Chockbeskedet från SL: Busslinjen skrotas


KOLLEKTIVTRAFIK & MEDIA. Det råder ett chocktillstånd hos de skattefinansierade medarbetarna på Sveriges Radio. Linje 76 försvinner från Södermalm när Guldbron invigs om knappt två veckor, enligt ett beslut från SL och bussbolaget Keolis som kör trafiken i innerstan, rapporterar Sveriges Radio.

Linje 76 har körts dagligen, sju dagar i veckan enligt tidtabell: 05:31 – 22:33 och för er som inte inser vidden av katastrofen kan jag berätta att 76:an går från Södermalm till Radiohuset. Orsaken är att det inte finns tillräckligt med hållplatslägen vid Slussen från den 26:e oktober då den nya bron invigs.

Det innebär att Sveriges Radios personal blir tvungna att ta en annan linje och i värsta fall gå flera hundra meter.

– Pettersson som måste ta dieselbilen flera mil och spana i timmar för att ha chansen att se en buss som går i kollektivtrafik är också djupt chockad, hur ska Söders journalister överleva detta. Hoppas de överväger att strejka…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE158000082578093341516814 responses to “Chockbeskedet från SL: Busslinjen skrotas

 • Lennart

  Det var väl bra. Då kanske dom måste gå upp lite tidigare för att hinna med att byta buss. Då har dom ju chans att se mer av morgon och kvällslivet som dom har missat så länge när dom åkt direkt t/r från hemmet till jobbet. Dom kanske också kan se den fina mångkulturen som finns på flera ställen i stan och som dom älskar. Det kanske kan bli ett och annat reportage också om vad som kan hända vid ett möte med någon som förklarar för dom vad mångkultur innebär i praktiken för många.

  Gilla

 • Golonka

  Jaså. I Malmö har busslinje 31 avkortats på kvällstid, till nackdel för Valdemarsro.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  De får försöka ta de alternativa vägarna ( de som ännu ej är byggda ) som radio Stockholm uppmanar bilister att ta när problem uppstår i trafiken . Vilket det gör för jämnan i staden . Vilket min särbo boendes uti Överenhörna brukar kommentera ironiskt . Bor själv på behörigt avstånd , Värmland . Mvh Sjöström

  Gilla

 • MichaelPettersson

  Aj då nu ligger de illa till, en femhundra meter lång promenad med risk för att exponera verkligheten. Detta kan kan bli en smärtsam upplevelse för de drabbade. 😄

  Gilla

 • SVENSK

  Snacka om att vara bortskämda snorungar! Där jag bor går det ett par tre bussar/dygn. Spelar ingen roll i nuläget för jag åker aldrig buss, men det var annat när barnen bodde hemma. Måste ha bil för alla inköp mm till gården bl a. Ändå är det nära till en större väg. Detta bekräftar att SR o SVT bör läggas ned! De begär att vanligt folk ska gå och/ eller åka lådcykel, -lev som ni lär! Snorvalpar!

  Gilla

 • Fjölet

  Fick de här journalisterna inte snokat upp denna nyhet?
  missa de denna nyhet?
  Såg de inte detta komma??
  utgår det nu gratis Taxi för de anställda?

  Gilla

 • HB

  Usch! för sk journalister

  Gilla

 • Kattsand

  SR:s medarbetare kan behöva lite motion. Jag ser fram emot att höra en andfådd flåsande nyhetsuppläsare i radion….

  Gilla

 • Niklas R

  De får väl ta cykeln då.

  Gilla

 • runar

  äh j-vla gnäll skatan Rambergs morsa fick ju gå till NK

  Gilla

 • Andersson

  Detta var det roligaste jag har läst på år och dag. När Andersson bodde i Stockholm på 70-talet cyklade han från Zinkensdamm till sin arbetsplats på Apelbergsgatan.

  Kolla på kartan:

  https://stockholmskallan.stockholm.se/sok/?q=&map=true

  Gilla

 • G Nordström

  Hoppas de strejkar många och länge,

  Gilla

 • SasjaL

  De få ta lärdom ifrån politikerna, ta taxi. Det lär finnas utrymme i budgeten …

  Gilla

 • ossie

  Är dom tvungna att gå flera 100 m Stackars dom hoppas dom orkar med dessa fruktansvärda strapatserna,

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: