Polisen fruktar väpnade konflikter mellan afghaner, syrier och somalier

BROTTSLIGHET & MEDIA. Mitt bland butikskunder och krogar i centrala Göteborg pågår en ständig och våldsam konflikt om narkotikamarknaden. Polisen varnar i en underrättelserapport för återkommande sammandrabbningar mellan etniskt baserade narkotikanätverk med unga flyktingar från Afghanistan, Syrien och Somalia.

Nu fruktar polisen att grupperna ska ta till skjutvapen. – Det är klart att vi är oroliga för att det ska sprida sig ännu mer, säger polisens citychef Teodor Smedius, skriver Expressen/GT bakom betalvägg.

-Pettersson säger att det är nog första gången polis och media talar klarspråk om det de tidigare kallat grupperingar.

Ansvaret vilar tungt på alla som talat om de ”stackars ensamma flyktingbarnen”…

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Polisen fruktar väpnade konflikter mellan afghaner, syrier och somalier

  1. Afghanistan är världsledande på opiater och cannabis. Självklart är de ensamkommande från Afghanistan narkotikaförsäljare. Inte ens detta enkla samband förstår vår korkade regering med tillhörande tjänstemän.

  2. Jag vill ge en svarskommentar till sign.rädd.Om man vill komma åt narkotikaförsäljningen så ska man gå på dom som håller i trådarna.Det är meningslöst att bestraffa missbrukare med högre böter för innehav.Det är i toppen man ska agera och strypa införseln, inte nere på gatan.För övrigt skulle knappast en missbrukare betala några böter.Dom behöver vård och inte bestraffning och den kan endast ske på frivillig väg.

  3. Vi har ju ganska låga straff för innehav av narkotika. Om straffen höjdes där så skulle kanske antalet köpare minska. Och gängen skulle inte kunna ”tjäna” så mycket pengar.
    Nu är det alltför lätt att bli rik på att sälja narkotika.

  4. -Men lite längre fram blir dom en vinst för samhället. Visdomsord av Stefan Löfven Socialdemokraterna.

    • Vinsten han tänkte på var nog alla nya sosse-röster de skulle få när de nyanlända kommer bli svenska medborgare om 5 år.

  5. Vad väntar man sig när man i praktiken låter det bli anarki?

    Vänstern: ”svenskarna har alltid skjutit varandra” och ”Göteborg har aldrig varit tryggare”.

  6. Vi ska väl tacka socialdemokraterna för att de skrev kontrakt
    med muslimerna 1999 om att Sverige skulle bli en islamisk stat !

    Detta är det största LANDSFÖRRÄDERIET mot Sverige
    i modern tid!

    Ändå gör INGEN någonting för att hindra islams invasion
    av Vårt Fosterland!

    SÄPO , vår ”säkerhetspolis” är INTE vår säkerhetspolis!
    SÄPO bryr sig inte om detta kriminella tilltag!
    SÄPO svarar inte på min skriftliga fråga om kontraktet!
    SÄPO står alltså bakom LANDSFÖRRÄDERIET !

    Vi har inget skydd sedan 1999!
    Vårt Fosterland är överlämnat till muslimerna!

    Tack för att jag är så gammal så jag slipper helvetet som kommer!

  7. Jag undrar om jag drömmer? Att svensk etablerad media skriver öppet om nysvenska gäng trodde jag inte att jag skulle få uppleva. Det är mest alternativ, danska medier och sociala medier man våga skriva sanningen om det nya Sverige

  8. Det behövdes att en hög Polischef som talade klarspråk för att tungornas band skulle lossna på sina håll i Poliskåren.Hur ska medierna vinkla till det här nu ? Vad säger Anders Lindborg på Aftonbladet om situationen ? Han har det ju själv nu inpå knutarna hemma i det förr så idylliskaTyresö.Det är slut nu förhoppningsvis på alla snyftreportage och en ny objektiv journalistik vore på sin plats.Finns det någon yrkesstolthet kvar så ser jag fram emot att en sådan förändring sker.

    • De enda som åker fast är de som råkar vara oförsiktiga med vad de säger om ”de väpnade gängen” och blir åtalade för hets mot folkgrupp.

  9. Vad säger Regeringen och resten av PK-sfären om detta?
    Det trodde vi ju inte, vi såg det inte komma, vi hade ingen aaaning.
    Men vi är övertygade om att detta kan rättas till med lämpliga åtgärder och tillsätter en utredning vilken skall lämna rapport om åtgärderna senast 2025.
    Då anser de ha gjort sitt och börjar oroa sig över tillståndet i resten av världen, särskilt oroande är om Trump vinner eller inte.

  10. Det är nu klart att Sverige i takt med att andelen av araber/svarta ökar mer och mer kommer att likna Mellanöstern.

Kommentera