”Palestinierna” får mer pengar från Sverige än från hela arabvärlden sammanlagt

BISTÅND & SKATTER. Det svenska Palestinabiståndet uppgick under 2019 till 483 miljoner kronor, och ligger sedan tio år tillbaka i snitt strax över en halv miljard årligen. Biståndet från EU uppgår till flera miljarder varje år, enligt Vänskapsförbundet Sverige-Israel.

Steget Efter

Samtidigt har biståndet från arabvärlden minskat drastiskt. Under 2020 har palestinierna tagit emot motsvarande 339 miljoner kronor i arabiskt bistånd.

De palestinska områdena får nu alltså nu mer pengar från Sverige än från hela arabvärlden sammanlagt.

Enligt den palestinske utrikesministern Riyad Al-Maliki kan de arabiska ländernas uteblivna inbetalningar bero på påtryckningar från USA, eller den ekonomiska kris som pandemin skapat.

Den Palestinska myndigheten tvingas nu öka sina lån och söka efter nya inkomstkällor.

-Pettersson säger att 483 miljoner i svenskt bistånd är inte hela sanningen. Sverige betalar även enorma summor till EU och FN som i sin tur lämnar bidrag till de araber som kallar sig palestinier.

Det verkar inte vara aktuellt för den Palestinska myndigheten att avskaffa bidragen till terrorister, korruptionen och börja arbeta.

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “”Palestinierna” får mer pengar från Sverige än från hela arabvärlden sammanlagt

 1. Vissa nyheter gör att jag blir
  Förb….d!

  – men så kommer jag att tänka på
  kontraktet som socialdemokraterna
  har med muslimerna sedan 1999

  Enligt kontraktet måste ju Sverige
  stödja muslimerna i alla lägen!

 2. Man kan också tänka sig att Gaza, Israel och västbankrn kunde vara enstat, naturligt sett till geografin. Kruxet är väl att de två folken är dåliga på att kompromissa, båda vill ha allt.

  • Som kartan visar. Vid uppdelningen av territoriet mellan araber och judar fick araberna 77% av marken. Räcker inte det?

   • Nej de två folken borde kunna bo ihop ungefär som svensktalande i östra och södra Finland och de finsktalande i resten av landet.
    Vi bör inte stödja splittrande tal.
    Ska vi anklaga våra finsktalande i norra Sverige, nej vi bor i samma land.

 3. Snälla, kan någon förklara den svenska socialdemokratins/SVT:s/ Sveriges vurm för Palestina?
  -nån som var med -68? Varför denna vurm för just Palestina? Varför alla pengar dit?

  • Jag kan bara minnas att sedan jag var liten på 70-talet, har media dagligen rapporterat om Mellanöstern och allt elände där. Jag har hela livet frågat varför denna del av världen som bebos av idioter är så intressant för Sverige?
   Jag kan säga att jag vet mer om dessa skithålsländer i Mellanöstern än jag vet om våra grannländer, pga media, framförallt SVT.

   • Precis, fullkomlig besatthet av Mellanöstern och ffa Palestina. (Jämför med mängden nyheter från övriga världen -möjligen usa undantaget.) Men varför denna besatthet av Palestina ?!

   • Olof p. Som svar på din fråga
    Det beror på att Palestinierna står för hasch odlingen, distributionen och försäljningen till Europa och Sverige.
    Backadalen är en ända stor cannabis odling.

   • @Nordström
    Har svårt att tro att SVT, sossarna mfl skulle vara SÅ besatta av att röka gräs. 😁
    -Måste finnas fler skäl.

 4. Uppochnedvända världen att ge bort skattepengar, som behövs i Sverige. Pengarna kan i första hand fördelas ut till svenska fattigpensionärer, till 25 kronors tandläkarreform för svenskar i Sverige. Till vården för att minska ned antalet timanställda och bättra på omänskliga arbetsscheman. De pengar, som blir över, kan gå till byggande av äldreboenden i Sverige och andra Svenska byggprojekt hellre än att det går godtyckligt till terrorister och människor i arabländerna. Uppochnedvända världen kan vändas rätt av vuxna människor tror jag bestämt.

  • Exakt!
   Pensionärer i Sverige har inte råd att gå till tandläkaren!
   Och vad behöver dom hjälp med? Jo först och främst alla amalgamskador som orsakades av tandvården på 40-50 talet!! Har flera vänner med stora problem med det. En väninna behöver snabb hjälp nu. Tandläkaren sa till henne att saneringen skulle kosta ca 60.000:-!
   Inga stöd eller bidrag, hon är ju svensk….

   • Tanten! Den tandläkaren skulle alltså ha 358333,= kronor brutto för att sanera om nettot skall bli 60000:-.
    Kan inte vara möjligt snarare att han vill ha 60000:- som då kommer att kosta din väninna 15250:- om tandläkaren håller referenspriserna troligen inte, det blir nog runt 20000:- eftersom inte ens Folktandvården håller sig till referenspriserna. Men ändå en tredjedel av vad du skrev kan jag tro är korrekt. Alldeles för mycket pengar för en, troligen, pensionär. Men då tandvårdsförsäkringen kom då höjde tandläkarna priset, ett bevis på att bidrag är av ondo. Mycket bättre med mindre bidrag det ger lägre priser och en bättre möjlighet för individen att själv bestämma vad han skall göra med sina förtjänade slantar.

 5. Svinet Reinfeldt lät det fortgå under sin regeringsperiod.
  Han hade alla chanser i världen att stoppa det och Kristersson var också med.

 6. Tänk att det är likadant i Sverige idag som Sokrates observerade i Grekland för drygt två tusen år sedan!

 7. Den svensk som hittills kanske ivrigast smörat för Palestina är väl Margot von Kåge, gift Wallström.
  Det är med avsmak jag minns bilden av henne och Abbas då hon får utmärkelsen ”soldatorden.” Denna ges, enligt reglerna, till ”en soldat som har utfört en framstående handling”.
  Vad hon just då blev, en terrorist som belönas. Ingen svensk tidning tyckte att det var värt att fundera över och om det var reglementsenligt.

 8. Så länge S har makten fortsätter penga flödet till Palestina i utbyte mot arabiska röster i svenska valet. Dom är viktigare än svenska pensionärer, därför dom (många) röstar rött ändå

Kommentera