Svensk åtalas för mord på en afghan och mordförsök på afghan och kurd

VÅLDSVÅGEN. Jonathan Andersson har dödat Ismail Tajlik genom att utdela tre knivhugg mot Ismail Tajliks vänstra bröst och överkropp. Av knivhuggen har Ismail Tajlik tillfogats stickskador på bröstets vänstra sida, bröstkorgens vänstra sida och vänstra sidan av bröstet samt skador på brosk, revben, lungsäck, lunga, hjärtsäck och hjärtat. Stickskadan i bröstet med en stickkanal in i hjärtat har fått till följd att Ismail Tajlik avlidit, står det i åtalet vid Stockholms Tingsrätt med målnummer B 10702-20.

Jonathan Andersson har också försökt döda Vahid Shafaepour och Abolfazl Ahmadi med knivhugg.

I dag måndag den 19 oktober har kammaråklagare Cecilia Holmbom vid City åklagarkammare väckt åtal vid Stockholms tingsrätt mot en man för mord och försök till mord på två andra personer i Kungsträdgården den 3 juli 2020.

– Efter en omfattande utredning har jag i dag väckt åtal mot en 19-årig man för bland annat mord och försök till mord på två andra personer den 3 juli i Kungsträdgården, säger kammaråklagare Cecilia Holmbom.

– Den sammantagna bevisningen, som består av fynd från brottsplatsen i förening med olika utredningstekniska åtgärder genom bland annat inhämtning av övervakningsfilm, utlåtanden från Nationellt forensiskt centrum och förhör med vittnen, gör att jag nu väcker åtal i ärendet, avslutar Cecilia Holmbom.

Det är Stockholms tingsrätt som beslutar om tidplan för huvudförhandling i målet.

 • TIDIGARE 2020-07-07. Ismail mördades av en svensk när han och vännerna satt och chillade

BROTTSLIGHET. I onsdags, den 1 juli knivskars tre unga män i centrala Stockholm. Ismail dog på sjukhus medan Shalyar och Mohammed blev lindrigt skadade. 

Shalyar kommer från Kurdistan i Irak. Mohammad och Ismail som höggs till döds kommer från Afghanistan. Shalyar och Mohammad säger att de attackerades helt oprovocerat när de satt och ”chillade” detta enligt Aftonbladet.

Synonymer till chilla är ta det lugnt, slappa, ha det skönt, softa, relaxa och jag tvivlar på att man blir knivhuggen då.

Den 19-årige misstänkte gärningsmannen heter Andersson, född 2001 och kommer från Hässelby, i västra Stockholm. Han är dömd för brott tidigare och har haft problem med droger sedan nedre tonåren.

Andersson hävdar att han handlade i självförsvar.

-Pettersson vet inte vad som hänt men det fanns gott om vittnen så det får rättegången utvisa. Däremot tror jag inte på Aftonbladet som verkar dra en snyfthistoria om helt oskyldiga, skötsamma och arbetsamma invandrare.

Enligt ExpressenAlla tre offren för knivattacken är unga män är födda i Afghanistan, det är dock inte den misstänkte gärningsmannen. Vittnen på plats beskriver bråket för Expressen.

– De började putta runt varandra. Det var mycket skrik. Sedan tog de ut sina skärp och började slå varandra. Det kom folk från alla håll. Först var det runt 15 grabbar och sedan kom det fler och fler, säger ett vittne.

Ett annat vittne bekräftar ungefär samma bild.

– En kille höggs ner här. Det var kanske tio personer. Sedan sprang de däråt, säger personen och pekar mot Västra Trädgårdsgatan.

Enligt Expressens uppgifter var upprinnelsen till bråket att ett av offren stötte på den nu gripne mannens flickvän. Därefter slog han gärningsmannen med en flaska i huvudet. Och det fick den nu gripne mannen att dra fram en kniv och hugga.  

 • TIDIGARE 2020-07-01. Tre afghaner knivhuggna i centrala Stockholm, en dog på sjukhus

BROTTSLIGHET. Tre personer har knivhuggits i centrala Stockholm. Två av dem knivhöggs på Västra Trägårdsgatan och den tredje i Kungsträdgården, precis i närheten. Enligt Stockholmspolisen ska det ha varit ett slagsmål på platsen och SOS-alarm bekräftar att det pågår en insats i området.

– Tre ambulanser, en akutläkarbil och sen har de även ett ledningsfordon. Vi fick in larmet 19.49, säger Ola Nilsson, teamledare på SOS.

En misstänkt gärningsman är gripen enligt uppgifter till tidningen. Gärningsmannen ska ha lindriga skador. Skadeläget för en av de andra är allvarligt.

Uppdatering: En av afghanerna har avlidit.

Alla tre offren för knivattacken är unga män födda i Afghanistan enligt Expressen. Ingen nationalitet på den misstänkte gärningsmannen nämns.

Polisen

-Pettersson säger att mångkulturen är spännande…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Svensk åtalas för mord på en afghan och mordförsök på afghan och kurd

 1. Är det så att han försökte freda sin flickvän från dessa, så ska han dömas till villkorlig dom och således gå fri! Hade han inte agerat hade han sannolikt mördats precissom Tommy Lind!
  De här ska inte tro att de kan bete sig hur som helst i främmande land! Och mot dess kvinnor!

 2. Satt och chillade ??
  Grattis !
  Andersson kan de gott sy in för gott på en gång.
  De andra kommer inom kort hur som helst efter.

 3. Nu förstår jag att de flesta här är rasister. Pettersson om du har någon stake blocka dessa. Att kritisera invandrar brottslighet är en sak. Men att inte kritisera våldsbrott begågna av svenskar är lågt. Tur att ni är i minoritet

 4. Den svenske killen har naturligtvis problem, kanske impulsiv osv.
  Invandrarkillarna har nog också problem med sig själva.
  Så nån hör hålla koll på dessa ungdommar så att de inte springer ute och hittar på rackartyg.
  Låter regeringen och riksdag unga människor strömma in i vårt land så bör de också se till att de sköter sig som de flesta ungdomar.

 5. Nu fattar jag denna sida. Det gäller inte rätt och fel. Utan bara blattar som ni kritiserar. Det har jag också gjort eftersom flesta våldsbrott i Sverige utförs av dom . Men att inte kunna kritisera en Svensk för våldsbrott tyder låg intillegens. Trodde i min enfald att Pettersson skulle blocka såna åsikter om att mord utförd en svensk är god tagbart

  • Nej mord är inte godtagbart. Men jag minns från min egen ungdom att just ungdomar bråkade om struntsaker.
   De bör inte vara ute på kvällar och på dagen bör de studera.
   Vi bör se till att de inte springer runt på stan och orsakar otyg.

 6. Vilka jävla idiotiska kommentarer. Mord är väl för fan mord oavsett om det är en svenne eller blatte som utför det. Jävla idioter

 7. Skulle gissa på att det var som Andersson berättade, en självförsvarssituation där de kriminella afghanerna försökte misshandla och mörda honom för att han tillrättavisade en av dem för att tvinga hans flickvän att göra något.

 8. Undrar om jag får uppleva den dag då något media berättar, ”svenskt par överfallna, mannen dödar en angripare i självförsvar.”
  Med utförlig intervju med det svenska paret, om hur rädda de var hur mannen till slut inte såg någon annan utväg att freda sig och sin partner annat än att ta till sin kniv.
  Vad tro ni mina skrivande multikuli motståndare?

 9. Vilket fruktansvvärt trauma och lidande Andersson måsta varit utsatt för tidigare i livet, eftersom han nu kunde begå en sån här gärning..

Kommentera