”Detta är en kultur som har uppstått i Sverige”

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I Sveriges Radio Studio Ett:s specialsändning idag om gängkriminaliteten i Sverige säger Linda Staaf från Polisens nationella operativa avdelning, NOA, att det finns tre typer av kriminella organisationer i Sverige. En av dessa är löst sammansatta nätverk som är en typ av kultur som har bildats i Sverige.

Foto: SVT

– Övergripande har vi tre typer av kriminella strukturer; kriminella organisationer till exempel kriminella mc-gäng, släktbaserade kriminella nätverk i klanstrukturer och en ny typ av kultur och nätverk – det vill säga löst sammansatta nätverk som är främst gängkriminella i utsatta områden.

Hur skulle du säga att den organiserade kriminaliteten har utvecklats under de senaste tio åren?

– De löst sammansatta nätverken består ofta av andra generationens invandrare. Man har med sig de här delarna från klanstrukturen med heder och blodshämnd.

– Man har vuxit upp i Sverige, men har aldrig riktigt kommit in i det svenska samhället, känner antagligen ett utanförskap, ett underdogperspektiv och ur det har det fötts ett provocerande beteende, man testar gränser och alltför få har satt ner foten mot det provocerande beteendet och i vissa fall har det tillåtits växa till besinningslösa maktkamper.

– Deras föräldrar skulle aldrig bete sig så här i sina hemländer, utan detta är en kultur som har uppstått i Sverige.

– Pettersson menar att underrättelsechefen har fel. De uppträder precis som de gjort i hemländerna, och vi låter dem göra det. Det är därför hemländerna ser ut som de gör.

Utredningen börjar bli gammal. Undrar varför regeringen inte vill göra en ny?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “”Detta är en kultur som har uppstått i Sverige”

  1. Enligt Vänstermaffian finns det ju ingen typisk svensk kultur men nu har landet äntligen fått alldeles egen kultur i form av kriminella klaner och nätverk skjutningar våldtäkter rån misshandel stenkastning skenbegravningar misshandel bil och skolbränder urinering i munnen på brottsoffer m.m m.m och detta känner nästan 80% av det naiva koflikträdda och fredskadade svenska folket sig tryga med och kommer naturligtvis att precis som förut att lägga sin röst på den landsförrädiska 7 klövern även i valet 2022.

  2. NOA LINDA rekryterad på sexsidor? Skjuta och åka bil liksom i de invasivas hemland.

  3. Går man runt lite i Egypten, Marocko eller Palestina så ser man ju exakt samma hotfulla beteende. Och går man runt i andra europeiska land så ser man samma skit där också.
    .
    Tänkte just idag, ja, jag bor i Norge, att jag kan inte komma ihåg att jag någon gång blivit aggresivt bemött av en norsk. Senast igår, jag kom på cykel och framför mig på cykelvägen stod en BMW med dörrarna öppna. Jag plingade på ringklockan och när det inte hjälpte så stängde jag bildörren så jag kunde komma förbi. Det blev ett jä…la skrikande. Hade jag stoppat cykeln hade jag säkert råkar ut för …
    .
    Eftersom jag är Islamofob stoppade jag inte utan cyklade bara vidare.

  4. Kan våldsmentaliteten i dessa kretsar möjligen ha sin
    grund i deras kultur, religion och från deras ”lagbok”,
    koranen?

    Koranen 22:19
    ”Punish the unbelievers with garments of fire, hooked
    iron rods, boiling water; melt their skin and bellies!”

    Koranen 9:5
    ”When opportunity arises kill the infidels wherever you
    catch them!”

    Koranen 8:60
    ”Muslims must muster all weapons to terrorize infidels!”

    Koranen 9:123
    ”Make war on the infidels living in your neighborhood!”

    – eller tillhör de en särskilt aggresiv ras?

    Behöver vi sekten i Vårt Fosterland?
    Vill vi ha sekten i Vårt Fosterland?

  5. Var den än uppstått så verkar det vara något våra politiker vill ha mer av med tanke på den förda politiken.

  6. Hon är inne på rätt tankegång citat:”man testar gränser och alltför få har satt ner foten mot det provocerande beteendet och i vissa fall har det tillåtits växa till besinningslösa maktkamper.”
    Det är exakt vad som skett, en ungdom utför något brottsligt, men våra lagar tillåter inget annat än obetydliga straff. Han skräms inte av straffet och nästa gång är det än grymmare handling, återigen detta förbaskade daltande och bortförklaringar samhällets fel han har inte fått uppmärksamhet bla, bla, bla.
    Det är flera generationer som nu är utan framtid i Sverige, skicka hem dem!
    Men det går inte oh nej då, de har så stark anknytning till Sverige vilket de själva bevisat är lögn och förbannad dikt, men med en dåres envishet hålls det som en sanning att det blir bättre längre fram.

  7. Politiker, media och rättsväsendet, förminskar våldet och brotten gängkriminella invandrare utför.
    Efter varje fall pk till sist tvingats erkänna, kommer snyft artiklar som ger gärningsmännen offerstatus.
    De är utsatta, ville inte någon ont, förstod inte, har lite pengar så de blir avundsjuka.
    Se bara på hur media gjort med fallet där 2 vuxna män torterade 2 ungdomar på en kyrkogård.
    Det tog nästan 2 veckor innan storyn togs upp av pk.

  8. Ja du har helt rätt Pettersson. De här halvhjärtade uttalanden är patetiska för det visar hur dåligt insatta de är i hur saker och ting ser ut här och där.

Kommentera