Björn Gillberg – om Preem och kohandeln med regeringen

KORRUPTION. Som vi tog upp igår ligger det en hel kennel bakom Preems tillbakadragande av sin tillståndsansökan om att öka sina koldioxidutsläpp.

Steget Efter…

Preem drog oväntat tillbaka sin ansökan att få öka sitt koldioxidutsläpp med en miljon ton per år. Man räddade därmed regeringen från en akut kris. Klimatministern Isabella Lövin kallas nu till till miljöutskottet efter Expressens avslöjande att Lövins statssekreterare mejlat hemliga uppgifter om kommande budgetsatsningar till Preems vd. Vad Preem får i utbyte för sin tjänst är ännu inte publikt.

Den svenska traditionen att gynna multinationella bolag med statsbidrag och skattelättnader för hundratals miljoner fortsätter. Facebook och Amazon har fått sänkt energiskatt. De betalar endast 0,5 öre per kWh el.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Björn Gillberg – om Preem och kohandeln med regeringen

 1. Integration av främmande djurarter från öknar, på människor i Sverige är väl en avskyvärd handling mer straffrättsligt klandervärd än tidelag, när det leder till mord på kvinnor med sitt barn, t.o.m. på IKEA, och vita barn kan inte ens gå på Drottninggatan utan att bli mördade av islamister från Uzbekistan?

 2. Helt ofattbart att de lyckas med att få folk att rösta på dom.

  Ang miljön ? :
  Hur mycket utsläpp blir det av 2 milj araber och afrikaner i Sverige, jämfört med om dom stannat i sina hemländer?

  Självklart vill majoriteten inte lämna sina nära och kära och åka opp till nära polcirkeln.?
  Kriminella är givet….

  De skötsamma, .. de som vill ha ett bättre liv..

  Varför inte hjälpa dom att bygga upp sina länder?

  Fabriker, jordbruk, osv osv … Energi, vatten, avlopp, transport mm mm….

  Någon måste sitta och styra trådarna och ViLL helt enkelt inte bygga upp kontinenten Afrika…

  Det är vad jag tror.

  • ”Varför inte hjälpa dom att bygga upp sina länder?

   Fabriker, jordbruk, osv osv … Energi, vatten, avlopp, transport mm mm…. ”

   Vi har skickat miljarder och åter miljarder i bidrag till dem under loppet av 70 år och de har fortfarande inte fått ordning på sina skithål till hemländer.

   Det enda som hjälper är att skicka tillbaka dem och därefter glömma bort dem. De är ohjälpliga och totalt slöseri med tid och resurser.

  • Din tanke är god HB. Men det fungerar inte riktigt så som du och många andra tror.
   Afrikanen har alltid kunnat gå ut i naturen och hämta sin mat året runt. Afrikaner tänker inte så långt framåt. I de länder som ibland drabbas av torka dör många, därför satsas inga större resurser på hållbara ting, som hus, vägar, lager. Till vilken nytta om jag inte överlever nästa torr period.
   Jag har full förståelse att gemene person har svårt att inse att det finns folkslag som tänker så och inte som jag själv.
   Det geografiska boende skapa ett visst tänk för att kunna överleva.
   Det bästa är sluta försöka överföra vårt sätt att tänka och låta afrikanerna själv bestämma, Även sluta roffa åt deras naturtillgångar men vinstintresset för bolagen sätter stopp för det hela. Plus korrupta ledare som kan sko sig själva, då finns det inga gränser.

  • Jag har bott med afro aliens i fängelset, och i Borlänge, under flera år, 24-åringar vill inte frivilligt stiga upp ur sängen innan lunch, och har låg ambition att försörja ens sig själva. Troligen är Sveriges räddning helt avskaffande av bidrag längre än 2 månader, dvs. införande av marknadsekonomi, stark övervakning som skydd mot brottslighet, t.ex. obligatorisk gps övervakning av fotboja/obligatoriskt ha mobil med för övervakning av vad de multikriminella har vistats, när det skett tillgreppsbrott, gruppvåldtäkter, skol- och bilbränningar mm.

   • Till skillnad från de flesta miljöpartister vet Björn Gillberg vad han talar om!

  • @HB, Lysande. Naturligtvis är det bäst för den globala miljön, människor, växter och djur, att hjälp till självhjälp äger rum i hemländerna. Detta har, är SIDAS policy. De som inte kan hjälpa Sverige med eget arbete skall utbildas för uppbyggnad av sina förstörda länder.
   Lämplig chef är Fredrik Reinvfeldt eftersom han trängtar efter något internationellt flådigt. Han har som känt öppet hjärta och en öppen plånbok som längtar efter att fyllas av andras arbete.

Kommentera