Banta biståndet och börja ställa krav

BISTÅND. Regeringens budget kännetecknas av ett rekordstort underskott, motiverat av coronapandemin. Mycket tyder på att alla partier i regeringsunderlaget fått lämna in sin lista över hjärtefrågor. Den resulterande samlingen av disparata satsningar fick sedan etiketten coronahantering, skriver fyra Sverigedemokrater på Aftonblad⁸et.

Migranter by Fotomovimiento CC BY-NC-ND 2.0

Ökat internationellt bistånd har ingått i åtminstone Miljöpartiets önskelista. Kostnaderna för biståndet har skenat under den nuvarande regeringen.

2013 låg de, inklusive Sidas och UD:s förvaltningsanslag, på strax under 30 miljarder kronor. 2019 låg de på mer än 44 miljarder, en ökning med 50 procent. Föreslagna biståndsramar för 2021 är hela 52 miljarder kronor, detta för ett år då budgetunderskottet förutspås bli 67 miljarder kronor. I stunder som dessa borde det vara en självklarhet att strama upp biståndet, inte öka det.

För att hantera Sveriges nuvarande ekonomiska situation och samtidigt få ett stramare men betydligt effektivare bistånd, behöver följande förändringar göras:

 • Återställ biståndet till 2013 års nivå.
 • Fokusera på de allra fattigaste länderna.
 • Villkora bistånd med återvändandeavtal och ställ krav på grundläggande mänskliga rättigheter.
 • Öka biståndet till långsiktig ekonomisk utveckling, inte minst till industri och infrastruktur i samhällen utanför storstäderna – inklusive flyktingläger som kommit att permanentas – och verka för att stimulera lönsamhet bland de satsade anslagen.
 • Öka ansträngningarna mot korruption knuten inom biståndet.
 • Öka biståndet till klimatbefrämjande projekt såsom fossilfri el och projekt för plantering och industriell vidareförädling av träd.

Vi har länge varit anhängare av ett högt och faktabaserat bistånd. Vi vill att alla människor ska få ett bättre liv och vi anser att det är klokt att ge stöd till de länder som migrerande människor kommer från, inte minst eftersom det bidrar till minskade flyktingströmmar.

Reinfeldts och Löfvens regeringar har dock ändrat förutsättningarna. Eftersom Löfvens regering inte i tid stramade åt det regelverk som regeringen Reinfeldt hade luckrat upp, tog Sverige år 2015 emot ojämförligt flest per capita av de asylsökande till EU. 

Läs hela debattartikeln på Aftonbladet…

142,7 miljoner om dagen i bistånd hade kunnat användas i sjukvården i Sverige, eller något annat…

– Pettersson säger att biståndsorganisationen Sida styrs av halva -68 vänstern och deras barn. Den andra halvan gick till SVT…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Banta biståndet och börja ställa krav

 1. Mitt råd är att också avskeda alla SIDA anställda och rensa ut de med ingen eller kort arbetslivserfarenhet. Se till ingen krona utan rätt person som ser till att den används rätt hos mottagarlandet.
  Jag var konsult till SIDA och fick då se träffa och höra så många naiva personer som anställts efter sin socialistiska dröm, men helt renons på vanligt bondförnuft.
  Pengar slösade på omöjliga projekt, endast för att beviljade pengar skulle förbrukas.
  Dagens SIDA ett av Sveriges största ”slukhål.”

 2. Ta bort allt bistånd tills vidare. Ta bort alla bidrag till folk som inte jobbat i Sverige eller inte är svenska medborgare. Då flyttar nog många frivilligt samtidigt som ingen vill komma hit. Vi måste klara oss själva först o främst. Nån annan får vara socialbyrå åt världen nu.

 3. Jultomten kom tidigt i år till Jöken.
  Att lånen tas upp för att täcka upp för coronan är bara bullshit.
  När man lyssnar på inbecillerna till politiker kan man tro att coronaviruset har orsakat samma förödelse som andra världskriget.
  Om dom tittar sig runt så är allt helt inga raserade hus inga sprängda broar inga raserade vägar osv.
  Det finns andra orsaker till att Slösa får festa om i en orgie av lån.

 4. Pelle-Jöns-regimen är ju inte ett dugg bättre än ljushuv´ena i lyxfällan.
  Man LÅNAR alltså upp pengar, för att GE BORT pengar. Du och jag, men mest barnbarnen får betala.

Kommentera