SD: Investera i Sverige

EKONOMI. Sverigedemokraterna presenterade klockan 9.00 sitt förslag till budget för år 2021. SD vill införa ett statligt engångsbidrag på 10.000 kronor till varje svensk medborgare och 5.000 kronor för barn under fem års ålder, enligt partiets skuggbudget.

Pengarna, som ska hjälpa till att få fart på konsumtionen, ska fördelas genom en kreditering på den enskildes skattekonto. Stödet ska finansieras genom statsbudgeten, antingen inom befintligt reformutrymme eller genom att utöka statens belåning.

– Det är ett engångsstöd som syftar till att sparka igång konsumtionen för att stimulera hela ekonomin, säger Oscar Sjöstedt, SD:s ekonomisk-politiska talesperson, på en pressträff.

Förslaget beräknas kosta 82 miljarder kronor, vilket är mer än försvarsbudgeten som enligt regeringens budgetförslag blir 71,2 miljarder kronor för 2021.

– Vi har landat i den modellen, att det ska vara enkelt, det ska vara lättbegripligt och rättvist. man kan inte bara titta på effektiviteten av en reform, man måste titta på legitimiteten också, säger Oscar Sjöstedt.

Sverigedemokraterna vill också bland annat satsa 11 miljarder på kriminalvården och rättsväsendet och 23 miljarder på sänkta arbetsgivaravgifter. Hittills har ökningen av anställda inom polisen bestått av civilanställda, SD vill höja polisernas löner.

Minskningar ska göras bland annat på miljösatsningar som statliga uppköp av skyddsvärd skog och sänkt bistånd till fattiga länder från 1 procent till 0,7 procent av BNI, bruttonationalinkomsten.

Läs Sverigedemokraternas förslag till höstbudget här

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

29 thoughts on “SD: Investera i Sverige

  1. Bort med alla skatter och skattehöjningar som sossarna infört under sin regeringsperiod, samt ta bort skatten helt på pension.
    Sänk även politikerlönerna och ändra på deras pensionsvillkor så de är i överensstämmande med övriga medborgares. Samtidigt bort med alla förmåner som givits till icke svenska medborgare.Fortsätt med att ta bort presstöd och stöd till vuxnas fritidsaktiviteter, vilket överutnyttjas av alla tusentals etniska föreningar som vuxit upp som svampar de senaste årtionden. Bort med allt stöd till religiösa föreningar och minska ulandshjälpen till vad alla andra länder betalar. Sluta upp med extrapengarutdelningen till FN och en mängd andra suspekta stater.
    Det finns hur mycket som helst att göra för Sveriges ekonomi utan att vi får det s.k världssamfundet på osss.

    • Hur stimulerar slopade pensionärsskatter företag att anställa fler? Hur ökar det Sveriges internationella konkurrenskraft??

      • Huvudsakligen har det väl med rättvisa att göra, detta eftersom pensionspengarna redan beskattas en gång. Men annars kan det nog göra att folk som känner sig tvugna att arbeta efter pensionsåldern pga försämrad ekonomi, kanske inte behöver det och därmed kan en yngre förmåga anställas istället.

        Pensionären fortsätter konsumera med en något högre köpkraft, den yngre förmågan betalar skatt och får även den bättre köpkraft, vilket i slutändan ger mer momsintäkter..

      • Förrädargenerationen kan sälja sina mångmiljonbostäder som de köpte för en spottstyver och har bubbelprofiterat på medan arbetande ungdomar går hemlösa. Och betala tillbaka de där tusentals miljarderna i offentliga skulder som de har konsumerat bort, de skulderna fanns inte när de ärvde världens rikaste land, världens tryggaste land, världens mest jämställda land. Vad lämnar förrädargenerationen nu efter sig för samhälle som sin livsgärning? Hur kommer de att dömas av historien?

  2. Är jag blatte med 7 identiteter så låter det riktigt bra. Man undrar var SD står i invandrarfrågan.

    • Just därför de vill ge bidragen endast till svenska medborgare folkbokförda i Sverige, för att så mycket som möjligt undvika problemet med flera identiteter. Detta är saker man vet om man ser hela presskonferansen med efterföljande frågestund.

      Tror inte identitetsvänstern kan göra lika mycket skada för SDs Sverigevänliga-rörelse, som AFS trogna försöker göra i varenda artikel där det skrivs om Sverigedemokraterna. Istället för att alltid försöka misskreditera SD och därmed omvända deras väljare, kanske ni borde försöka övertyga väljare från andra partier och därmed utöka den totala väljarbasen. Chansen för att AFS inte får 4% i nästa val är stor och Ingen utav oss tjänar på att SD tappar i väljarstöd..

      • Bra skrivet! Det här ständiga tjabbandet om att SD inte gör någonting, har absolut skadat partiet ordentligt

      • Klanerna som rör sig fritt in i Sverige tack vare SDs EU-globalism, med förbud mot gränskontroller som sin grundpelare, skaffar sig lätt flera folkbokförda identiteter. Eftersom dessa klaner infiltrerat de myndigheter och kommuner som SD vill ge många fler miljarder till, på bekostnad av svensk ungdoms ökade skuldbörda och skattebörda.

        Varför föreslår inte SD helt enkelt att sänka momsen med de där 89 miljarderna istället för att skuldsätta ungdomen hos storbankerna för samma belopp och mata det genom den korrumperade statsbyråkratins bidragsapparat??? KAN det möjligen bero på att SD, efter att ha uteslutit 300 på order från EXPO, inte längre har en enda företrädare kvar som vet någonting alls om ekonomi?

        SD är proppen i avloppsbrunnen som måste bort innan det politiska träsket kan dräneras. SD gör att ingen vågar öppna käften i opposition mot regimen. Varje röst på SD förstör Sverige. Vi har inte tid med ytterligare 10 år av den destruktiva SD-proppen i Riksdagis som PKs lakejparti för att fortsätta blockera all verklig opinionsbildning i Sverige.

      • Den ökade skuldbördan detta medför kommer vara borta om endast några få år, vilket återigen för 3e eller 4e gången, man vet om man ser hela presskonferansen med efterföljande frågestund. Apropå identitetsproblemet vill SD med sitt ökade anslag till polis och rättsväsendet med inre utlänningkontroller samt folkräkning som följd, göra något åt problemet och det snart.

  3. Är för dåligt informerad kring SD´s förslag för att yttra mig. Har dock läst i kommentarer att det föreslagits sänkning av MOMS-en.
    Detta har de provat i Merkels 4:e Rike och har visat sig misslyckat. De få ören som ”vi normala” tjänar vid våra veckoinköp,handlar om cent (ören) och skapar mer besvär och omställningar,än vad vinster ger för folket.
    Klart den som funderar över inköp av dyra el-bilar,Porsche eller liknande tjänar ju några kronor !!

  4. Förslaget är inte bättre nu än tidigare, så samma som jag skrev då gäller nu och för alltid. Med detta är hoppet om att Sverige ska bli bättre med annan regering är för all framtid borta.

    Så har då SD krupit till korset och närmast blivit ett PK parti. Bidrag 10 tusen på skalle och 5 tusen till barn upp till fem år. Galenskaper som att slänga pengar i sjön och att göra människor än mer bidragsbenägna.

  5. Problemet med detta är ju att även såssar, övriga 7-klöver röstande och ba*bar och ni**ers får pengar. Varför ska de få en enda spänn om jag får fråga?

  6. Vill man stimulera ökad konsumtion under året 2021 så borde man slopa momsen och många punktskatter, och samtidigt finansiera det genom att skära ned i motsvarande grad på offentliga utgifter, som att lägga ned SIDA och SVT, sänka kommunutjämningenskostnaden, göra revision om bidragsfusket m.m.

    SD vill sänka skatter med 28 miljarder, och samtidigt höja skatterna (för ökad statlig skuld nu är framtida skattehöjning, med skadliga bieffekter under tiden). Så för varje krona SD vill sänka skatten, vill de höja den med FYRA kronor! SÅ mycket älskar de PK-staten och världens högst beskattade och belånade bidragssamhälle. Så går det när man inte har en enda företrädare kvar som känner till någonting om vad en ekonomi är för någonting!

    ”- Vi har inte längre horisont än till 2023, för vår uppdragsgivare PK-regimen har inte det…”

    • Den ökade belåningen betalas igen sig på bara några få år, det är inte frågan om nån framtida skattehöjninging för att klara av återbetalningen. Saker som detta vet man ifall man bara ser på presskonferansen jag tidigare länkat till..

      • Om kommunutjämningsbidraget till Malmö är så lönsamt, varför inte höja det till 100 miljarder kronor om året då? Varför inte skänka bort 100 000 kr till Sveriges tre miljoner utlänningar, och till de rikaste tre miljoner svenskarna?

        Hur kan du ljuga så för dig själv att ”Det betalar sig självt!”??

        Sänkta inkomstskatter och sänkta bolagsskatter betalar snabbt sig själva eftersom de gör ökade investeringar och fler anställningar lönsammare. Men SD föreslår ju den totala motsatsen. Det är för att deras ”talesperson” här är helt omeriterad och bara läser upp PK-glosor som han inte vet nånting om, för att han har hört alla andra PK-politiker säga dem, och klarar inget annat av än att vara deras eko utan egen vilja eller tanke.

      • Har jag någonsin påstått att jag tycker om kommunutjämningsbidraget? Vad man däremot måste inse är att nu är saker o ting som dom är, sjuklövern har ställt till med detta under många års vanskötsel och det går inte att förändra allt tillbaka på en enda dag, det går inte ens med en enda förändringsbudget att komma åt alla problemen vi har i gamla Svedala.

  7. Innan man bildar sig en slutlig uppfattning rörande SDs skuggbudget och endast kritiserar den pga enskilda artiklar i ämnet, bör man nog se presskonferansen i sin helhet samt även efterföljande frågestund.

    Jag var själv kritisk till hur detta förslag utformades när jag först läste om det, men är nu mycket mer förstående till deras beslut.

    Presskonfernasen finns att se de första 40 minuterna av sändningen på https://www.svtplay.se/video/27268665/forum/forum-5-okt-09-00-4

    • Han snackar ju bara sk*t på presskonferensen! Papegojar regimmedias gamla idiotiska propagandaglosor som bara avslöjar att han inte har den minsta aning om vad en ekonomi är för någonting. Vilken karriär har denna ljugande gaggande figur gjort i näringslivet eller inom akademisk ekonomisk forskning?

      20 miljarder mer till de Sverige-hatande byråkraterna i kommunutjämningssystemet (alltså till Malmö!) Utöver de 90 miljarderna i höjd skuldsättning till storbankerna som ska konsumeras bort.

      Rättsväsendet(=Polis+ Åklagarmyndigheten+ Domstolsverket+ Kriminal”vården”) fick 49.4 miljarder år 2019. Ett parti som inte var PKs korrumperade obildade livslångt arbetslösa idioter hade självklart tvärtom TREDUBBLAT rättsväsendets resurser under 2021. Så hade man kommit tillrätta med svenska folkets existentiella problem att vara världens mest våldsutsatta och rättslösa folk.

      För runt 3 miljoner invånare är 10 000 kr en helt irrelevant struntsumma, ett par procent av bostadspris årliga uppgång senaste 25 åren. Så SD vill massivt öka arbetslösheten genom att straffbeskatta bort företagande med maximera skuldökning, att betala med framtida skattehöjningar utöver världens redan högsta straffskatter mot arbete. För att konsumera är ju inte en lönsam investering, annars hade det ju varit hur lätt som helst att investera sina egna pengar i sitt eget företag, eller hur?

      Nu finns det inte längre någon minsta skillnad mellan SD och andra regimpartier, inte i något minsta avseende överhuvudtaget. Den otrogne, utbrände spelmissbrukande anti-nationalisten Jimmie EUkesson har nu slutligen nått sitt mål, grattis alla som förrådde Sverige genom att kasta bort sina röster på SD i senaste valen!

  8. Bra att de inte sitter i regeringen.
    Felsatsning att ge invandrare med bidrag mer bidrag..
    Två vuxna med 4 barn ger då 40000 kr.
    AfS 2022

  9. SD:s distansering från verkligheten går vidare.
    Detta ska alltså ske samtidigt som det flödar ut pengar till Coronastödpaket – både nationellt och i EU – och som vanligt: massinvandringen.
    På detta ska även läggas att staten hittat ett nytt klientel som också ska försörjas: företagen!
    Vad kan gå snett?
    Afs 2022.

Kommentera