Kriminella utfärdade utegångsförbud i Tensta

BROTTSLIGHET. Boende i Tensta i nordvästra Stockholm ålades utegångsförbud. Men det var inga myndigheter utan gängkriminella i området som utfärdade förbudet, rapporterar TV4 Nyheterna.

Steget Efter

– Det var personer från de här grupperingarna som var ute och berättade för medborgare att ni ska inte vara ute efter klockan 18. Det där spred sig som en löpeld bland de som bodde i området, säger Therese Rosengren, chef i polisområde Rinkeby.

På frågan om vad som skulle hända de som bröt mot påbudet svarar hon: –Man skulle kunna bli utsatt för grovt våld.

På eftermiddagen den 25 augusti i upptäckte polisen att det var ovanligt lite folk ute i centrala Tensta. Samtidigt fick polisen underrättelseuppgifter om att gängkriminella meddelat utegångsförbud.

– Jag har inte hört talas om det tidigare. Jag är säker på att polisen tar de uppgifterna på stort allvar och ser till att göra klart att i Sverige gäller svensk lag och den gäller lika för alla. Det är inga kriminella som får sätta gränser för andra hederliga medborgare, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till TV4 Nyheterna.

-Pettersson säger att det är dags att avgå för ansvariga ministrar. Kriminella som bestämmer när skötsamma människor ska gå ut och inrikesministern har inte hört talas om det.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Jeander

17 thoughts on “Kriminella utfärdade utegångsförbud i Tensta

 1. Sverige, svensk lag, utegångsförbud, kriminella.

  Tensta har varit kriminellt i 20 år ,det har bara blivit värre.
  Jag berättade hur jag blev jagad av en med brun kaftan och vit mössa mitt på ljusan dag där .
  Den unga flickan från Indien som jag skulle möta hämtade mig och vi sprang .Hon sade att hennes familj flyttar på grund av för mycket våld och en rädsla , detta för ett år sedan.
  Vidare sade hon att om någon skulle våldta dig här skulle ingen reagera!

  Stackars svenskar som tvingas bo där. Ungefär som Alby/Fittja där utegångsförbud har gällt i minst två år.
  Är det först nu polisen vågar säga sanningen? Tog det två år igen att fundera i stället för att agera.
  I förra veckan var Rinkeby torg ( i torsdags) tom av folk.
  Jag trodde att de var någon bönestund på g. Nej, polisen gjorde en knarkrazzia där.
  Undrar vem som tipsar?

 2. Idioten damberg säger att det vet han inget om. Detta är hans jobb som dessutom är överbetalt. Han säger att svensk lag gäller. När en ansvarig minister i regeringen har noll koll kan det bara gå åt helvete. Polisen har inga befogenheter att ta till hårdhandskarna.
  Kalla hem våra elitsoldater och låt dom göra nytta här hemma istället för i nåt land där vi inte har att göra. Tårgas, gummikulor, vattenkanoner och hundar. Ta hela gängen och skjutsa hem dom i ett transportplan. Fastkedjade tills dom släpps av på ett avlägset flygfält i långtbortistan. Det finns bara ett sätt att visa att svensk lag gäller alla här. Genvägar existerar inte. Hårda tag är det enda dom fattar. Gör vi inte detta går vi under som nation och blir ett u-land. Det är väl ett enkelt val…..

 3. Kaoset i Sverige breder ut sig och myndigheterna gömmer sig. Jag skulle tolka det, som en övertydlig krigshandling mot Sveriges nation att med våld eller hot om våld olovligt ta makten över ett geografiskt område utan att vara tilldelad någon laglig auktoritet. Dags att gripa, åtala och utvisa fienden på livstid. Eller tycker regering och myndigheter att ockupationen är laglig bara för att deras politik har orsakat den fientliga närvaron? Man hör inga uttalanden från några ansvariga trots den ökade hotbilden.

 4. och för några veckor sedan hade man vägspärrar i Göteborg som kriminela skötte och då kunde inte Polisen hitta någon straffsats så det släppte man MEN vi har inga no Gone Zoner enligt vissa politiker och partier… Fatta nu vad som händer Ryck hem Mali styrkan använd dom där det verkligen behövs i krigszonerna i Sverige

 5. Ansvariga ministrar sysslade kanske med genusprojekt och korruption. De märkte helt enkelt inte något. De var så att säga fokuserade på andra saker.

 6. Oj-oj ! Stoppa pressarna. Läste på nätet om att fröken Damberg har fällt yttrandet ”FULLSTÄNDIGT Oacceptabelt”. Det var hårda tag det. Och det måste ju i förlängningen innebära att begreppet bara ”Oacceptabelt” således är något O-FULLSTÄNDIGT. Har inflations-spöket drabbat den ryggrads-lösa Pelle-Jöns-Regimen ?

 7. Inrikesministern stod i Tv 4 nu i kväll o såg ut som Manuel i Folty Towers o sa ”I knew nothing” Skall dessa stolpskott fortsätta styra landet rekommenderar jag unga under 30 sticka kvickt som f…n . från Sverige .Eller så får vi återkomma med dom ryska inrikes trupperna: Detta slödder verkar vara killar mellan 15- 25 o kanske ett hundra tal Hur svårt kan det vara.

  • Lokalpolisen i Rinkeby, med två kvinnliga chefer, har känt till detta i flera veckor men tycks inte ha ingripit. Snart dags att begära hjälp från ryska specialtrupperna Spetsnaz och OMON militärpolis och varför inte kravallpolis från Kina och Belarus – och ge dessa fria händer? Ingen av dessa kommer att backa, bjuda på pizza eller gå ner på knä.

  • om vi fick hit några Ryska poliser och gärna Spetnaz från militären då skulle det nog inte vara så kul att för dom kriminella längre vi måste sluta med saft och bulle och backa vid stenkastning slå järnring runt området vräk hela klanerna släng ut dom på bar backe stryp bidragen

Kommentera