Eddie Jobe klagar på intrång i privatlivet från fängelset…

BROTTSLIGHET. Den ”tuffe” gängledaren Eddie Jobe har dömts till fängelse i fyra år och två månader i Högsta domstolen. Det sammanlagda straffet för samtliga brott blir sex år och åtta månader, efter avdrag för lång häktnings- och handläggningstid.

Eddie Jobe. Bild från Polisen

Jobe avtjänar straffet på säkerhetsavdelningen Fenix på Saltvikanstalten. Nu ber han regeringen om nåd då han menar att förhållandena är för tuffa på avdelningen.

Undertecknad anser att de åtgärder som vidtagits gentemot undertecknad är sådana att det föreligger skäl för regeringen att mildra påföljden. Främst då med anledning av den placering undertecknad fått, inkluderat utformningen, restriktionerna, underkastelse samt intrånget i ens privatliv, likväl som avsaknaden av rehabilitering och återanpassning i samhället”, skriver Eddie Jobe i sin ansökan.

-Pettersson säger stackars liten, intrång i privatlivet, restriktioner, inga besök, inga telefonsamtal. Vad trodde Eddie när han valde att bli yrkeskriminell?

 • TIDIGARE 2020-09-23. Högsta domstolen sänker straffet för Eddie Jobe

BROTTSLIGHET. Högsta domstolen sänker fängelsestraffet för gängledaren Eddie Jobe i Göteborg som i februari dömdes till sex och ett halvt års fängelse för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt häleri.

Domen överklagades till HD med motiveringen att fängelsestraffet var för långt, eftersom hovrätten inte beaktat att gängledaren i oktober 2019 dömdes till två år och sex månaders fängelse för grov utpressning.

Brotten som behandlades i februarimålet begicks innan domen i oktober meddelats, vilket enligt brottsbalken innebär att påföljden inte får överstiga vad som skulle ha dömts ut om alla brotten prövats i samma mål.

HD sänker straffet till fyra år och två månaders fängelse för februarimålet. Det sammanlagda straffet för samtliga brott blir sex år och åtta månader, efter avdrag för lång häktnings- och handläggningstid.

Pressmeddelande från Högsta domstolen

 • TIDIGARE 2020-02-12 Hovrätten skärper straffet för Eddie Jobe

BROTTSLIGHET. Gängledaren Eddie Jobe dömdes idag till 6,5 års fängelse av Hovrätten för Västra Sverige, enligt ett pressmeddelande. Polisen har kallat Jobe ”en ikon” bland unga kriminella i nordvästra Göteborg. Mannen som för femton år sedan överlevde polisens skott och blev känd som den odödlige gangsterledaren.

Om Eddie Jobe på bloggen…

TIDIGARE 2019-11-19 Tre män dömda för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt häleri

BROTTSLIGHET. Tre män, varav en är ledare för ett kriminellt nätverk i Göteborg, döms för förberedelse till mord av en tidigare gängmedlem, grovt vapenbrott och grovt häleri till fängelse mellan 4,5 och 5 år.
Under förra senhösten fattade polisen, som sedan länge bedrivit omfattande underrättelsearbete mot gängkriminalitet i Biskopsgården, misstankar om att det förvarades vapen i ett garage på Hisingen. I garaget påträffades en kulsprutepistol och en stulen bil.

Åklagaren har påstått att k-pisten med till denna tillhörande ammunition, den stulna bilen i garaget med likaledes stulna skyltar samt en admintelefon som använts för övervakning med GPS-puckar, är föremål som de tilltalade tagit befattning med i förberedelser för att mörda en tidigare medlem av nätverket och/eller dennes far.

Tingsrätten finner det sammanfattningsvis bevisat att den tilltalade 31-årige mannen har en ledande position i ett kriminellt nätverk där de två andra tilltalade männen ingår och att det sedan hösten 2016 finns en allvarlig konflikt mellan de tilltalade och den tidigare medlemmen av nätverket och med denne allierade personer. Det har förekommit en mängd våldsdåd med skjutningar, varav några med dödlig utgång.

Tingsrätten dömer ledaren och de två medlemmarna tillhörande nätverket för förberedelse till mord till fängelse mellan fyra år och sex månader och fem år. De döms även för grovt vapenbrott och grovt häleri.

 • Alula Biadghilign född 1993 döms för förberedelse till mord, grovt vapen, grovt häleri, samt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor till 5 års fängelse.
 • Rasmus Dahl, född 1992, döms för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt häleri till 4 år och 6 månaders fängelse.
 • Eddie Jobe född 1988, döms för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt häleri till fängelse i 4 år och 6 månader.

Skattebetalarna står för advokatkostnaderna som uppgår till knappt 2,3 miljoner och det är det lilla.

Det tilltänkta mordoffret heter Adrian Kastrati. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Eddie Jobe klagar på intrång i privatlivet från fängelset…

 1. Vad han skriver i sin inlaga är just meningen med straff helst skulle det vara ännu hårdare.
  Inga permissioner inga besök, hård exercis varje dag ungefär som lumpen var på min tid. Jag var intagen ett år utan att gjort något fel, jag skulle tränas att försvara vårt land vilket innefattade även intagna på fångvårdsanstalt.
  Jag tror dessutom att han inte skrivit inlagan själv, det har en byråkrat gjort.
  När jag läser sådant som han påstås ha skrivit börjar jag tvivla på att demokrati i dagens Sverige inte är rätta vägen. Vi behöver behandla någon som hans typ mycket hårdare, så att han inte vill komma i samma situation igen. Vi kunde väl åtminstone försöka, inte bara prata om det!

 2. Han är redan återanpassad för ett liv i sitt hemland så ingen övrig vård behövs utövar generell inlåsning.

 3. Don’t do the crime if you can’t do the time, Eddies våldsbrott har inneburit intrång i offrens privatliv!

 4. Gnällspik… Svenska fängelser är inte längre som förr… då låste vi in folk i kalla källare på våra borgar där dom belades med järn och oftast svalt ihjäl…

 5. Varför inte hänga Jobe i länken runt hans hals . Sedan en enkel biljett till hemlandets grävda grav . Mvh Sjöström

 6. Ja tänk vad den stackaren får utstå.
  Enkel biljett till sitt hemland skulle säker hjälpa honom psykiskt.

Kommentera