One thought on “Muslimerna pangar på

 1. I Finland går diskussionen varm om hur mycket staten har betalat för återvändande jidahister.
  Sammanlagt hämtade Finland (officiellt) 12 personer från Turkiet. Summan staten nämner är 1900 euro. I summan ingår busskostnader samt kostnader för Ud s personals reseräkningar .
  Bara att hämta en person till Turkiet kostar 100 000 kronor. Så svaret nöjer sig inte Finland med utan kräver att få veta den exakta summan för olika poster.
  UD vägrar att svara på den totala kostnaden. UD vägrar att ange kostnader för resor och hotellvistelser.
  Dessa kostnader är sekretessbelagda !

  Östra Finlands universitets professor Voutilainen säger att det som är sekretessbelagt handlar om inkomster av personer och den totala förmögenheten. Det skall inte finnas någon anledning att hemlighålla det som medborgare tvingas betala.

  Han hänvisar till lagparagrafer och kräver att få veta hela beloppets storlek.
  Med hänvisning till ett av paragrafen som UD försvarar detta med säger professorn att de är inga sekretessbelagda hemligheter att berätta om personens socialbidrag och hälsotillstånd.

  Enligt offentlighetsprincipen måste allting redovisas som handlar om användandet av skattemedel. De ingår inte i det privata när staten bekostar saker med skattebetalarnas pengar.
  UD vägrar trots professorns vädjan att redovisa kostnaderna.

  Så här är det i Finland. En väsensskild mot Sverige, där allting hemligstämplas och aldrig får man läsa i media om dessa saker ,som mörkas för folket.
  Det är trots allt våra skattemedel!

  Fortsättning lär följa.

  Källa ; Uusi Suomi ,en av de bästa tidningar !

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/miksi-suomen-al-hol-kuluja-salataan-professori-tyrmaa-ministerion-perustelut/b4bdd0d2-fdb7-43b7-a1eb-57d0c5bc894d

Kommentera