Jordanis Kouroutsidis som våldtaget i flera decennier, åtalas igen

BROTTSLIGHET & RÄTTSSYSTEM. Jordanis Kouroutsidis är född i Sverige av grekiska föräldrar. Beväpnad med en kniv överföll och våldtog Jordanis Kouroutsidis Stockholms förorter för 30 år sedan, för att sedan försvinna från landet.

Jordanis Kouroutsidis

Nu står Jordanis Kouroutsidis, 51, åtalad för att ha våldtagit en kvinna i Kållered – bara månader efter att han släpptes ur fängelse där han avtjänat ett straff för två våldtäkter.

Redan som 18-åring, 1988, dömdes han till fyra års fängelse för bland annat grov våldtäkt efter att ha spridit skräck runt Tensta i ett drygt halvår. Han hade en luva med hål för ögonen och kniv i handen när han överföll flera kvinnor utomhus.

  • 1988 Döms till fyra års fängelse för grov våldtäkt, ofredande, olaga hot och olaga intrång.
  • 1990 Döms till fängelse i två månader för misshandel och ofredande.
  • 1991 Döms till ett års fängelse för försök till våldtäkt efter att ha attackerat en kvinna på en förskola. Brottet begås medan han är på rymmen från anstalt där han avtjänar tidigare straff.
  • 1992 Döms till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt. Han avtjänar dock aldrig straffet som hinner preskriberas efter att mer än tio år passerat, enligt en handling från Kriminalvården. I stället lämnar han Sverige för Grekland.
  • 2015 Får ett strafföreläggande, en enklare form av dom, för att ha köpt sex. Enligt handlingar från tingsrätten gällde misstankarna inledningsvis våldtäkt, olaga frihetsberövande och olaga hot.
  • 2017 Döms till fyra och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit och rånat två prostituerade kvinnor.
  • 2020 Åtalas för att ha spärrat in en prostituerad kvinna i sitt badrum och våldtagit henne. Han nekar till brott. Dom har ännu inte fallit.

– Pettersson undrar hur det är möjligt, gång på gång låga straff som han inte avtjänar hela av eller inte alls och sedan släpps han för att begå nya våldtäkter. Vad har han gjort utan att åka fast och när ska syltryggarna som dömt ta ansvar?

Är det inte dags att ge Jordanis ett kännbart straff…

Expressen/GT som 2017 dolde namnet har nu en rejäl artikel om Jordanis Kouroutsidis

  • TIDIGARE 2017-09-04. Jordanis Kouroutsidis, dömd även i hovrätten

INVANDRARVÅLD. Jordanis Kouroutsidis, 48, som tidigare dömts för flera sex- och våldsbrott, döms även i hovrätten för att ha våldtagit två kvinnor i Varbergstrakten i vintras. Han är därmed dömd för minst sju våldtäkter. Mannen får precis som i tingsrätten fyra och ett halvt års fängelse. Han döms även för att ha rånat kvinnorna på deras mobiltelefoner och ska betala cirka 130 000 kronor var i skadestånd till dem.

-Pettersson undrar om Tings- och Hovrätten tror att Jordanis kommer att sköta sig när han kommer ut om 3-3,5 år?

TIDIGARE 2017-07-06. Jordanis Kouroutsidis, Sveriges kanske värste serievåldtäktsman, dömd igen

INVANDRARVÅLD. Jordanis Kouroutsidis dömdes för knappt 30 år sedan för en rad sex- och våldsbrott i Stockholmsområdet. I dag föll en ny dom mot mannen, som åtalats för två våldtäkter och rån nära Varberg i vintras.

Den numera 48-årige mannen har suttit häktad sedan slutet av januari, misstänkt för en våldtäkt mot en kvinna i Veddige i höstas och mot en kvinna i Getteröns naturskyddsområde i januari i år. Han är också åtalad för att ha rånat kvinnorna på deras mobiler i samband med våldtäkterna. Sedan tidigare är mannen dömd för ett flertal brott.

Hur är det möjligt att en person kan ägna sig åt upprepad grov brottslighet i 30 år och ändå få relativt lågt straff?

TIDIGARE 2017-03-22. Dömd för en serie våldtäkter – misstänks igen

INVANDRARVÅLD. En 47-årig man som sitter häktad misstänkt för rån och våldtäkt på en parkeringsplats i Varberg kan i dag häktas för ytterligare en våldtäkt i området.

Mannen har, på 80- och 90-talet, dömts för flera våldtäkter i Stockholmsområdet och kan vara en av Sveriges värsta serievåldtäktsmän. 1988 dömdes mannen till fyra års fängelse i Stockholms tingsrätt men efter ett år fick han permission – och flydde. Därefter dömdes han till fängelse för flera nya fall innan han försvann spårlöst. 

I slutet av januari häktades en man för en våldtäkt samt rån på Naturum på Getterön. Det finns sparsamt med uppgifter kring vad som hänt. En kvinna utsattes för den misstänkta våldtäkten samt rånades på sin mobil.

I början av mars meddelade åklagare Ginger Johansson att misstankarna hade stärkts mot mannen och att åtal ska väckas senast 24 mars.

Nu har en ny häktningsframställan kommit som rör samma man. Han misstänks också för en annan våldtäkt och ett rån som ska ha ägt rum i Veddige i november förra året.

Under onsdagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och rån i Veddinge, efter förhandlingar i Varbergs tingsrätt.

Enligt hattidningen Aftonbladet kan det handla om en av Sveriges värsta våldtäktsmän. För trettio år sedan ska han ha överfallit ett stort antal kvinnor i Stockholm och försvann spårlöst efter sin senaste dom 1992.

Den 47-årige mannen har tidigare förekommit i mål som rör våldtäkt. Det var sommaren 2015 som han misstänktes för våldtäkt, olaga frihetsberövade och olaga hot. Men åklagaren la då ner förundersökningen.

-Pettersson noterar att trots att det är en av Sveriges värst våldtäktsmän som är i farten igen så väljer hattidningarna Expressen och Aftonbladet att inte nämna att det är Jordanis Kouroutsidis, född 1969 som är misstänkt…

Mål nr B 185-17

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Jordanis Kouroutsidis som våldtaget i flera decennier, åtalas igen

  1. Tydligen det där NEJ är ett NEJ, gäller inte för prostituerade inför polisen åklagare och domare.. Men samtidigt advokater psykologer och sociala är medansvariga med sin icke kompetens att vårda-bilda en sjuk människa, det är så samhället bekostar socialens ”hus fridens namn”

  2. Jag tror att han är en grekcypriot, m.a.o. en turk eller liknande.
    Greker är sällan våldsmän.

  3. vadå invandrarvåld? Han är född i Sverige och även uppvuxen. Du skriver ungefär som att han är asylsökande som varit här 3 dagar och begår brott. Du verkar vara rasist av högsta rang

    • Så du anser att vi behöver såna i landet.
      Skäms på dig ordentligt.
      Kolla upp hur mycket skatt han har betalat av arbete!
      För resten hittar inte mål nummer Mål nr B 185-17

  4. Bahos ”final solution” skulle vara ett snabbt verktyg och garanterat ingen mer våldtäkt.
    En mer tidsenlig kastration kan göras på kemisk väg. Så fort en våldtäktsman haffas skulle behandlingen börja, han ska sedan komma in för nya behandlingar och missar han det så bör testiklar avlägsnas enligt halal metoden.

  5. Det finns 2 osvikliga metoder att stoppa en sådan.
    1. den humanitära, dödsstraff !
    2. Lobotomi men då krävs livslångförsörjning av individen !

  6. Den sekatören hade jag gärna velat hålla i.Då hade hans karriär varit över för gott kan jag lova.Hur mycket har han hunnit med i Grekland när kräket varit där kan man ju bara spekulera i.

  7. Det föreslagna straffet skulle vara både billigt och effektivt!

    ”Min försvarsmetod” för kvinnor: Att ”råka” få in en nagel i ett
    öga, är också både billig och effektiv.
    – ger dessutom förenklad eftersökning av förövaren!
    – och ett ”livslångt minne” även för förövaren!

  8. Är bara en av Steffes Morgans Dambergs och den övriga 7 klöverns många för Sverige lönsamma raketforskare !
    Som man röstar får ligga, det blinda döva fredsskadade naiva och konflikträdda svenska folket kommer garanterat att även i valet 2022 återigen att rösta in 7 klövern i riksdagen.

    • Personen i fråga är född och uppvuxen i Sverige, så ta ditt rasistsnack och stoppa upp det i arslet

Kommentera