Abir Al-Sahlani: Odemokratiska regimer ska inte försörjas av svenska skattepengar

KORRUPTION. EU-kommissionens årliga rättsstatsrapport bör utvidgas och undersöka länders demokrati, skriver Europaparlamentariker Abir Al-Sahlani (C) i en debattartikel i Altinget.

Abir Al-Sahlani pressbild Centerpartiet

Abir Al-Sahlani anser att de länder som inte lever upp till kravet att följa mänskliga rättigheter bör få kännbara konsekvenser. Odemokratiska regimer ska inte försörjas av svenska skattepengar, skriver Abir.

”Det är dags att agera. EU-kommissionen måste bli bättre på att löpa linan ut och dra medlemsländer som inte följer reglerna inför EU-domstolen”, skriver Al-Sahlani.

-Pettersson undrar om damen är rätt person att prata om skattepengar och demokrati.

Centerpartiet betalade för några år sedan biståndspengar som de fått av skattebetalarna till Irak. Det var drygt sex miljoner kronor, Abir Al-Sahlani, då riksdagsledamot för centerpartiet och hennes pappa, den irakiske politikern och svenska medborgaren Abid Al-Sahlani, stod som mottagare. Pengarna skulle främja demokratin i Irak.

Riksdagsledamoten Abir Al-Sahlani blev delgiven misstanke om brott av statsåklagare Staffan Granerfeldt på ekobrottsmyndigheten. Abir Al-Sahlani misstänktes för bedrägeri och tog timeout från sina politiska uppdrag i riksdagen och partistyrelsen.

Statliga biståndsmedel till riksdagsledamoten Abir Al-Sahlani och hennes pappa Abid. Det är pengar som gått till pappans parti Nationell demokratisk allians och till ett FN-förbund i Irak. Man kan naturligtvis undrar varför en svensk medborgare, pappa Abid, driver ett politiskt parti i Irak och varför partiet vägrade lämna ut årsredovisningar, samt varför Sida, som kontrollerande myndighet vägrade lämna ut redovisning utan hänvisade till ut.

Det hela slutade med att ärendet lades ned – brott kunde ej styrkas.

Om Abir Al-Sahlani (C) på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Abir Al-Sahlani: Odemokratiska regimer ska inte försörjas av svenska skattepengar

 1. Om vi bortser för allt hon eventuellt gjort eller inte, så är det inget fel på tankegången i detta uttalande.
  Finns ingen rimlig anledning, annat än att våra syltryggar vill skryta med det rika Sverige, att vi ska satsa pengar på korrupta stater som ex. vis Palestina.

 2. Även illegala invandrare, invandrare som ljuger om sin ålder, invandrare som ljuger om sin härkomst, invandrare som begår brott mm skall heller inta ha skattepengar utan de skall UT.

 3. Hon har rätt, men av fel orsaker.

  1) Sverige ska inte ge bistånd till länder som inte erkänner FN:$ allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Det exkluderar i princip alla muslimska länder som istället hittat på Kairo-deklarationen.

  2) EU:$ budget ska minst halveras. Sverige har petat in bortemot 1 biljon sedan vi gick med och ”vad fan har vi fått för” det?

  3) Icke-folkvalda utan personligt ansvar ska inte lägga sig i länders interna angelägenheter. Speciellt inte då dessa länders folkliga representanter har brett folkligt stöd. Det vore kanske en annan sak att tillexempel lägga sig i hur den svenska minoritet/miniatyr-regeringen förstör landet. Men att agera i svenska folkets intresse skulle aldrig falla kommissionen in.

  4) ”EU-parlamentet” är inget parlament då det saknar befogenhet att initiera lagstiftning. Det är visserligen bra men det är en dyr charad. Det är endast kommissionen som har lagstiftningsinitiativ, vilket jag anser är fel. Det borde vara ministerrådet. Istället för EU-parlament borde vi ha en folkvald ”EU-inspektion” som granskade både regeringens och EU:$ arbete.

  Sedan måste ”vi” sluta upp med att ge bort lånade pengar.

 4. det perfekta argumentet mot EU länder, ställ dem inför rätta om de inte följer reglerna??
  Vem gynnar det, detta spelar ut alla EU länder mot varandra och transitländerna skrattar och skickar ännu mer, Turkiet skrattar och kräver ännu mer pengar annars släpper de någon miljon mot gränserna.

 5. Typiskt C, har väl gått i lära hos Annie. Eller så är pengarna nu slut och hon försöker ragga fler genom oliks krumbukter.

Kommentera