Hovrätten fastställer Hamzeh Abu Baker livstidsdom för att han eldade upp frun och äldste sonen

BROTTSLIGHET. Hamzeh Abu Baker döms av Svea hovrätt till livstids fängelse för två fall av mord och grov mordbrand efter att ha tänt på ett radhus i Tumba söder om Stockholm, den 18 december förra året. Två personer, hans fru och son dog i branden.

Hamzeh Abu Baker. Bild från Facebook

Enligt åtalet har Baker hällt bensin över kvinnan och tänt eld på henne, och sedan anlagt en brand i huset som sedan ledde till att sonen dog. Svea hovrätt anser det vara ställt utom allt rimligt tvivel att mannen dödade personerna på det sätt som åklagaren påstått.

Hovrätten delar tingsrättens bedömning att omständigheterna för brottet är så försvårande att straffvärdet motsvarar livstids fängelse, och att det saknas förmildrande omständigheter som ska påverka straffet. Mannen ska även betala skadestånd till flera personer som skadats psykiskt.

-Pettersson tycker det är dumt att kosta på en massa år i ett dyrt fängelse och undrar om vi inte kan kalla in…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare
  • TIDIGARE 2020-06-26. Hamzeh Abu Baker eldade upp fru och äldste sonen, döms till livstids fängelse

BROTTSLIGHET. Frun ville skiljas, då hällde Hamzeh Abu Baker, 62, bensin över frun och tände på. Vid branden i sovrummet dog även parets 21-årige son. Nu döms Abu Baker för morden och grov mordbrand till livstids fängelse av Södertörns tingsrätt enligt pressmeddelande. 

  • TIDIGARE 2020-05-26. Hamzeh Abu Baker eldade upp fru och äldste sonen

BROTTSLIGHET. Hamzeh Abu Baker som åtalats misstänkt för mord och grov mordbrand i Tumba den 18 december i fjol är skyldig till brotten, enligt Södertörns tingsrätt Mål nr: B 19585-19. Frun och äldste sonen dog i branden.

Enligt åklagarens stämningsansökan ska den 63-årige mannen ha dödat kvinnan genom att hälla bensin på hennes kropp, och därefter tända eld. Sonen dödades enligt åklagaren genom att sovrummet där han befann sig sattes i brand, därefter hällde den åtalade ut bensin på flera ställen och tände på.

Förutom de två avlidna skadades mannens tre övriga barn, samt den dömde mannen själv.

Nu har förhandlingarna i tingsrätten avslutats, och rätten har kommit fram till att mannen är skyldig. Innan domen kan avkunnas ska mannen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

  • TIDIGARE 2020-05-11. Tänkte bara skrämma henne, arab eldade upp fru och son…

BROTTSLIGHET. En man misstänks ha hällt bensin över sin frus kropp och tänt eld på henne – för att hon ville skiljas. Nu åtalas mannen för grov mordbrand och mord på sin fru och son. ”Tänkte bara skrämma henne”, säger Tumba-pappan i förhör.

Tumba-pappan och tre av barnen överlever med lindriga skador. Mamman och en vuxen son hittas avlidna.

-Pettersson säger att ”Tumba-pappan” var en ny variant för media att slippa berätta att det som så ofta är ett problem importerat från Mellanöstern…

”Tumba-pappan” heter Hamzeh Abu Baker, är född 1957 och löste problemen som man så ofta gör i Mellanöstern…

Pressmeddelande från Södertörns Tingsrätt Mål nr: B 19585-19

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Hovrätten fastställer Hamzeh Abu Baker livstidsdom för att han eldade upp frun och äldste sonen

  1. Högre bidrag till han o lägenhet centralt i sthlm

    Mvh Annie sharia Lööf

    När hon ringer rövven

    Bra jobbat sharia Annie vi har en röst

    Fixar detta

    Haha

    Sjukaste landet som finns utan tvekan

  2. Den här mannen kommer nu att kosta skattebetalarna flera tusen kr per dag i en massa år framåt. Jättekul! För att inte tala om vad rättegångarna och polisutredningarna har kostat.
    Som om vi inte har alldeles för höga skatter redan.

  3. Kan inte fatta varför han ska sitta i svenskt fängelse. Det är inget straff för honom.
    Han ska få enkel biljett hem till sitt hemland.
    Det är är både bättre och billigare för oss

  4. Ett öga för ett öga, var ett gammalt domslut.
    Mannen kunde själv få bensin över sig och brinna upp i helvetet.
    Detta är ett straff han förstår.

  5. I vanliga fall tror jag inte på dödsdomar, i det här fallet anser jag att utvisning på livstid och att det ska göras omgående. Det andra sättet är att sätta honom på en stol i en ring av brännbart material på Järvafältet, hoppas det finns någon plätt kvar.
    Låta människor komma ut och se då det brännbara antänds höra att så går det för fru och barnamördare men också känna lukten av stekt fläsk vilket lär uppskattas i vissa kretsar.
    Tror verkligen att vi måste återgå till ett öga för ett öga ett liv för ett liv.

Kommentera