Efter minst tio års larm – nu krävs lagändring säger S-ministern

BROTTSLIGHET. Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) menar att Sverige under en lång tid har haft ett ”naivt marknadsliberalt tänk inom välfärdssystemen”. Det säger Shekarabi till Sveriges Radio Ekot efter Nationellt underrättelsecentrums rapport om att kriminella utnyttjar assistansersättningen.

Ardalan Shekarabi (S) Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

– Det här tänket har gjort att vi har infört väldigt liberala generösa regler för etablering i välfärdsmodeller, i det här fallet assistansen, säger Shekarabi.

Nu krävs lagändringar, enligt ministern.

– Pettersson undrar varför den ”naiva” regeringen inte gjort något på de sex år de haft makten. Statsminister Stefan Löfven tog upp problemet redan år 2015 och socialdemokraterna har haft makten 17 av de senaste 25 åren.

”Vi” har skapat naiva välfärdssystem. Dvs system för hederliga svenskar. ”Vi” har inte importerat vålds och bedragarkulturen från Mellanöstern.

Är det för att bilden av den lönsamma invandringen spruckit då? Eller är det för att S kallade dem som varnade för rasister?

Om Assistansbedägerier på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Efter minst tio års larm – nu krävs lagändring säger S-ministern

  1. Ja den där schek araben har ju bra erfarenhet. Det var väl därför han kom in i Sozze klanen.

  2. Det blir säkert typisk sosseordning och reda, de kommer att sparka ut så många svenskar de kan ur försäkringssystemet. Svenskarna klagar ju aldrig.

  3. Hur kan socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) spela naiv och förvånad över fusket med assistansbidrag mm som länge förekommit och varit känt i Sverige?

    Under stora delar av sin politiska karriär har ju Shekarabi själv för egen vinning utnyttjat möjligheterna till olagligt fusk med penningbidrag, medlemssiffror i SSU, otillbörliga upplägg för avancemang till sina allt högre positioner mm i det svenska politiska samhället.

    Så här har det gått till enligt nedanstående delcitat från Wikipedia:

    ”I december 2004 avslöjade Dagens Nyheter att Shekarabis valkampanj 2003 delvis finansierats med pengar från en intern SSU-fond, avsedd för integrationsprojekt. Shekarabi själv hävdade att han inte känt till varifrån pengarna kom, medan han enligt Dagens Nyheter ska ha varit en av de drivande i upplägget. I mars 2005 avslöjades det att Shekarabi på olaglig grund utsetts till ledamot i polisstyrelsen i Uppsala län, trots att han vid tillfället varken var svensk medborgare eller bosatt i länet – ett uppdrag han senare avsade sig, efter att ha flyttat till Nacka.

    Den mittenorienterade och EU-vänlige Shekarabi fick kritik från förbundets vänsterfraktion som ansåg att han hade gynnats av SSU-förbundet i ordförandestriden mot den mer vänsterinriktade och EU-skeptiska Lina Afvander. Till skillnad från sin motståndarkandidat som förespråkade att SSU skulle ta ställning mot ett svenskt EMU-medlemskap i folkomröstningen 2003 tillhörde Shekarabi ja-sidan, dock intog han en neutral hållning i frågan efter att ha valts till förbundsordförande.

    Under Shekarabis tid som förbundsordförande avslöjades också ett omfattande medlemsfusk som pågått under flera decennier inom SSU:s verksamhet. Uppblåsta medlemssiffror ledde till oförtjänt stora bidrag till förbundet, men kan också ha varit en del i interna maktkampen i det att antalet medlemmar ligger till grund för hur många ombud distriktet får skicka till kongressen. Bland annat Stockholmsdistriktet krävde vid detta Shekarabis avgång.

    Det skulle visa sig att också Shekarabis eget distrikt, Uppsala-distriktet, kraftigt överdrivit sina medlemssiffror under Shekarabis tid som ordförande där. Shekarabi har hävdat att så inte var fallet men detta tillbakavisas av Peter Gustavsson, styrelseledamot tillsammans med Shekarabi, som menar att alla som var aktiva på den nivån måste ha känt till det.”

    Slut delcitat

    Liksom många av assistansfuskarna har Ardalan Shekarabi klarat sig från påföljder hela vägen trots att fusket varit känt hela tiden.

    Källa:

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Ardalan_Shekarabi

  4. Redan på 80-talet ”lånade” invandrare i Södertälje varandras barn när det skulle registreras för barnbidrag.

    I just Södertälje har denna ”disciplin” av kriminalitet förfinats till fulländning. Ledande och ansvariga politiker tillsammans med kommunala tjänstemän har medvetet blundat Orsak oklar, men vad fasen – det är ju bara skattepengar.

  5. År 2020 vaknar sossarn angående assistansersättningen.Fusket med det här har pågått hur länge som helst.Men,nu ”ser ”man problemen.Hur tänker man lösa det här ? Återbetalningskrav ? Skall man gå igenom fall för fall ? Vem ska göra det ?Ska försäkringskassan anlita en detektivbyrå som spanar på varje enskilt fall ? Varsågod och gräv i detta.Det lär ju ta sin tid när skadan redan är skedd.Vilket skämt dom är denna regering.

  6. Han sa: ”alla partier måste…” Vad gjordes och sades då ett nytt parti kom in i riksdagen som redan hade insett? Usch och fy de är rasister och främlingsfientliga och ingen lyssnade på SD’s budskap.
    Nu behövs bara att S börjar för de har för tillfället makten, det är också möjligt för Riksdagen att ändra och stifta lagar.

    Så för höge farao, sätt igång att agera inte bara snacka.
    Gör er förtjänta av era höga arvoden och förmåner!

  7. Det är väl knappast systemen som är naiva, det är idioterna som styr landet som är det.

  8. Ja nu ju inte problemet vad som varit, många av de ansvariga är borta eller åldersstigna.
    Problemet är att rätta till lagstiftningen så bedrägerierna kan stoppas

  9. Jag har inget förtroende för den här ’Käck-araben’, som var en illegal invandrare och höll sig undan samt misstänkt kriminell (förskingring) i ungdomsförbundet.

  10. Så saktfärdiga i allt som vanligt, de ledarskap som ställt till att det är såhär i Sverige är definitivt inte rätt ledarskap till att lösa problemen. Spelar ingen som helst roll vilka eventuella lagändringar som görs och allt småduttande hit och dit problemet är ju kvar ändå. Massutvisning av kriminella invandrare är det enda som biter och saken är biff.

  11. Tänk att man aldrig kan bli förvånad i Sverige När det gäller nått bra.Och dåliga nyheter blir man inte förvånad av längre.Det händer inget här som är bra.Partierna som sitter i opposition vill ej /kan inte göra något åt situationen.Det är som ett klisterland fullt med klistermänniskor.

  12. Exakt. Ni politiker har varit oerhört naiva, på gränsen till hjärnskada. Jimmy Åkesson och vi normala svenskar fattade detta för 20 år sedan.
    Hur kräver staten tillbaka pengar från maffialiknande kriminella nätverk? Mitt förslag är att vi skickar fram Stefan Löfven att kräva tillbaka pengarna. En statsminister mer eller mindre spelar ingen roll.

  13. ”En hund biter inte den hand som föder den”, är ett klokt gammalt ordspråk. Frågan är nuförtiden vem är hunden, vems är handen?
    Eller ska vi numera hålla oss till ordspråket ”den ena handen tvättar den andra”? (=Den ene skojaren hjälper den andra) Vilket osökt kommer mig att tänka på klansamhällen.

Kommentera