Det är dags för de ”goda” att rulla upp ärmarna, öppna sina hem och betala ur sina egna fickor

INVANDRING. Sylvi Listhaug är norsk politiker som haft flera ministerposter i regeringen. Hon är ledande politiker i  inom Fremskrittspartiet som är islam och invandringskritiskt. Listhaug blev kraftigt kritiserad i Norge när hon påstod att de norska socialdemokraterna prioriterade terrorister framför norska medborgare och i Sverige blev det liv när hon besökte Rinkeby för att ”önskemål att lära, att vi i Norge inte ska göra samma fel som i Sverige”. Då påstod folk från Carl Bildt till Jonas Sjöstedt att hon såg spöken, Rinkeby var så fint.

Sylvi Listhaug Pressbild

Sylvi Listhaug, som är chef för Frps immigrations- och integrationskommitté, är i den sista fasen av sitt arbete där hon anser att det är dags för individer och familjer att ta mycket av ansvaret för flyktingarna som kommer till Norge, vilket är vanligt i Kanada.

 • Vi vet att det finns många som engagerar sig i flyktingar och asylsökande i Norge. Vi vill använda deras åtagande för att förbättra integrationen av de flyktingar som får komma till Norge, säger Listhaug.
 • Genom att anmäla sig för att stå upp och ta ansvar. Det kan finnas grannar som samlas för att ta emot en flykting eller en flyktingfamilj. De ska vara ansvariga för att hitta bostad och ska också åta sig att bidra ekonomiskt. Kanada har ett liknande system.

Detta betyder inte att staten ska avstå från ansvaret, eftersom staten enligt Listhaug fortfarande måste ha huvudansvaret, men de som tar ansvar för integrationen måste också bidra. Det måste också finnas tillstånd från kommunen för bosättning.

 • Om vanliga människor får ansvar är vi övertygade om att flyktingarna lär sig språket snabbare och mycket lättare kommer att kunna förstå hur det norska samhället fungerar och de värderingar som vårt samhälle bygger på, säger Listhaug.

Kommunerna kan inte heller avstå från någon roll, eftersom de kommer att ansvara för introduktionsprogram och norskutbildning.

Läs vidare på HRS…

-Pettersson säger att det är en kanonidé, även om den inte är ny, det som vill ha invandring får bidra med sitt eget hem och med pengar.

Men jag misstänker att det blir som vanligt, det är lätt att vilja att grannarna ska öppna sina hem och betala men hålla sin egen dörr låst.

Empati är en av de finaste och viktigaste egenskaperna vi har i Norge. När du har allt i ordning, ett säkert jobb, bor i ett snyggt hem i ett bländande vitt grannskap, där barnen går till bländande vita skolor – då är det det enklaste i världen att ta del i distans i hela världens nöd.

Du ser Moria-lägret i brand och kräver att Norge måste acceptera flera tusen barn (även om ”barn” inte nödvändigtvis är en korrekt term), med vetskap om att det inte kommer att få några större konsekvenser för dig själv.

Så länge du har möjlighet att skicka räkningen till alla andra, kan du sola i härligheten som en osjälvisk och uppoffrande människa. Det är så hycklande.

I Norge har vi en armé av självutnämnda goda människor som arbetar i godhetsindustrin, dessutom finns det alla statssubventionerade journalister som helhjärtat stöder de organiserade. Till exempel: Amnesty International, CARE, Human Rights Watch, NRC, Läkare Utan Gränser, Natur och Ungdom, PEN-klubben, Röda Korset International, Transparency International, European Movement. Då har du den populära rörelsen Flyktingvälkommen som samlar de välvilliga kvinnorna och deras barn för att gå i fackeltåg eller tjuta och skrika framför Stortinget.

Vi kan inte heller glömma alla anställda inom asylbranschen och privata företag med chefer som tjänar pengar på norska asylmottagningar på uppdrag av UDI, såsom Hero Norge, Link AS och Norsk Mottaksdrift.

Vi ska inte heller glömma asyladvokaterna. Med en hög kompetens inom asylrätt, familjeinvandring och andra typer av invandringsrelaterade ämnen tar de sin del av budgeten. En armé av sådana giriga advokater följer missnöjda invandrare genom alla överklagande organ, om någon vågar hävda vår mans rätt i sitt eget land.

Vi har en handfull sociologer som hjälper och hjälper flyktingar att förbättra sina levnadsförhållanden i Norge.

Vi har NAV-anställda som delar ut pengar, eftersom reglerna dikterar det. Sedan har vi alla tolkar som är redo när vi ska försöka ta reda på vad den ”nya medborgaren” kommer att berätta för oss. Tja, nya och nya, de kan ha varit i Norge länge.

Vi kan inte heller glömma alla de välbetalda anti-rasisterna som arbetar för att bekämpa rasism och diskriminering i Norge. De har nästan alltid goda tider, eftersom norrmän är några jävla rasister (#ironivarsel för nya läsare).

På toppen av godhetens isberg kommer alla ärenden, läkare, psykologer och psykiatriker som kommer att ge tiotusentals främmande språk och mycket främmande kulturell individuell behandling.

Gemensamt för dem alla är att de har halmen väl inbäddad i skattebetalarnas honungskruka. De mjölkar välfärdsstaten för allt som har varit i godhetstjänstens namn.

Ta ansvar själv – Alla människor i nöd och alla som vill ha ett bättre liv i Norge har nästan en obestridlig rätt till fri bosättning i landet, vi måste tro många av dessa människor.

Ett litet folk norrut drunknar i godhetens tyranni. Det är sanningen.

Nej, naturligtvis kan vi inte lösa den tredje världens problem, de enorma folkmassorna som driver Europas gränser, men det är precis vad godhetsindustrin inte oroar sig för. Så länge de kan dra sina miljoner ur statskassan, stänger de ögonen för konsekvenserna.

De som brinner för det multikulturella överföringssamhället, där de infödda är värd för resten av mänskligheten och dessutom skickar miljarder hjälp, måste ta ansvar. Det är dags för dessa bra människor att rulla upp ärmarna, öppna sina hem och betala ur sina egna fickor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Det är dags för de ”goda” att rulla upp ärmarna, öppna sina hem och betala ur sina egna fickor

 1. Det är ett steg på rätt väg. Det bästa vore dock att migrationen stod för sina egna kostnader. Migrationen kostar 70 miljarder enligt aftonblaskan och det är pengar som kunde gått till skola vård och omsorg. Jag hade en kollega som berättade för mig att i hans hemland Schweiz så fick migrationen själva står för sina egna kostnader. Det vill säga antingen 15 000 franc eller betala 10% av lönen i 10 år. Jag blev nyfiken och det stämde faktiskt. Chefen för Migrationsverket i Schweiz hävdar själv något i stil med att man då kan hjälpa migranter som har verkliga skyddsbehov. Ylva Johansson, sosse, hävde själv att 2 av 3 faktiskt är ekonomiska flyktingar. Det skulle vara toppen om de som är migrationsvänliga blev borgenärer för de som vill ha massmigration men det vore ännu bättre om migrationen stod för sina egna kostnader. Jag ser även att uppehållstillstånd från år 2000 omprövas. Norskan i all ära men danska Inger stöjberg är bättre. Afs2022

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6346669

 2. Jag vill minnas att Fremskrittspartiet fick igenom en krussruta självdeklarationsblanketten där man kunde anmäla sig till att betala högre skatt. Gensvaret var dock obefintligt.

 3. Föreslår att de 9000 ljugande afganerna flyttar in hos annie lööf. Hon vill ju att vi ska hjälpa alla i hela världen. Hon bör ju föregå med gott exempel

 4. Dom som vurmar mest för att vi ska ta emot alla som ”lider nöd ”har oftast det bäst förspänt.Dom bor så långt bort som möjligt från all problematik som den ohejdade invandringen har medfört.Då kan man som t.e.x.Anne Ramberg tycka att vi ska öppna våra hjärtan.Jag tror inte att hon någonsin satt sin fot i ett problemområde.Man blir så trött på dessa megafoner som knarkar ”godhet” och det bara är stora trutar på.Dom skulle aldrig göra avkall på sin bekvämlighetstillvaro utan anser att alla andra ska göra det.Usch för dessa hycklande människor.

  • Ja , lider nöd? Hur överlever den gamla
   damen i mitt hus på 7000/m .? Jo hon
   samlar burkar( 10 000 tals har samma situation). När jag hör ” Vi är rika” blir jag
   illamående. Arma land.

 5. Pettersson!

  1. Vi har ingen ingen integration och kommer inte att värd namn Vi har inget politisk parti som står upp för medborgarna. Åtminstone i riksdagen.

  2. Vi har ingen åsiktsfrihet. Det är värre än diktatur och borde inte behöva förklaras. Ett exempel är polisen vid förhör försöker pressa fram åsikter. Ett annat är när domstolar kan lägga åtalades åsikter till last framförda av åklagare eller målsägande.

  2 a. Vi har ingen yttrandefrihet. Yttrandefriheten kan endast återställas om lagen om hets mot folkgrupp tas bort och diskrimineringslagen modifieras. Politik och religion måste bort från lagboken. Diskrimineringslagen ska handhas av rättsväsendet och inte av en ståndrätt. Lagen om hets mot folkgrupp apartheidlag som ger sken av att vara något annat En ulv i fårakläder.

  2.b. Vi har inte heller någon yttrandefrihet så länge staten har kontroll över public-service. Och våra folkvalda har frånsagt sig allt inflytande. Alla riksdagspartierna vill jag påstå även om ett gjorde kovändning när det skulle gå till omröstning. Ett spel för gallerierna. Det är vi skattebetalare som betalar för

  2.c. Vi har inte heller någon yttrandefrihet så länge papperstidningarna ska uppbära ekonomist stöd från oss skattebetalare. Det är inte rimligt att vi ska betala för att läsa om alltifrån politisk propaganda till skvaller om Hollywoodfruar, Robinson, Idol negrer och idioter till sverigedemokrater Sådant betalar vi för avsett om vi läser eller inte.

  2.d Vi har ingen frihet när det gäller våra egna bloggar. Staten ska har skatt på bidrag som behövs för att sajten över huvud taget ska gå runt. Staten har granskare som kontrollerar att det inte publiceras något som antas vara otillbörligt. I artiklarna eller kommentarerna. Hamnar man inför skranket kan det bli dyrt. Lindrigast är att bita i det sura äpplet, betala och hålla käft i fortsättningen.

  Allt detta har jag tjatat om i flera år. I forum som kommit och gått. Såväl seriösa som alternativa. Pettersson är ett av de få som är kvar och går att skriva i. Ingen nämnd men det finns de med mycket knepig moderering. Särskilt ett som tillåter i stort sett vad som helst så länge man tycker rätt men som stryker allt om man tycker fel.

  Ja du Pettersson nu orkar jag inte skriva mer. Det nyttar inget till. Jag är gammal och har inga efterkommande i det här landet.

 6. I Norge är flera av dom ledande politikerna damer som tänker på landet Norge i första hand, I Sverige är det tvärtemot, ju fler damer som kommer in ju minner tänks det på Sverige som land! Det är bara andra länder?

 7. Vi ska inte glömma att det finns organisationer som förespråkar mer invandring. En är till exempel svenska kyrkan som trots av en massa egna resurser och egen kyrkoskatt ändå förespråkar mer invandring som ska betalas av de svenska skattebetalarna.

 8. Skönt att höra ord och inga visor. Men om nu dessa godhjärtade skulle agera istället för att prata så kvarstår faktum att ingen god vilja i världen kan skapa arbeten och ge kunskap till outbildade på nolltid.
  Det finns plats för 30 miljoner i Sverige sa en av de utvalda apostlarna, före det sa någon om att Sverige är glest befolkat vi har plats. Dessa praktexemplar av oförnuftiga tror men förstår inte verklighetens krassa krav, varje individ i vuxen ålder måste kunna uträtta något få betalt och klara sig själv utan bidrag. Det är enkla baskunskaper som saknas hos dessa arvoderade broilers som tror ”att det är bara….” De har aldrig fått kämpa de har snackat sig till positioner och bra arvoden, utan att ta ansvar för att göra ett gott dagsverke!

Kommentera