Australien godkänner stora nya projekt för fossila bränslen

 Australien har godkänt två nya stora nya projekt för fossila bränslen som kommer att skapa massor med väl behövda jobb. Myndigheter i staten New South Wales tillkännagav på onsdag villkorligt godkännande av en 3,6 miljarder dollar (så där 22 milijarder i Svenska pengar, om jag räknat rätt).

NSW-premiärminister Gladys Berejiklian sa att hon var ”lättad” över att en oberoende kommission hade gett energiföretaget Santos grönt ljus att fortsätta och tillade att gas var en ”central del av vår energisäkerhet i framtiden.” Projektet är en hörnsten i den konservativa premiärministern Scott Morrisons plan för en ”gaseldad återhämtning” av den koronavirus-drabbade ekonomin, eftersom Australien kämpar med sin första lågkonjunktur på nästan 30 år och en miljonförluster av jobb.

Upp till 850 brunnar skulle borras på 1 000 hektar av en 95 000 hektar stor anläggning, sa Santos, med potential att leverera hälften av gasbehovet för landets folkrikaste stat.

LÄNK

5 thoughts on “Australien godkänner stora nya projekt för fossila bränslen

  1. det är litekonstigt för kol är inte särskilt vanligt på denna kontinent .
    man bör köra med kärnkraft

    • Australien har kol som räcker till dem själva och blir över.

      Gruvindustrin är viktig för den australiska ekonomin och landet är en av världens största exportörer av bland annat stenkol, järnmalm och zink.

  2. Förbränning är kanske inte det allra bästa som man kan göra, oavsett typ.

    Om man bortser från koldioxid, som faktiskt bidrar till syreproduktionen, så uppkommer det även en hel del otrevliga föreningar, som vi kunde vara utan, för många för att räkna upp här.

    Australien, med sina stora ytor som faktiskt inte används, borde vara en föregångare när det gäller solkraft. Varför dom inte är det, har jag ingen aning om, någon kan kanske upplysa mig?

  3. Inga miljönazister som saboterar folks levnadsstandard i Australien. MP i Sverige hade givetvis stoppat sådant här.

Kommentera