Komsi komsi migranter, lockar Miljöpartiet

INVANDRING. Generösa regler kommer att göra att fler söker sig till Sverige. Men MP tycks inte fatta att det både kostar för svenska skattebetalare och innebär att de som kommer hit sannolikt hamnar i utanförskap. Partiet påstår sig stå för humanism, men verkar indirekt för motsatsen, skriver Carolin Dahlman i Kristianstadsbladet.

Annika Hirvonen Falk, Miljöpartiet långt från verkligheten.

Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Annika Hirvonen Falk talade i P1 Morgon känslomässigt, nästan med gråt i rösten, om svårt sjuka barn nu ska få möjlighet att stanna och få vård i Sverige (8/10).

Men vad hon inte tycks känna till är att forskning visar att ju öppnare och snällare ett land är, desto fler söker sig dit. Många lockades till Sverige då Migrationsverket 2013 beslutade att ge alla asylsökande från Syrien permanenta uppehållstillstånd. Möjligheten till spårbyte, avsaknaden av en lista över säkra ursprungsländer kan också spela in, liksom att politiker har signalerat öppenhet.

Studier har visat att länder med långa handläggningstider drar till sig personer som ofta får avslag och utvisas; de kan då stanna kvar i förhoppning om att reglerna ska ändras. Migrationsverkets väntetider kan därmed locka.

Dessutom verkar det inte beröra Hirvonen Falk att integrationen inte fungerar alls, och att mängder av människor i vårt land lever i trångboddhet, fattigdom och saknar hopp om framtiden. Arbetslösheten bland nyanlända är skyhög och med låg utbildningsgrad kommer få in på arbetsmarknaden på riktigt. Extratjänster och andra subventionerande jobb är inte en hållbar lösning så länge lönen betalas av andra.

– Pettersson har flera gånger skrivit om konsekvensutredningar, ska jag bygga ett skithus för familjen på landet måste det utredas, kommunens handläggare har massor med synpunkter och ofta slutar räkningen på 200.000 till 300.000 kronor för att anpassa något som fungerat i minst 200 år till dagens regler.

Att importera en miljon invandrare som också skiter, förbrukar el, kör bil, använder plastpåsar, ska ha vård och pensioner det går bra utan konsekvensutredningar.

Det är ett märkligt land i en märklig tid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Komsi komsi migranter, lockar Miljöpartiet

  1. MP vill ta över sossarnas muslimska valboskap. Skulle tro att det inte har med någon idealism och omvårdnad av ”flyktingar” att göra.
    Man vill helt enkelt säkra riksdagsplatserna.
    Ingen normal svensk röstar på mupparna, men däremot är det nog enklare att engagera muslimer till partiet med olika generösa löften.

  2. Den landsförädiska 7 klövern är livsfarlig men absolut farligast inom den familjen är definitivt Talibanerna inom Miljöpartiet !
    Sinnessjukhuset Beckomberga måste omedelbart öppnas…..

  3. Varför är det så bra att sjuka barn ska få komma till Sverige och få vård. Vet inte MP att det finns massor av människor redan i Sverige som står i långa köer för att få vård men inte får det därför att det är så många sjuka personer från utlandet som har förtur. MP borde få förtur till en psykolog som kan förklara sammanhang och konsekvenser. Men det är nog inget som går att avhjälpa. Är man med i MP så hjälper inga fakta. Det är bara känslor och sagor som finns i deras huvud.

  4. Rekommendar MP + V att titta på Efterlyst på torsdagar, så kanske det går upp ett ljus för dem hur
    ”bra”invandringen är för Sverige.

  5. Visst är MP ett helt onödigt och världsfrånvarande parti men vilka är det som har tillåtit dem vara med och förstöra landet? Först och främst knäppskallarna vilka röstat på dem, sedan det makthungriga sossarna som bjudit in dem som regeringspart.
    Hade det parti med en ledare som aldrig skulle stötta sossarna hållit ord, och i stället varit bestämd i tanken och godtagit SD som samtalspartner då hade det sett ljusare ut.

  6. Att miljö är viktigt vet vi alla, och att alla övriga partier driver miljöfrågor vet vi oxå.
    Däremot så driver MP sina frågor till sin spets med omelebara åtgärder.
    Nåt som kräver stora investeringar av skattemedel, men dom kräver även nerläggningar och omprioriteringar som tar bort inkomster till statskassan.
    Att ständigt belasta staten med nya kostnader ser de inga problem med när humanismen får företräde före ekonomi och sansad politik.
    MP har gjort sitt på politikens himmel, i Sverige behös dom inte längre.

  7. JAG AVSKYR MILJÖTALIBANER! HJÄRNLÖSA IDIOTER.
    I Sverige behövs inga val när ett under 4 % parti styr landet. Sjukt som fan.

  8. Ja, skynda på Sveriges krasch. Ta in sjuka, förståndshandikappade o lågutbildade.
    Samtidigt går sjukvård, skola o polis på knäna! Smart…lycka till. Arma land.

  9. Beräknat efter vad sveriges statsskuld tros vara vid årsskiftet jämfört med vad den är idag, så lånar vi tydligen ca 1,7 miljarder om dagen. Det är uppenbart för lite enligt MP. Stackars Sverige.

  10. Miljösekten är en större olycka för Sverige än digerdöden.
    Alla i miljösekten måste gå på droger antigen utskrivna på recept eller köpta i ett gathörn av en mobil apotekare för det är inte möjligt att bli så störda i sin verklighetsuppfattning om man inte lider av någon allvarlig psykisk sjukdom som megalomania.

    • Läste för ett tag sen att det är faktiskt kroppens egna droger som via signalsubstanser ser till att ryggdunkarna mår så bra av att vara självgoda, kamratliga och ivrigt påhejande, så att dopaminer och andra droger får dem uppleva ett rus av välbefinnande.
      Hur vetenskapligt detta är vet jag inte, men verkar fullt förståeligt.

  11. Sverige är fullt av irrationella knäppskallar som Annika Hirvonen Falk.
    Det största problemet är dock alla de lågutbildade journalister (med gigantiska SVT/SR i spetsen) som hejar på dem och ger dem en plattform.

  12. Sverige blir ett bättre Land efter valet då MP äntligen åker ur riksdagen fram för allt billigare för oss skattebetalare

  13. Nu har vi facit för ”de apatiska barnen”. Nästa pseudo-epidemi kommer sannolikt att handla om barn med ”svåra, förvärvade handikapp”, olyckor händer så lätt.

  14. Fattigdom???? Med sådan nivå på socialbidrag, gratislägenheter och alla andra bidrag lever dem i lux om man jämför med deras länder….
    Det är direkt enorm höjning på deras livsstandard…
    Inte fan kommer de hit för att jobba…
    och det finns ingen utanförskap…

Kommentera