Dramatisk ökning av arbetslöshet bland utrikes födda

INVANDRING. Aldrig tidigare har så många utrikes födda varit arbetslösa i Sverige som nu. Men bilden är splittrad. I 108 kommuner har arbetslösheten för utrikes födda minskat jämfört med före coronautbrottet.

Arbetsförmedlingen i Malmö. Foto: Peter Kroon

Arbetslösheten bland personer födda utomlands har ökat rekordartat i Sverige. Uppsala län står för landets högsta ökning, tillsammans med Stockholm, rapporterar

Coronapandemin har fört med sig att massor av jobb försvunnit, inte minst för personer som är oetablerade på arbetsmarknaden: huvudsakligen unga och nyanlända.

I slutet av augusti var 250 000 personer födda utomlands inskrivna på Arbetsförmedlingen, 48 000 personer fler än ett år tidigare.

I augusti stod Uppsala län för landets dystraste siffror med en ökning på 3,7 procentenheter jämfört med augusti 2019.

Även arbetslösheten bland svenskfödda i Uppsala län har ökat mer än i resten av landet.

Arbetsförmedlingens data från september visar på att ökningen mattats av lite. Jämfört med september förra året har arbetslösheten bland utrikes födda ökat med 3,5 procentenheter eller 36 procent. 20,2 procent av de utrikes födda i Uppsala län är arbetslösa.

I Stockholm har också ökningen gått ner till 3,5 procentenheter, mot 3,6 i augusti. Men det är fortfarande mest i Sverige.

Dagens samhälle, bakom betalvägg

-Pettersson säger att det är de officiella siffrorna. Sedan tillkommer alla med subventionerade anställningar. Kostnaderna är enorma…

Trots detta vill några öka invandringen, flera av Sveriges framtid…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Dramatisk ökning av arbetslöshet bland utrikes födda

 1. Varför tillåts vänsteranarkister tumma ner här .När jag går på deras sidor blir jag automatiskt utestängd för vidare skriverier om jag inte håller med i allting.
  Vänsterjävlarna äger rättigheter för det fria ordet i Sverige verkar som.

 2. Förmodligen över 90 % som får sin ”lön” betalt av våra skattemedel. Fin framtid för landet, när dessa går i pension så sänks pensionen för alla till minimum. Ändå röster folk på än mer försämring av välfärd, än mer kostsam invandring, besynnerligt eller är dom så korkade och hjärntvättade av propagandan som bedrivits sen sextiotalet att ingenting biter.

 3. Hur gör P K Maffian när dom fyller på sitt sura rödvin,
  fortsätter man att fylla på tills det rinner över alla
  bredder?? Varför inte, så tänker dom när det gäller
  att fylla på det överfulla Sverige med så kallade
  Migranter som ska leva av en krympande statskassa?

  Eller hur fan tänker dom, tänker dom överhuvudtaget?

 4. Om man skulle räkna självförsörjande då vart siffran helt annorlunda, nu räknas typ 1 timme i veckan som arbetande. SFI räknas inte ens in i arbetslösa, fastän alla är arbetslösa där

 5. Kommunerna kan väl inte låtsas anställa fler. De som varit anställda, och som gått vidare på A-kassa börjar väl komma tillbaka in i systemet. igen.
  Jobben de talas så mycket finns inte och kommer aldrig att infinna sig.

 6. Jag ser ett par problem, de är för lågt utbildade om de ens har någon utbildning och de är för höga bidrag. Tar man bort bidragen måste de söka utbildning som på sikt kan ge jobb, nästa problem blir att Sverige bara behöver x-antal av allt, ex alla kan inte bli ekonomer, vilket leder till en mättad bransch. Men det stora problemet är och förblir att de tjänar lika bra på bidrag som en nyutbildad undersköterska, så varför ska de arbeta för.

 7. Vänta bara tills de bildst ”familjer” ,
  i likhet med ”familjerna” och ”släkterna”
  bland invandrarna i Södertälje och
  skapar sitt eget ”banksystem ”
  (plastkassen)!

  Då kommer de också att köpa hela
  bostadsområden och bygga
  marmorslott, som i Södertälje!

  Det finns inte så många urinevånare
  kvar i Södertälje nu!

  => utvecklingen går framåt …………..!!!

 8. Arbetslöshet??????? Vad är det för snack ? Begreppet bygger ju på att man önskar erhålla ett arbete och därmed bidra till det allmänna. Att vara arbetssökande helt enkelt. Men så är ju uppenbarligen icke fallet. Men byt ut vokabulären till ”Dagdriveri”, så kanske den s.k. arbetslösheten blir just Europas lägsta.

 9. Herre min skapare vilken tillgång !
  Dom bygger upp vårt land med all sin kunskap..
  Eller hur .
  Inga som går på bidrag jobbar varje med sin höga utbildning..
  Eller hur ni muppar i regeringen

 10. Vad synd, alla som arbetar bidrar. Corona kan nog stöpa om världen under de kommande 3 åren. Efter det så är vi antagligen döda eller immuna gissar jag. Men må jag gissa fel!!

  • Rädd ! Gissa fel vadå ??? Immuna eller döda ??? Med 100 % säkerhet så är detta avlånga rike förlorat . Från första dag invandring började till Sverige så ändrade vi på landet Sverige !

 11. Jiissess, vi vet sedan decennier att invandrarna har svårt att försörja sig
  ( inte hittepå jobb) o sin familj. Trots att
  vi är på (god) väg att totalt haverera,
  lättar nu S med hjälp av MP möjligheten
  att få stanna i Sverige. Tala om sin egen undergång. Arma land.

 12. Jag är inte beredd på att tro på det. Svensken går inte före i kön för jobben.
  Vi pumpar hit hundratals varje vecka, tacka fan att det är brist på arbetsplatser.
  Senast i onsdags såg jag hur hundratals med flyktingar hade placerats i boendet i Danderyd på bästa plats mitt emot sjukhuset.
  Svenskar, som sover i rännstenen bryr sig inte staten om.

Kommentera