Nordkorea höll stor militärparad mitt i natten

UTRIKES. Nordkorea firade på lördagen kommunistpartiets 75-årsjubileum med en spektakulär militärparad som hölls mitt i natten. Det blev en massiv uppvisning av marscherande soldater, fordon i formation, flygakrobatik och ståtliga visuella fonder, rapporterar Al Jazeera.

Bland annat visade Nordkorea upp sin nya interkontinentala missil Hwasong-15, som enligt västliga experter möjligen har kapacitet att flyga ända till Nordamerika med en stridsspets.

Paraden började genast då klockan slog midnatt och landets ledare Kim Jong-Un uppenbarade sig på en tribun.

Han uppgav att det inte finns ett enda fall av coronasmitta i Nordkorea och att man kan tacka socialismen för det.

Utländska diplomater och journalister var den här gången inte inbjudna att bevittna festligheterna och var hänvisade till nordkoreansk tv.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Nordkorea höll stor militärparad mitt i natten

  1. Nordkorea är som mina systrar… Vaddå? Vi är väl inte skyldig något…

  2. Undrar vem levererar till dem och varför inte UN förklarar att denne diktator de har idag måste avgå och demokrati införs. Vägrar de förklara att då utplånas deras land. Men det går naturligtvis inte att få till en enighet mellan de tre stora Ryssland, Kina och USA, gick det hade vi ett problem mindre.
    När så det var gjort skulle naturligtvis något liknande kunna göras mot sekten.

  3. Skulle gärna vilja se att Stefan Löfven eller någon/några andra företrädare för den ”klimat- och miljövänliga” JÖK-regeringen reste till det kommunistiska Nordkorea och där träffade kommunistdiktatorn Kim Jong-un.

    Sverige kunde passa på att kräva betalning för Nordkoreas gamla obetalda skulder till Sverige från 1970-talet som nu uppgår till mer än 3 miljarder kr. Nordkoreas skulder uppkom medan Olof Palme var statsminister i Sverige.

    Sverige erkände Nordkorea redan 1973 och under årens lopp har Nordkoreas skulder växt till mer än 3 miljarder kr. Huvudsakligen handlar det om en skuld för 1000 Volvobilar + verkstadsprodukter från några andra svenska storföretag som Sverige levererade för snart 35 år sedan – men ännu inte fått betalt för från den Nordkoreanska staten.

    Samtidigt får Nordkorea in pengar på diverse vapenhandel.

    – Det finns en grå vapenexport från Nordkorea till länder i Afrika och Mellanöstern, säger Frédéric Cho, fristående Kinarådgivare, till TT. (Publicerat 2017-08-10)

    Läs mer på:

    https://www.expressen.se/dinapengar/sveriges-handel-med-nordkorea/

    Stefan Löfvens delegation kunde samtidigt kräva på skarpen att kommunistdiktatorn Kim Jong-un omedelbart slutar upp med sina miljö- och klimatovänliga uppskjutningar av militära raketer som förorenar atmosfären. Raketresterna hamnar tyvärr slutligen i havet mellan Nordkorea och Japan och förorenar både vattnet och havsbotten.

    Dessutom måste Kim Jong-un omgående upphöra med att bygga och spränga sina kärnvapen. Diktatorn har ju använt de c:a 3 skuldmiljarderna kr för att delfinansiera sin militärupprustning av Nordkorea i stället för att skicka pengarna till Sverige som betalning för kommunistlandets gamla skulder till oss.

    Det vore en god gärning om Stefan Löfven kunde ordna så betalningen kommer till oss snabbt. Det skulle ju vara en välkommen intäkt för Sverige i den finansiella kris och corona-pandemi vi genomlider just nu.

Kommentera