Hovrätten höjer straffet rejält för två somalier och skriver upp åldern på den ena

BROTTSLIGHET. I december förra året hittades en död man av förbipasserande i närheten av en förskola i Lövgärdet, Göteborg. Han hade dödats med 66 knivhugg som utdelats mot huvud, hals och nacke.

I tingsrätten dömdes två unga män för brottet – den ena till ungdomsvård för mord och rån, den andre för rån och grovt skyddande av brottsling.

Ett straff som nu ändras i hovrätten, båda männen döms nu till långa fängelsestraff för mord.

Mannen som i tingsrätten dömdes till ungdomsvård bedöms av hovrätten vara äldre än han uppgivit.

  • Den yngre av de två, Ayuub Mahamed Nur, somalier med dubbla medborgarskap får sin ålder uppskriven från 16 till 18 år och döms till 8 års fängelse, dömdes tidigare till 3,5 års sluten ungdomsvård.
  • Den äldre av de två, Ibrahim Ali Mohamud, döms till 11 års fängelse, i domen skriver man att mannen gjort sig skyldig till mord med så kallat likgiltighetsuppsåt. Det vill säga att mannen förstått att det fanns en mycket stor risk att offret skulle avlida av det kraftiga knivvåldet, men att han var likgiltig till detta. Dömdes tidigare till 2 år.

-Pettersson vill tacka åklagaren Linda Wiking som överklagade tingsrättens löjliga dom, i en perfekt värld hade lagana varit bättre så de två dömda även fick sina svenska motborgarskap indragna…

  • TIDIGARE 2020-07-03 Mord med 66 knivhugg och rån ger 3,5 års sluten ungdomsvård för invandrare med okänd ålder

BROTTSLIGHET. I december förra året hittades en död man, Rabeen Zuher Khalid, av förbipasserande i Lövgärdet i Göteborg. Han var misshandlad och hade dödats med 66 knivhugg som utdelats mot huvud, hals och nacke. Idag dömdes två unga män för dådet. Den ena för mord och rån, den andre för rån och skyddande av brottsling, grovt brott.

Den yngre av de två, Ayuub Mahamed Nur, medborgare i Somalia och motborgare i Sverige och eventuellt 16 år vid brottstillfället, döms för mord och rån till tre och ett halvt års sluten ungdomsvård. Åklagaren har dock menat att han är äldre än han uppgett och att han var 18, inte 16, då det inträffade. Om det skriver tingsrätten: ”Mot bakgrund av de felmarginaler som finns när det gäller medicinska åldersutredningar och vad som i övrigt har framkommit anser tingsrätten att åldern 19 år inte framstår som mer sannolik än 17 år. Tingsrätten ska då utgå ifrån den ålder som är mest förmånlig för NN i detta sammanhang, dvs. 17 år.”

I förundersökningen finns det brev där Ayuub själv skriver att han snart fyller 19 år, ändå döms han som 16 åring vid mordet.

Merit Wager Twitter

Den äldre av de två, Ibrahim Ali Mohamud, född 1999 och av någon anledning medborgare i Sverige, döms till två års fängelse för rån och skyddande av brottsling, grovt brott. Därmed frias han från misstankar om mord.

-Pettersson undrar varför inte syltryggarna följer lagen när det gäller åldern, det är den asylsökande som ska bevisa sin ålder och kan han inte det ska han betraktas som vuxen och dömas som vuxen…

Göteborgs Tingsrätt Mål nr 1103-20

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Hovrätten höjer straffet rejält för två somalier och skriver upp åldern på den ena

  1. Vinst eller förlust?

    Den frågan måste man alltid ställa sig.

    Är dessa infödingar vinst eller förlust
    för Vårt Fosterland?
    De är oftast muslimer!
    Islam och koranen deklarerar att
    ”infidels” (otrogna mot islam) är
    detas fiender.

    Behöver vi fiender i Vårt Fosterland?
    Vill vi ha fiender i Vårt Fosterland?
    Kan vi ha fiender i Vårt Fosterland?
    Ska vi avvisa fiender från Vårt Fosterland?

  2. Nej så hemskt! Inte kan vi väl kräva av någon att dom skall förstå att 66 knivhugg kan vara dödande!

    Det får bli Europadomstolen för mänskliga rättigheter!

  3. Ni hör…och detta skräp enl. ovan ska vara i Sverige.

    Göra det med morsor ? De måste väl mena sina egna… eller möjligtvis ett får ( som kanske är Volses mamma ).

    Ps. Jag är chockad….finns det nån typ av rättvisa kvar i Sverige.
    Hovrätten, bra gjort 👍 mera sånt här.

      • Det är möjligt att det är bara du som inte är idiot?

        Dock är väl meningen inom citattecknen baserad på statistisk erfarenhet, där evidensen är svåt att fastställa.

        Novån av påvisade lögner i dessa fall ligger ändå mycket över vad normal,
        Svensk kultur kan acceptera.

        Vi, i Sverige, ”frälser” (notera citationstecknen) med säkerhet fler invasiva individer än vad landet kan hantera. Detta säkerligen baserat på väl utvecklade lögner !

      • De använda tecknen heter dessutom
        citattecken, och INTE citatiostecken (ordet finns dessutom inte i svenska språket)
        men det vet bara vi som är idioter!

  4. ”Vi ska inte rädda er jävla pensioner, svennejävlar.
    Vi ska knulla era jävla morsor, svennehoror.”

    • Ni hör…och detta skräp enl. ovan ska vara i Sverige.

      Göra det med morsor ? De måste väl mena sina egna… eller möjligtvis ett får ( som kanske är Volses mamma ).

      Ps. Jag är chockad….finns det nån typ av rättvisa kvar i Sverige.
      Hovrätten, bra gjort 👍 mera sånt här.

  5. Hur kan hofrätten veta den anklagades ålder. Är man synsk? Nej, gamla domen var tillräckligt hård för dessa unga överträdare. Man lär sig inget bakom lås unt bom. Hoppas den överklagas så de kan bidra till samhällsnyttan snabbare istället för att helt i onödan kosta pengar för skattebetalarna. Det är säkert fina kids.

    • Avsikten är inte att de skall lära sig något ”bakom lås och bom”.
      Avsikten är att skydda de som är utanför.

  6. En tingsrätt som skriver: citat ”Tingsrätten ska då utgå ifrån den ålder som är mest förmånlig för NN i detta sammanhang, dvs. 17 år.”
    Mest förmånlig det var en mördare som stod framför skranket!
    Varje mord om möjligt utvisning på livstid och ett kortare straff här hos oss på en mördare från MENA ska vi inte spendera våra skattepengar. Ett axiom är ”kasta inte bra pengar efter dåliga.”

  7. Oroa er inte: i Högsta Domstolen blir de förmodligen frikända och får en klapp på kinden. Kanske lite extra pizza; halalcertifierad förstås.

    Ordspråksboken: 29:2 When the righteous are in authority, the people rejoice: But when the wicked beareth rule, the people mourn.

Kommentera