Macron lovar ny lag mot ”islamistisk separatism”

ISLAM. Frankrikes president Emmanuel Macron höll i fredags ett tal där han gick längre än tidigare i sin kritik mot muslimer i Frankrike. Han kallade bland annat islam för en religion ”som är i kris över hela världen”, skriver Washington Post.

Emmanuel Macron, pressbild EU

Macron presenterade under talet förslag på en ny lag som på olika sätt styr hur islam utövas i landet. Bland annat innebär det att staten kan stoppa finansiering till moskéer och ett förbud mot hemskolning av mindre barn.

Talet av president Macron har väckt protester från muslimer runt om i landet. ”Sluta stigmatisera”, skriver hundra personer ur det muslimska civilsamhället i en debattartikel i tidningen Mediapart.

”Regeringar byts ut men besattheten består”, skriver muslimerna som menar att Macron i sitt tal riktat in sig på muslimer som grupp i stället för att fokusera på att bekämpa terrorism.

– Pettersson säger att det vore bättre för muslimerna och alla andra om muslimerna protesterade mot avarterna i sina egna led. Alltför ofta jublar ”vanliga” muslimer när det begås terrorhandlingar någonstans i världen.

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Macron lovar ny lag mot ”islamistisk separatism”

    • Ska vara…Vi behöver INTE Macaronen i sverige! Det blev fel på ett ord där! Är ledsen för det!

  1. Han är inget att lita på! Han var med och beordrade våldsterrorn mot de fredliga GULA VÄSTARNA!

  2. Videon nedan visar ett tidigare reportage 9 aug. 2018 från president Emmanuel Macrons underbara Paris-paradis.

    https://www.youtube.com/watch?v=lg1us-8QdSI

    I videon talade speakern redan då om att ”France could be heading for a civil war” … d v s ”Frankrike kan vara på väg mot ett inbördeskrig”

    Macron verkar ha en urusel uppfattning om hur illa det egentligen står till både i hans egen huvudstad och ute i övriga delar av landet, där han sitter avskärmad från verkligheten i sitt presidentpalats.

    Han har ungefär samma attityd som vår statsminister Stefan Löfven (S), som ”inte sett någonting komma” där han också suttit isolerad i det Sagerska palatset och fortfarande inte gör någonting konkret åt problemen annat än svamla om att ”Samhället är starkare än de gängkriminella” samtidigt som samhället och rättsväsendet befinner sig på defensiven och hela tiden förlorar terräng och trovärdighet både till de kriminella motståndarna och den laglydiga allmänheten.

  3. Macron är ungefär som svenska politiker utom i detta, han uttalar sig mot Islam. Att det blir en lag av hans ord är jag inte alls säker på.

  4. ”islam för en religion ”som är i kris över hela världen””

    Tror Washington Post missuppfattade. Macron kallade säkert, eller borde kallat, islam för en religion som är i kris MED hela världen.

    Ju fortare politiker får in det i sin skalle desto snabbare kan de ta tag i problemet.

    • Niklas R.! Jag skulle vilja tyda honom som ”islam en religion som orsakar kris i hela världen.” Nu är min franska allt för usel, men önska kan en alltid.

    • Islam är inte någon religion. Det är en politisk ideologi, vars egentliga syfte är att på sikt nå världsherravälde med våld.

      • Exakt så, och våldsideologin är på samma nivå som nazism och kommunism, alltså att detta världsherravälde uppnås genom våld, förtryck och terror.

  5. Tack! ” Pettersson säger att det vore bättre för muslimerna och alla andra om muslimerna protesterade mot avarterna i sina egna led. Alltför ofta jublar ”vanliga” muslimer när det begås terrorhandlingar någonstans i världen”. Jag kommer ihåg hur det jublades efter de två tornen föll! Mina vänner i USA fick inte se dessa glädjeyttringar!

Kommentera