi har alltid rätt för vi är medlemmar i S” exempelvis.

  5. Så samhället ska värna mest om att ingen blir kränkt. De, som t.ex. vill ha Islamsk diktatur tycker att demokrati är kränkande. Det finns de, som mördar, misshandlar, bränner, skapar upplopp når de känner sig kränkta. Enligt fröken har de kränkta rätt för de får inte kränkas. Det här måste vuxna människor ta itu med och vrida en felskruvad uppfattning av demokratin till rätta med diverse utbildning och lämpliga konkreta handlingar.

  6. ”Kränkt” av att vara solbränd …….?

    Vi, icke naturligt solbrända åker till soliga länder
    för att bli solbrända.

    Vi tycker att sobränna är fint – och det är så också!
    Solbränna är dessutom nyttigt (vid försiktig solning)

    Ni, alla naturligt solbrända, måste vara nöjda och
    stolta för att ni har den färg som vi (”vita”) vill ha!

    => lev glada för att vi, ”bleka” är avundsjuka på
    din färg på huden !

  7. Egentligen samma svar på 2 då. Diktatur, man får säga och tycka vad man vill så länge du tycker som regimen. Dvs inte är kränkande.

    • Skillnaden mellan diktatur och demokrati är demokratur. Eller var de tvärtom? Jag glömt vad jag tyckte när jag vågade tycka.

  8. Sign.Peter de Mander skrev en bra kommentar om kränkningssjukan som nu tycks ha blivit en pandemi.Vänstern har börjat med en ny strategi där man hittar på nya ord som ska ersätta dom gamla t.e.x.detta nya ord ”hen”.Det ska vara könsneutralt så ingen blir kränkt ! Hej och hå ! Jag vägrar att kalla mina medmänniskor för höns ! En annan sak är fenomenet med offerkoftorna som vänstern till varje pris tycker att den som känner sig ”kränkt ”ska ikläda sig.Tack vare att dom har haft fritt spelfält så länge så vågar många knappt öppna munnen av rädsla för att inte vara pk och bli kallade än det ena eller andra.Så fungerar det i vår skendemokrati….

  9. Måste ändå påstå att delar av vänstern blivit något mer civiliserade, eller är det raffinerade? Förut gällde ”Där orden tar slut tar nävarna vid” numera är det ”Där argumenten tar slut tar censuren vid”. Det är i motsatsen till den genomsnittliga vänsterblivna inga dumskallar som lagt upp strategin.

  10. Ge mig ett definitivt och solklart svar på var gränsen går, när mellanstadie-elever gör rätt eller fel ibland…de är väl bara barn av vår tid!!! Jävla vänster-sörja som dagens ungdom tydligen måste dras med. Naturligtvis ligger miljöpartiet bakom mycket av detta, med sitt jä-la muppande!!

  11. Fröken borde få göra som Bart i Simpsons, skriva 100 gånger på tavlan : ”I en demokrati får man tycka och säga vad man vill”, annars blir det kvarsittning utan lön.

  12. … och vad är kränkande?

    Det finns inte bara ett svar på det… när jag skulle uttrycka mig ”försiktigt” (PK) i en diskussion med min förra flickvän och beskrev henne som ”färgad” blev hon skitförbannad och nästan kastade kastrullen i huvudet på mig och nästan skrek ” jag är för fan negress… och djävligt stolt över det”

    Hon blev alltså kränkt av alla PK uttryck och menade att man skulle vara stolt över sitt ursprung och inte bli del av någon ”offerkultur” som hon uttryckte det… kan väl tillägga att hennes modersmål är franska… men jag tycker ändå att hon hade förbannat rätt.

    Hur många gånger man stångats med skolans vridna åsiktsindoktrinerande kan jag inte räkna upp, men jag har blivit kallad allt från kommunist till rasist… får inte ihop det.

    Skolan skall vara åsiktsneutral och alla ska ha samma rätt till neutral kunskap.

    Självklart ska man inte uttrycka åsikter som sårar eller förnedrar… men det en person blir kränkt av behöver inte betyda att det är kränkande…

    Som vit blir jag antagligen anmäld för sextrakasserier om jag går ut på krogen och ger någon en komplimang, medans en muslim slipper undan om han kallar samma kvinna för ”svenne h••a)

    Likhet inför lag har upphört i detta land sedan invasionen av ”adidasriddarna” och den islamska ”nyadeln”

    Jag har aldrig varit emot invandring, vad jag motsätter mig är volymen och konsekvensanalysen över hur många samt vem och från vilka kulturer vårt tidigare så homogena samhälle tål. man kan inte mer än äta upp kakan, man kan inte ha den kvar väl den är uppäten…

Kommentera